Calibrachoa Priviliged Antique Rose

Calibrachoa

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Calibrachoa Privileged Antique Rose is een prachtige hangplant met kleine rozekleurige bloemen. De plant bloeit rijkelijk van de lente tot de herfst en trekt vlinders en bijen aan. De bloemen hebben een lichtgevlekte uitstraling en blijven langdurig bloeien. Deze plant houdt van een zonnige standplaats en regelmatig water geven. De Calibrachoa Privileged Antique Rose is een aanwinst voor elke tuin of balkon en zorgt voor een vrolijke uitstraling.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de Calibrachoa Priviliged Antique Rose is groenblijvend en behoudt zijn bladeren het hele jaar door. Het is een tuinplant die zorgt voor kleur in de tuin, zelfs in de wintermaanden.

  De plant is winterhard tot -5 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant in de winter goed te beschermen tegen vorst. De plant kan het beste op een beschutte plek worden gezet.

  Ja, de Calibrachoa Priviliged Antique Rose is makkelijk in onderhoud en vereist weinig speciale zorg. Het is een sterke tuinplant die goed gedijt in de meeste omstandigheden en weinig problemen heeft met plagen of ziekten. Regelmatig water geven en voeden zal zorgen voor een gezonde en bloeiende plant.

  De plant heeft ongeveer 20 tot 30 centimeter ruimte nodig om goed te kunnen groeien. Zorg voor voldoende afstand tussen de planten zodat ze elkaar niet belemmeren in hun groei. Houd ook rekening met eventuele omliggende planten en structuren.

  De Calibrachoa Priviliged Antique Rose groeit het beste in de volle zon of in halfschaduw. In de schaduw zal de groei en bloei minder optimaal zijn. Zorg dus voor voldoende zonlicht voor deze tuinplant.

  Je moet de plant ongeveer 2-3 keer per week water geven, afhankelijk van de omgevingstemperatuur en de hoeveelheid regen die valt. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet te drassig. Het is beter om diep water te geven dan oppervlakkig.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de bloemen die rijk zijn aan nectar en stuifmeel. Dit maakt het een waardevolle toevoeging aan de tuin om deze nuttige bestuivers aan te trekken.

  Ja, tuinplanten zoals deze kunnen bijdragen aan de biodiversiteit in jouw tuin door het aantrekken van bestuivers zoals bijen en vlinders. Daarnaast zorgen planten voor zuurstofproductie en een gezonde leefomgeving voor andere planten en dieren. Het is belangrijk om een diversiteit aan plantensoorten in je tuin te hebben om de biodiversiteit te bevorderen.

  De plant bloeit vanaf het midden van de lente tot aan het begin van de herfst. De bloeiperiode kan ongeveer 4 tot 6 maanden duren.

  Ja, de Calibrachoa Priviliged Antique Rose kan goed tegen de volle zon. Het is een tuinplant die goed gedijt in helder zonlicht. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven tijdens warme zomerdagen.

  Nee, Calibrachoa Priviliged Antique Rose is niet eetbaar en wordt niet aanbevolen voor consumptie. Het is een decoratieve tuinplant die voornamelijk voor zijn bloemen wordt gekweekt. Het consumeren van de plant kan schadelijk zijn voor de gezondheid.

  Ja, als tuinplant heeft de Calibrachoa Priviliged Antique Rose een geluidsdempend effect door zijn dichte bladstructuur en groeipatroon. Het kan helpen om omgevingsgeluiden te verminderen en de akoestiek in de tuin te verbeteren.

 • Deze plant moet regelmatig worden gesnoeid om de bloei te bevorderen en een compacte vorm te behouden. Verwijder dode bloemen en takken om de plant gezond te houden. Snoei in het voorjaar en zomer voor optimale bloei.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens warme zomerdagen. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is en laat de grond tussen gietbeurten lichtjes opdrogen. Vermijd echter dat de grond volledig uitdroogt.

  Gebruik voor deze plant potgrond met goede drainage. Vermijd zware kleigrond en zorg voor voldoende lucht rond de wortels. Verpot de plant indien nodig na de bloei.

  De bodem moet goed doorlatend en vruchtbaar zijn voor deze plant. Zorg voor een pH-waarde tussen 5,5 en 6,5. Voeg organisch materiaal toe voor een optimale groei en bloei.

  De Calibrachoa Priviliged Antique Rose staat het liefst op een zonnige tot halfschaduwrijke plek in de tuin. Zorg voor goed doorlatende grond en vermijd te natte grond om wortelrot te voorkomen. Deze plant kan zowel in de volle grond als in potten worden geplaatst.

  Om de winter goed door te komen, is het raadzaam om de plant te verplaatsen naar een beschutte plek waar hij beschermd is tegen koude wind en vorst. Daarnaast kan de plant worden ingepakt met bijvoorbeeld vliesdoek of noppenfolie om extra isolatie te bieden. Het is belangrijk om de plant in de winterperiode minder water te geven, omdat de plant in rust is en minder vocht nodig heeft.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om de bloei te bevorderen. Bemest de plant in het voorjaar met universele meststof voor bloeiende planten.

  Tuinplanten hebben regelmatige bemesting nodig om gezond te blijven en goed te groeien. Gebruik een algemene meststof voor bloeiende planten volgens de aanbevolen dosering op de verpakking. Bemest de plant tijdens het groeiseizoen, vanaf het voorjaar tot aan het einde van de zomer.

  Mulchen is een goede manier om vocht vast te houden, onkruid te onderdrukken en de bodemtemperatuur te reguleren. Gebruik organisch materiaal zoals boomschors of compost en breng een laag van 5-7 cm aan rond de basis van de plant. Zorg ervoor dat de mulch niet tegen de stam wordt aangebracht om rotten te voorkomen.

  De ideale zuurgraad van de bodem voor deze tuinplanten is licht zuur tot neutraal, met een pH tussen 5,5 en 7,0. Het is belangrijk om te zorgen voor een goede drainage om te voorkomen dat de wortels te lang nat blijven staan. Je kunt de zuurgraad van de bodem testen met behulp van een pH-testkit.

  Om ongedierte te bestrijden bij Tuinplanten kunnen natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes en gaasvliegen worden ingezet. Daarnaast kan ook neemolie of een biologisch bestrijdingsmiddel worden gebruikt, volg altijd de instructies op de verpakking. Een regelmatige inspectie van de plant helpt om eventuele problemen met ongedierte vroegtijdig op te merken.

 • Omschrijving

  De Calibrachoa Privileged Antique Rose is een prachtige hangplant met kleine rozekleurige bloemen. De plant bloeit rijkelijk van de lente tot de herfst en trekt vlinders en bijen aan. De bloemen hebben een lichtgevlekte uitstraling en blijven langdurig bloeien. Deze plant houdt van een zonnige standplaats en regelmatig water geven. De Calibrachoa Privileged Antique Rose is een aanwinst voor elke tuin of balkon en zorgt voor een vrolijke uitstraling.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.