Petunia Sanguna Light Blue Vein

Petunia

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Petunia Sanguna Light Blue Vein is een opvallende en kleurrijke plant met lichtblauwe bloemen en donkere aderen die door de bloemblaadjes lopen. Deze petunia heeft een compacte groeiwijze en bloeit rijkelijk gedurende het hele seizoen. De plant is perfect voor hangmanden, bloembakken en borders en trekt vlinders en bijen aan. De Petunia Sanguna Light Blue Vein gedijt het best in de volle zon en goed doorlatende grond. Met regelmatig water geven en wat plantenvoeding zal deze petunia blijven bloeien en een prachtige toevoeging zijn aan elke tuin.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de Petunia Sanguna Light Blue Vein is geen groenblijvende plant. Deze plant verliest zijn bladeren in de winter en komt in het voorjaar weer terug met nieuwe bladeren. Het is een eenjarige plant die jaarlijks opnieuw geplant moet worden.

  De plant is winterhard tot ongeveer -5 graden Celsius en kan dus milde tot matige vorst verdragen. Het is aan te raden om de plant in de winter te beschermen tegen strenge vorst om schade te voorkomen.

  Deze tuinplant is over het algemeen gemakkelijk te onderhouden en vereist minimaal water en voeding. Zorg voor voldoende zonlicht en regelmatige snoei om de plant gezond te houden. Het is belangrijk om regelmatig de verwelkte bloemen te verwijderen voor een langere bloeiperiode.

  Deze plant heeft ongeveer 20 tot 30 centimeter ruimte nodig om zich volledig te kunnen ontwikkelen. Zorg ervoor dat er voldoende ruimte is tussen andere planten om luchtcirculatie te bevorderen. Plant ze op een zonnige locatie met goed doorlatende grond voor optimale groei.

  Tuinplanten zoals Petunia Sanguna Light Blue Vein groeien het beste in de volle zon of gedeeltelijke schaduw. Ze kunnen wel wat schaduw verdragen, maar zullen niet optimaal groeien en bloeien in volledige schaduw. Het is daarom aanbevolen om de plant te plaatsen op een plek met voldoende zonlicht.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Houd de grond vochtig, maar zorg ervoor dat de wortels niet doorweekt raken. Het is raadzaam om de plant ongeveer 1-2 keer per week water te geven.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de opvallende bloemen met nectar. Het is een mooie toevoeging aan de tuin om deze belangrijke bestuivers aan te trekken.

  Tuinplanten kunnen een bijdrage leveren aan biodiversiteit door insecten aan te trekken en een geschikte habitat te bieden voor nuttige dieren. Het is belangrijk om verschillende soorten planten in de tuin te hebben, zodat er voldoende voedsel en schuilplaatsen beschikbaar zijn voor verschillende dieren. Planten met bloemen en nectar zijn vooral aantrekkelijk voor bijen, vlinders en andere bestuivende insecten.

  Petunia Sanguna Light Blue Vein bloeit vanaf het begin van de zomer tot aan de herfst. De bloeiperiode duurt gemiddeld ongeveer 4 tot 5 maanden.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon en zal het beste bloeien wanneer deze voldoende zonlicht krijgt. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven wanneer deze in de volle zon staat. Het is ook aan te raden om de plant regelmatig te bemesten voor een optimale groei.

  Nee, deze plant is niet eetbaar en is uitsluitend bedoeld als decoratieve tuinplant. Eetbaarheid wordt niet aanbevolen vanwege mogelijke giftigheid. Het is belangrijk om alleen eetbare planten te consumeren om gezondheidsrisico's te voorkomen.

  Nee, tuinplanten hebben over het algemeen geen geluidsdempende eigenschappen. Het zijn voornamelijk visueel aantrekkelijke planten die zorgen voor kleur en structuur in de tuin. Voor geluidsdempende eigenschappen kun je beter kiezen voor specifieke geluidsisolerende materialen.

 • Om te voorkomen dat de plant te lang en uitgeput wordt, is het belangrijk om regelmatig dode bloemen te verwijderen. Dit zorgt ervoor dat de plant energie kan steken in het produceren van nieuwe bloemen. Na de bloei kan de plant ook worden teruggesnoeid om de groei te stimuleren.

  De plant houdt van regelmatig water geven, zodat de grond altijd licht vochtig is. Zorg ervoor dat de plant niet te nat staat, dit kan wortelrot veroorzaken. Geef bij warm weer vaker water dan bij koeler weer.

  De plant houdt van goed doorlatende potgrond met een lichtzure tot neutrale pH. Het is belangrijk dat de potgrond rijk is aan voedingsstoffen en licht vochtig wordt gehouden. Zorg ervoor dat de potgrond niet te nat is om wortelrot te voorkomen.

  Deze plant groeit het beste in goed doorlatende grond van gemiddelde kwaliteit. Zorg ervoor dat de bodem niet te nat wordt, maar ook niet uitdroogt. Voeg indien nodig organische stof toe om de bodemstructuur te verbeteren.

  Deze plant gedijt het beste op een zonnige standplaats en kan ook in halfschaduw groeien. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht krijgt om goed te bloeien en gezond te blijven. Bescherm de plant tegen sterke wind en vorst.

  Om de plant te beschermen in de winter, is het aan te raden om een dikke laag mulch rond de basis van de plant aan te brengen. Dit zal helpen om de wortels te beschermen tegen de kou. Daarnaast kunnen vorstgevoelige planten afgedekt worden met een beschermende doek of fleecedeken.

  De plant vereist regelmatig water geven, vooral tijdens warme periodes. Verwijder regelmatig verwelkte bloemen om de bloei te bevorderen. Bemest de plant elke maand voor een gezonde groei.

  Gebruik een algemene meststof voor bloeiende planten tijdens het groeiseizoen. Pas op met overbemesting, dit kan de plant beschadigen. Geef de plant regelmatig water na het bemesten om de voedingsstoffen goed op te nemen.

  Het mulchen van tuinplanten helpt om vocht vast te houden, onkruidgroei te verminderen en de bodemtemperatuur te reguleren. Gebruik organisch materiaal zoals houtsnippers, bladeren of compost als mulchlaag. Breng de mulch aan rond de planten, maar zorg ervoor dat de stelen en bladeren niet bedekt worden.

  De Tuinplanten gedijen het beste in een bodem met een neutrale tot licht zure pH-waarde. Een pH-waarde van 6 tot 7 is ideaal voor het kweken van deze planten. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig bij te sturen met meststoffen.

  Om ongedierte te bestrijden bij deze Tuinplant, kun je gebruik maken van biologische bestrijdingsmiddelen zoals roofmijt en sluipwespen. Daarnaast is het belangrijk om regelmatig de plant te controleren op ongedierte en zieke bladeren te verwijderen. Zorg ook voor een goede luchtcirculatie rondom de plant om ongedierte te voorkomen.

 • Omschrijving

  De Petunia Sanguna Light Blue Vein is een opvallende en kleurrijke plant met lichtblauwe bloemen en donkere aderen die door de bloemblaadjes lopen. Deze petunia heeft een compacte groeiwijze en bloeit rijkelijk gedurende het hele seizoen. De plant is perfect voor hangmanden, bloembakken en borders en trekt vlinders en bijen aan. De Petunia Sanguna Light Blue Vein gedijt het best in de volle zon en goed doorlatende grond. Met regelmatig water geven en wat plantenvoeding zal deze petunia blijven bloeien en een prachtige toevoeging zijn aan elke tuin.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.