Calibrachoa Priviliged Cherry Red

Calibrachoa

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Calibrachoa Priviliged Cherry Red is een prachtige en opvallende hangplant met felrode bloemen. Deze plant bloeit rijkelijk gedurende het hele seizoen en trekt vlinders en bijen aan. De Cherry Red variëteit heeft een compacte groeiwijze en is perfect voor hangmanden, bloembakken en borders. Het diepgroene blad vormt een mooi contrast met de heldere rode bloemen. Deze plant gedijt goed in de volle zon en heeft regelmatig water nodig om mooi te blijven bloeien.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de Calibrachoa Priviliged Cherry Red is groenblijvend en behoudt zijn bladeren gedurende het hele jaar. Dit is een eigenschap die veel voorkomt bij tuinplanten.

  De plant is winterhard tot ongeveer -5 graden Celsius. Het is aan te raden om de plant tijdens de winterperiode te beschermen tegen vorst. Het is een tuinplant die goed gedijt in ons klimaat.

  Ja, deze plant is makkelijk in onderhoud en heeft weinig zorg nodig. Het is belangrijk om regelmatig water te geven en de uitgebloeide bloemen te verwijderen voor een langere bloei. Daarnaast gedijt deze plant goed in de zon of halfschaduw.

  Calibrachoa Priviliged Cherry Red heeft ongeveer 20-30 centimeter ruimte nodig om zich goed te kunnen ontwikkelen. Het is aan te raden om de planten ongeveer 30 centimeter uit elkaar te planten om voldoende ruimte te geven voor groei en bloei. De planten kunnen goed groeien in borders, hangmanden of potten.

  Calibrachoa planten groeien het beste in de volle zon of in de halfschaduw. In de schaduw zullen ze niet optimaal groeien en bloeien. Het is daarom aan te raden om ze op een zonnige plek te planten voor het beste resultaat.

  Tuinplanten hebben over het algemeen één tot twee keer per week water nodig, afhankelijk van de weersomstandigheden en de grond waarin ze geplant zijn. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar niet doorweekt. Het is aan te raden om regelmatig te controleren of de plant water nodig heeft.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de overvloedige bloemen en kleuren. Het is een goede keuze voor in de tuin als je deze nuttige bestuivers wilt aantrekken. Het zal helpen bij het bevorderen van biodiversiteit en een gezondere tuin.

  Ja, deze plant trekt bestuivers zoals bijen en vlinders aan, wat bijdraagt aan de biodiversiteit in de tuin. Daarnaast kan de plant ook dienen als schuilplaats voor kleine dieren. Het is dus zeker een plant die goed is voor de biodiversiteit.

  Deze plant bloeit van mei tot aan de eerste vorst in het najaar. De bloeiperiode duurt ongeveer 5 tot 6 maanden.

  Ja, de plant kan goed tegen de volle zon en gedijt het best op een zonnige locatie. Zorg er wel voor dat de plant voldoende water krijgt bij warme temperaturen.

  Nee, de plant is niet eetbaar. Het is bedoeld als decoratieve tuinplant en niet geschikt voor consumptie. Het kan zelfs giftig zijn als het wordt ingenomen.

  Ja, sommige tuinplanten hebben een geluidsdempend effect doordat ze geluidsgolven absorberen en reflecteren. Echter is het niet het primaire doel van de plant om geluid te dempen.

 • De plant kan regelmatig gesnoeid worden om de groei te bevorderen en een compacte vorm te behouden. Verwijder regelmatig dode bloemen om de bloei te verlengen. Snoei in het voorjaar om de plant te verjongen en dode takken te verwijderen.

  Geef regelmatig water aan deze plant, maar zorg ervoor dat de grond niet te nat wordt. Laat de grond tussen de gietbeurten door licht opdrogen. In de zomer kan het nodig zijn om de plant vaker water te geven vanwege de warme temperaturen.

  Je kunt het beste gebruik maken van potgrond die licht en goed gedraineerd is voor deze tuinplant. Zorg ervoor dat de potgrond voedingsrijk is en voldoende water kan vasthouden, maar tegelijkertijd overtollig water goed laat weglopen. Het is belangrijk om regelmatig de potgrond te controleren en indien nodig bij te mesten.

  De Tuinplanten heeft een verfijnde bodem nodig die goed doorlatend is. Zorg voor een bodem die rijk is aan organisch materiaal en goed gedraineerd is. Vermijd zware kleigrond en zorg voor een neutrale pH-waarde in de bodem.

  De Calibrachoa Priviliged Cherry Red plant gedijt het beste op een zonnige standplaats, maar kan ook goed groeien in halfschaduw. Zorg ervoor dat de grond goed gedraineerd is en geef regelmatig water. Deze plant is geschikt voor in de tuin.

  In de winter is het verstandig om deze tuinplant goed te beschermen tegen vorst. Dit kan door de plant te bedekken met een dikke laag bladeren of stro. Zorg er ook voor dat de plant op een beschutte plek staat, uit de wind.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Verwijder regelmatig dode bloemen om de bloei te stimuleren. Geef de plant elke maand voeding voor bloeiende planten.

  De Calibrachoa Priviliged Cherry Red plant heeft regelmatig voeding nodig tijdens het groeiseizoen. Gebruik een uitgebalanceerde meststof voor bloeiende planten om de groei en bloei te stimuleren. Volg de instructies op de verpakking voor de juiste dosering en frequentie van bemesting.

  Mulchen rond de plant met organisch materiaal zoals compost of boomschors helpt de grond vochtig te houden en voorkomt onkruidgroei. Mulch dient ongeveer 5-7,5 cm dik te zijn en moet uit de buurt van de stam van de plant worden gehouden om wortelrot te voorkomen. Het is het beste om jaarlijks te mulchen in het voorjaar.

  De plant gedijt het beste in een neutrale tot licht zure bodem met een pH-waarde tussen 5,5 en 6,5. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te testen en zo nodig bij te sturen met bijvoorbeeld kalk of zwavel. Een geschikte zuurgraad bevordert de gezonde groei en bloei van de plant.

  Voor het bestrijden van ongedierte bij tuinplanten zoals deze is het aan te raden om regelmatig de plant te inspecteren op tekenen van plagen. Indien nodig kunnen natuurlijke bestrijdingsmiddelen zoals neemolie of pyrethrum worden gebruikt. Het is belangrijk om preventieve maatregelen te nemen en de plant gezond en sterk te houden.

 • Omschrijving

  Calibrachoa Priviliged Cherry Red is een prachtige en opvallende hangplant met felrode bloemen. Deze plant bloeit rijkelijk gedurende het hele seizoen en trekt vlinders en bijen aan. De Cherry Red variëteit heeft een compacte groeiwijze en is perfect voor hangmanden, bloembakken en borders. Het diepgroene blad vormt een mooi contrast met de heldere rode bloemen. Deze plant gedijt goed in de volle zon en heeft regelmatig water nodig om mooi te blijven bloeien.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.