Primula obconica Embrace F1 Deep Blue

Primula obconica

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Primula obconica Embrace F1 Deep Blue is een prachtige en compacte plant met diepblauwe bloemen. De bloemen hebben een opvallende kleur en bloeien in het vroege voorjaar. De plant heeft een aantrekkelijke groeiwijze en is zeer geschikt voor in potten of borders. De Embrace F1 Deep Blue heeft een goede weerstand tegen ziektes en plagen. Het is een gemakkelijk te verzorgen plant die een vrolijke sfeer brengt in de tuin of op het balkon.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de plant is makkelijk in onderhoud en heeft weinig verzorging nodig. Het is belangrijk om de grond licht vochtig te houden en de plant regelmatig te voorzien van voldoende licht. Het is een sterke plant die goed gedijt in kamertemperatuur.

  De Primula obconica Embrace F1 Deep Blue heeft graag veel licht om goed te kunnen groeien en bloeien. Plaats de plant daarom op een lichte plek, maar vermijd direct zonlicht. Zorg ervoor dat de plant voldoende daglicht krijgt.

  Deze plant heeft behoefte aan regelmatig water geven, vooral tijdens de groeiperiode. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden maar niet doorweekt. Over het algemeen wordt aanbevolen om 1-2 keer per week water te geven.

  Deze plant houdt niet van direct zonlicht en prefereert een lichte standplaats zonder felle zon. Het beste is om de plant op een plek te zetten waar het voldoende licht krijgt, maar niet direct wordt blootgesteld aan de zon. Plaats hem bijvoorbeeld voor een raam op het noorden of oosten.

  Ja, de Primula obconica Embrace F1 Deep Blue houdt van warmte en gedijt het beste bij temperaturen tussen de 18-22 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant op een warme plek te zetten waar hij voldoende zonlicht kan ontvangen. Houd er echter rekening mee dat direct zonlicht vermeden moet worden om verbranding te voorkomen.

  Deze plant bloeit meestal in de maanden maart tot en met mei en de bloeiperiode duurt ongeveer 6 tot 8 weken.

  Ja, Primula obconica Embrace F1 Deep Blue is een luchtzuiverende plant en helpt de luchtkwaliteit in huis te verbeteren. Het heeft de eigenschap om schadelijke stoffen uit de lucht op te nemen en om te zetten in zuurstof. Zet deze plant op een goed verlichte plek voor het beste resultaat.

  Ja, deze plant houdt van een constante temperatuur tussen de 15 en 25 graden Celsius. Het is belangrijk dat de plant niet wordt blootgesteld aan extreme temperaturen. Plaats hem daarom op een geschikte plek in huis waar deze temperatuur gehandhaafd wordt.

 • Het is niet nodig om de Primula Embrace F1 Deep Blue te snoeien, omdat deze plant geen speciale snoei nodig heeft. Indien nodig kunnen dode bladeren of bloemen worden verwijderd met behulp van een scherpe schaar of snoeischaar. Het is belangrijk om regelmatig te controleren op eventuele zieke of beschadigde delen van de plant die moeten worden verwijderd om de gezondheid te behouden.

  De Primula obconica heeft regelmatig water nodig, maar vermijd dat de grond te nat wordt. Geef water aan de basis van de plant en zorg ervoor dat overtollig water kan weglopen. Geef bij voorkeur lauw water en voorkom dat de bladeren nat worden.

  De Primula obconica Embrace F1 Deep Blue gedijt goed in vochtige, goed doorlatende potgrond. Het is belangrijk om de grond regelmatig te controleren en de plant water te geven wanneer de bovenste laag opdroogt. Het is aan te raden om de plant in een pot met drainagegaten te plaatsen om wortelrot te voorkomen.

  De Primula obconica Embrace F1 Deep Blue houdt van een goed doorlatende potgrond met veel organisch materiaal. Zorg ervoor dat de bodem licht vochtig blijft, maar niet te nat wordt. Gebruik bij voorkeur een licht zure tot neutrale bodem voor optimale groei van de plant.

  Zorg ervoor dat de plant op een lichte plek staat, maar niet in direct zonlicht. Houd de grond altijd licht vochtig door regelmatig water te geven. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om de bloei te stimuleren.

  De bladeren van deze plant kunnen regelmatig worden afgeveegd met een vochtige doek om stof en vuil te verwijderen. Zorg ervoor dat de bladeren droog zijn voordat de plant terug op zijn plaats wordt gezet. Vermijd het gebruik van chemische reinigingsmiddelen, omdat deze de plant kunnen beschadigen.

  De Primula obconica Embrace F1 Deep Blue heeft behoefte aan helder, maar indirect zonlicht. Plaats de plant dus in de buurt van een raam, maar vermijd direct zonlicht om verbranding van de bladeren te voorkomen. In de winter kan de plant baat hebben bij extra licht van een groeilamp.

  De ideale temperatuur voor deze plant is tussen de 15 en 20 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet blootgesteld wordt aan extreme warmte of kou. Vermijd tocht en plotselinge temperatuurveranderingen om de gezondheid van de plant te behouden.

  Kamerplanten zoals Primula obconica Embrace F1 Deep Blue gedijen goed bij een hoge luchtvochtigheid. Het is belangrijk om de luchtvochtigheid rond de plant te verhogen door regelmatig te sproeien of een luchtbevochtiger te gebruiken. Een luchtvochtigheid van ongeveer 60% is ideaal voor een gezonde groei van de plant.

  De ideale zuurgraad van de bodem voor deze plant is licht zuur tot neutraal, met een pH-waarde tussen 6,0 en 7,0. Het is belangrijk dat de bodem goed doorlatend is en dat er geen water blijft staan, om wortelrot te voorkomen. Het regelmatig testen van de pH-waarde van de bodem kan helpen om de gezondheid van de plant te behouden.

  Kamerplanten hebben regelmatig bemesting nodig om gezond te blijven en goed te groeien. Gebruik een speciale kamerplantenmest en volg de aanwijzingen op de verpakking. Overbemesting kan schadelijk zijn voor de plant, dus wees voorzichtig met de hoeveelheid mest die je gebruikt.

 • Omschrijving

  De Primula obconica Embrace F1 Deep Blue is een prachtige en compacte plant met diepblauwe bloemen. De bloemen hebben een opvallende kleur en bloeien in het vroege voorjaar. De plant heeft een aantrekkelijke groeiwijze en is zeer geschikt voor in potten of borders. De Embrace F1 Deep Blue heeft een goede weerstand tegen ziektes en plagen. Het is een gemakkelijk te verzorgen plant die een vrolijke sfeer brengt in de tuin of op het balkon.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.