Petunia Sanguna Blue Vein

Petunia

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Petunia Sanguna Blue Vein is een prachtige en opvallende hangplant met diepblauwe bloemen en witte aderen die lijken op aderen. Deze plant heeft een weelderige groeiwijze en kan mooi overhangen in hanging baskets of bloembakken. De bloemen hebben een opvallende kleur en trekken vlinders en bijen aan. De Petunia Sanguna Blue Vein is een gemakkelijk te onderhouden plant die goed gedijt in de zon of halfschaduw. Met regelmatig water geven en wat meststof zal deze plant de hele zomer lang bloeien en voor kleurrijke accenten zorgen in de tuin.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de plant is niet groenblijvend. Dit betekent dat de plant zijn bladeren verliest in de winter. Petunia Sanguna Blue Vein is een eenjarige plant die tijdens het groeiseizoen bloeit.

  Deze plant is winterhard tot -5 graden Celsius. Het is aan te raden om de plant in de winter te beschermen tegen strenge vorst. Planten die als tuinplanten worden verkocht zijn over het algemeen bestand tegen het Nederlandse klimaat.

  Ja, de Petunia Sanguna Blue Vein is makkelijk in onderhoud en heeft slechts basisverzorging nodig. Het is belangrijk om regelmatig water te geven, te bemesten en dode bloemen te verwijderen voor een gezonde groei en bloei. De plant gedijt goed in zonlicht en regelmatig snoeien helpt bij het stimuleren van nieuwe bloemknoppen.

  Voor deze plant heeft u ongeveer 20 tot 30 centimeter ruimte nodig, zowel in de breedte als in de hoogte. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht en lucht krijgt om goed te kunnen groeien. Het is belangrijk om regelmatig te snoeien om de vorm en grootte van de plant te behouden.

  Nee, Petunia Sanguna Blue Vein groeit het beste in de volle zon. Het is belangrijk dat de plant ten minste 6 uur zonlicht per dag ontvangt om goed te gedijen. Plaats de plant dus op een zonnige locatie in de tuin.

  Tuinplanten zoals de Petunia Sanguna Blue Vein hebben gemiddeld één tot twee keer per week water nodig. Het is belangrijk om de grond tussen de gietbeurten door iets te laten opdrogen om wortelrot te voorkomen. Zorg ervoor dat de plant voldoende water krijgt, maar vermijd tegelijkertijd dat de grond constant doorweekt is.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de bloemen die rijk zijn aan nectar en stuifmeel. Het is een goede keuze voor het aantrekken van bestuivers in de tuin.

  Tuinplanten dragen bij aan biodiversiteit door het aantrekken van bestuivers zoals bijen en vlinders. Hierdoor bevorderen ze de voortplanting van andere plantensoorten. Daarnaast zorgen tuinplanten voor schuil- en voedselplekken voor diverse diersoorten.

  De plant bloeit van mei tot oktober en heeft een bloeitijd van ongeveer 4-6 maanden. De bloemen verschijnen in de zomermaanden en blijven tot in de herfst bloeien.

  Ja, de plant kan goed tegen de volle zon en heeft minimaal zes uur direct zonlicht per dag nodig. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven en te beschermen tegen felle middagzon.

  Nee, de Petunia Sanguna Blue Vein is niet eetbaar. Het is een decoratieve tuinplant en het wordt niet aanbevolen om deze plant te consumeren. Het is belangrijk om alleen eetbare planten te eten om gezondheidsproblemen te voorkomen.

  Nee, Tuinplanten zoals Petunia Sanguna Blue Vein zijn over het algemeen niet geluidsdempend. Planten hebben doorgaans geen significante impact op het dempen van geluid in hun omgeving.

 • Petunia's kunnen regelmatig worden gesnoeid om de groei en bloei te stimuleren. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen en knip lange, slungelige stelen terug om de plant compact en vol te houden. In het voorjaar kan de plant ook worden teruggesnoeid tot ongeveer 15 cm boven de grond om de bloei te bevorderen.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet doorweekt. Geef bij voorkeur water in de vroege ochtend of late avond om verdamping te minimaliseren.

  Voor deze plant is het belangrijk om gebruik te maken van potgrond voor tuinplanten, die rijk is aan voedingsstoffen en goed draineert. Het is aan te raden om de potgrond regelmatig te vervangen om de plant gezond te houden en te voorkomen dat de grond uitgeput raakt. Zorg ervoor dat de potgrond vochtig blijft, maar niet te nat.

  De plant prefereert goed doorlatende en vruchtbare grond. Zorg ervoor dat de bodem neutraal tot licht zuur is. Een regelmatige toevoeging van organische meststoffen kan de groei en bloei van de plant bevorderen.

  De Petunia Sanguna Blue Vein gedijt het beste op een zonnige plek in de tuin. Zorg ervoor dat de plant voldoende zonlicht krijgt om optimaal te groeien en bloeien. De plant kan ook goed gedijen in een lichtbeschaduwde plek, maar zal dan mogelijk minder bloemen produceren.

  Tuinplanten zoals Petunia Sanguna Blue Vein hebben meestal geen winterbescherming nodig, tenzij de temperaturen onder het vriespunt komen. In dat geval is het aan te raden om de plant tijdelijk naar een vorstvrije plek te verplaatsen of af te dekken met een beschermende doek. Zo blijft de plant gezond en kunnen de bloemen in het voorjaar weer prachtig bloeien.

  Houd de plant vochtig, maar niet te nat door regelmatig water te geven. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om de groei te stimuleren. Bemest de plant eens in de paar weken tijdens het groeiseizoen.

  Tuinplanten zoals deze hebben regelmatig bemesting nodig voor een gezonde groei en bloei. Gebruik een speciale meststof voor bloeiende planten en volg de instructies op de verpakking voor de juiste dosering. Bemest de planten in het voorjaar en gedurende het groeiseizoen voor optimale resultaten.

  Mulch is gunstig voor tuinplanten omdat het de bodem vochtig houdt, onkruid onderdrukt en de temperatuur reguleert. Het kan worden aangebracht rond de basis van de plant om deze te beschermen en de groei te bevorderen. Kies voor organische mulch zoals compost, bladeren of houtsnippers voor een natuurlijke en gezonde tuinomgeving.

  Tuinplanten zoals de Petunia Sanguna Blue Vein hebben een voorkeur voor een neutrale tot licht zure bodem met een pH-waarde tussen 6,0 en 7,0. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig kalk toe te voegen om de pH-waarde op het juiste niveau te houden. Een te hoge of te lage pH-waarde kan de groei en bloei van de plant beïnvloeden.

  Om ongedierte te bestrijden bij de Petunia Sanguna Blue Vein, kan regelmatige inspectie en handmatig verwijderen van ongedierte helpen. Daarnaast kunnen insecticiden op basis van natuurlijke oliën of zeep worden gebruikt. Het is belangrijk om de plant regelmatig te controleren op tekenen van ongedierte en snel actie te ondernemen.

 • Omschrijving

  De Petunia Sanguna Blue Vein is een prachtige en opvallende hangplant met diepblauwe bloemen en witte aderen die lijken op aderen. Deze plant heeft een weelderige groeiwijze en kan mooi overhangen in hanging baskets of bloembakken. De bloemen hebben een opvallende kleur en trekken vlinders en bijen aan. De Petunia Sanguna Blue Vein is een gemakkelijk te onderhouden plant die goed gedijt in de zon of halfschaduw. Met regelmatig water geven en wat meststof zal deze plant de hele zomer lang bloeien en voor kleurrijke accenten zorgen in de tuin.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.