Osteospermum Jamboana XL Magic Purple

Osteospermum

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Osteospermum Jamboana XL Magic Purple is een prachtige en kleurrijke plant met grote paarse bloemen. Hij heeft een compacte groeiwijze en bloeit rijkelijk gedurende de zomermaanden. Deze plant kan goed gedijen in zowel volle zon als lichte schaduw en is ideaal voor borders, potten of hanging baskets. De Osteospermum Jamboana XL Magic Purple is een makkelijk te verzorgen plant die weinig onderhoud nodig heeft. Het is een populaire keuze voor tuiniers die op zoek zijn naar een eyecatcher voor hun tuin.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de Osteospermum Jamboana XL Magic Purple is niet groenblijvend en verliest zijn bladeren in de winter. Het is een tuinplant die het best gedijt in de zomermaanden.

  De plant is winterhard tot ongeveer -5°C. Het is aan te raden om de plant in de winter te beschermen tegen vorst. Deze tuinplant kan het beste op een beschutte plek in de tuin worden geplaatst.

  Ja, deze plant is makkelijk in onderhoud en vereist weinig speciale zorg. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven en hem op een zonnige plek te plaatsen. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om de groei te bevorderen.

  De plant heeft ongeveer 30 cm ruimte nodig om zich goed te ontwikkelen. Zorg ervoor dat er genoeg ruimte is tussen de planten om luchtcirculatie te bevorderen. Houd ook rekening met de groeiruimte in de breedte en hoogte.

  Nee, Osteospermum Jamboana XL Magic Purple groeit het beste in de volle zon. Het is aan te raden om de plant minimaal 6 uur per dag direct zonlicht te geven voor optimale groei en bloei. In de schaduw zal de plant waarschijnlijk minder goed groeien en bloeien.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar let op dat de wortels niet te nat worden. Water geven 1-2 keer per week kan voldoende zijn, afhankelijk van de omstandigheden.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de aantrekkelijke bloemen en nectar die ze produceren. Het is een waardevolle toevoeging aan een tuin om bijen en vlinders aan te trekken en te ondersteunen bij bestuiving.

  De plant is aantrekkelijk voor vlinders en bijen, waardoor het bijdraagt aan de biodiversiteit in de tuin. Daarnaast trekt het ook andere insecten aan die helpen bij de bestuiving van andere planten. Het is een waardevolle toevoeging voor een gevarieerde tuin.

  Deze plant bloeit meestal van mei tot en met september. De bloeiperiode kan variëren afhankelijk van de weersomstandigheden en de locatie waar de plant staat. De bloemen blijven meestal gedurende enkele weken tot maanden bloeien.

  Ja, de plant kan goed tegen de volle zon en gedijt het beste op een zonnige locatie. Het is belangrijk dat de plant voldoende zonlicht krijgt voor een goede groei en bloei. Houd er rekening mee dat regelmatig water geven nodig is bij veel zonlicht.

  Nee, de plant is niet eetbaar en dient puur als decoratieve tuinplant. Het consumeren van de plant kan schadelijk zijn voor de gezondheid.

  Ja, deze plant heeft een beperkte geluidsdempende werking dankzij zijn bladeren en bloemen die geluidsgolven absorberen. Echter, het effect is minimaal in vergelijking met specifieke geluidsisolerende materialen. Het is voornamelijk een decoratieve plant die zorgt voor een groene en kleurrijke uitstraling in de tuin.

 • Deze plant kan na de bloei licht teruggesnoeid worden om een compacte vorm te behouden. Verwijder uitgebloeide bloemen regelmatig om de bloei te bevorderen. Snoei dode of beschadigde takken direct weg om de gezondheid van de plant te behouden.

  De Tuinplanten heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens warme zomerdagen. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft, maar vermijd dat de wortels in water blijven staan. Geef bij voorkeur water in de vroege ochtend of late avond om verdamping te minimaliseren.

  Deze plant gedijt het beste in goed doorlatende potgrond. Zorg ervoor dat de potgrond licht vochtig blijft, maar niet te nat. Voed de plant regelmatig met plantenvoeding voor optimale groei en bloei.

  De bodem moet goed doorlatend en licht zuur tot neutraal zijn voor optimale groei van deze plant. Zorg voor een vruchtbare bodem met voldoende voedingstoffen en vermijd wateroverlast. Een bodem met een goede structuur en voldoende organisch materiaal is ideaal voor deze tuinplant.

  De "Osteospermum Jamboana XL Magic Purple" staat graag op een zonnige standplaats. Deze plant houdt van een goed doorlatende grond. Het is belangrijk dat de plant beschermd wordt tegen harde wind.

  In de winter is het belangrijk om deze tuinplant goed te beschermen tegen vorst. Je kunt de plant bijvoorbeeld afdekken met bladeren of een dikke laag mulch. Zorg er ook voor dat de plant op een beschutte plek staat om vorstschade te voorkomen.

  De plant heeft weinig onderhoud nodig en gedijt het best in goed doorlatende grond en volle zon. Regelmatig water geven en dode bloemen verwijderen bevordert de groei en bloei. In de winter kan de plant beschermd worden tegen vorst.

  Tuinplanten hebben regelmatig voeding nodig voor een gezonde groei en bloei. Gebruik een meststof speciaal voor bloeiende planten tijdens het groeiseizoen. Volg de instructies op de verpakking voor de juiste dosering en frequentie van bemesting.

  Mulch is een laag organisch materiaal die rond de plant kan worden gelegd om vocht vast te houden, onkruid tegen te gaan en de grond te beschermen tegen temperatuurschommelingen. Het helpt de wortels van de plant gezond te houden en stimuleert de groei. Het is belangrijk om de mulch regelmatig te controleren en aan te vullen indien nodig.

  De ideale pH-waarde van de bodem voor deze plant ligt tussen de 6,0 en 7,0. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de bodem niet te zuur of te basisch is, omdat dit de groei van de plant kan beïnvloeden. Een goed uitgebalanceerde pH-waarde zorgt ervoor dat de plant optimaal kan groeien en bloeien.

  Om ongedierte te bestrijden bij Tuinplanten, is het belangrijk om regelmatig de bladeren en stelen te inspecteren op tekenen van plagen zoals bladluizen, trips of spint. Een natuurlijke oplossing is het gebruik van roofdieren zoals lieveheersbeestjes en sluipwespen. Daarnaast kunnen biologische bestrijdingsmiddelen zoals neemolie ook effectief zijn.

 • Omschrijving

  De Osteospermum Jamboana XL Magic Purple is een prachtige en kleurrijke plant met grote paarse bloemen. Hij heeft een compacte groeiwijze en bloeit rijkelijk gedurende de zomermaanden. Deze plant kan goed gedijen in zowel volle zon als lichte schaduw en is ideaal voor borders, potten of hanging baskets. De Osteospermum Jamboana XL Magic Purple is een makkelijk te verzorgen plant die weinig onderhoud nodig heeft. Het is een populaire keuze voor tuiniers die op zoek zijn naar een eyecatcher voor hun tuin.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.