Primula obconica Embrace F1 Light Blue

Primula obconica

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Primula obconica Embrace F1 Light Blue is een prachtige en compacte vaste plant met lichtblauwe bloemen. Deze plant bloeit rijkelijk en heeft een opvallende uitstraling in de tuin of op het balkon. De bloemen hebben een zachte en elegante uitstraling en trekken vlinders aan. Het is een gemakkelijk te verzorgen plant die gedijt in vochtige en goed doorlatende grond. Primula obconica Embrace F1 Light Blue voegt een vleugje kleur en charme toe aan elke tuin of buitenruimte.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, deze plant is makkelijk in onderhoud en vereist regelmatig water geven en een lichte standplaats. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden en de plant regelmatig te bemesten voor optimale groei.

  Ja, de Primula obconica Embrace F1 Light Blue heeft veel licht nodig om goed te gedijen. Plaats de plant bij voorkeur op een plek met helder, indirect licht. Vermijd direct zonlicht om verbranding van de bladeren te voorkomen.

  De plant heeft één tot twee keer per week water nodig, afhankelijk van de omstandigheden in je huis. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar niet te nat. Overbegieting kan leiden tot wortelrot.

  Deze plant houdt niet van direct zonlicht. Het beste is om hem op een plek te zetten waar hij indirect zonlicht krijgt. Te veel zon kan de bladeren beschadigen.

  Ja, Primula obconica Embrace F1 Light Blue houdt van warmte en gedijt het beste bij temperaturen tussen de 18 en 22 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant uit de buurt te houden van tocht en direct zonlicht, maar wel op een lichte plek te plaatsen. Het regelmatig benevelen van de bladeren helpt de luchtvochtigheid op peil te houden.

  Deze plant bloeit vanaf januari tot april en de bloei kan tot wel 6 weken duren.

  Ja, deze plant is luchtzuiverend. Het heeft de mogelijkheid om bepaalde schadelijke stoffen uit de lucht te filteren en om te zetten in schone lucht. Het zorgt zo voor een gezondere leefomgeving in huis.

  Ja, primula obconica Embrace F1 Light Blue staat graag op een plek met een temperatuur tussen de 15 en 25 graden. Het is belangrijk om de plant op een constante temperatuur te houden voor een optimale groei. Als de plant te warm of te koud staat, kan dit schade veroorzaken aan de bladeren en bloemen.

 • Het is niet nodig om de Primula obconica Embrace F1 Light Blue te snoeien, maar dode of beschadigde bladeren kunnen worden afgeknipt. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om de bloei te bevorderen. De plant kan het hele jaar door licht worden teruggesnoeid om de vorm te behouden.

  De Primula obconica Embrace F1 Light Blue heeft regelmatig water nodig, maar vermijd dat de potgrond te nat wordt. Geef water aan de plant wanneer de bovenste laag van de potgrond droog aanvoelt. Zorg ervoor dat de plant op een plek staat waar overtollig water goed kan weglopen.

  Deze plant groeit het beste in goed doorlatende potgrond. Zorg ervoor dat de potgrond licht vochtig blijft, maar niet te nat. Geef de plant regelmatig voeding voor een gezonde groei.

  Deze plant gedijt het best in een goed doorlatende en vochtige grond. Zorg ervoor dat de bodem licht zuur tot neutraal is. Vermijd zware en natte grond, dit kan leiden tot wortelrot.

  De Primula obconica Embrace F1 Light Blue heeft wekelijks water nodig en staat het liefst op een lichte plek, maar niet in direct zonlicht. Af en toe verwijderen van uitgebloeide bloemen bevordert de bloei.

  De plant kan stofvrij worden gehouden door af en toe voorzichtig met een vochtige doek over de bladeren te vegen. Vermijd het gebruik van schoonmaakmiddelen, omdat deze de plant kunnen beschadigen. Verwijder dode bladeren en bloemen regelmatig om de plant gezond te houden.

  De Primula obconica Embrace F1 Light Blue heeft licht nodig om goed te groeien. Plaats de plant op een plek met helder, indirect zonlicht voor het beste resultaat. Zorg ervoor dat de plant niet in direct zonlicht staat om verbranding te voorkomen.

  De ideale temperatuur voor deze plant is tussen de 15 en 20 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant op een plek staat waar de temperatuur constant is en vermijd plotselinge temperatuurschommelingen. Houd de plant weg van tocht en direct zonlicht om schade te voorkomen.

  De luchtvochtigheid voor deze kamerplant is het beste wanneer deze tussen de 50-60% ligt. Het regelmatig besproeien van de bladeren helpt de plant om een optimale luchtvochtigheid te behouden. Een te lage luchtvochtigheid kan leiden tot uitdroging van de bladeren.

  Deze plant gedijt het beste in een licht zure tot neutrale bodem met een pH-waarde tussen 5,5 en 7,0. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is om wortelrot te voorkomen. Voeg indien nodig organisch materiaal toe om de zuurgraad van de bodem te verbeteren.

  De Primula obconica Embrace F1 Light Blue heeft behoefte aan regelmatige bemesting tijdens het groeiseizoen om gezond te blijven. Gebruik een algemene vloeibare meststof voor kamerplanten volgens de instructies op de verpakking. Zorg ervoor dat de grond nooit uitdroogt tijdens het bemesten.

 • Omschrijving

  Primula obconica Embrace F1 Light Blue is een prachtige en compacte vaste plant met lichtblauwe bloemen. Deze plant bloeit rijkelijk en heeft een opvallende uitstraling in de tuin of op het balkon. De bloemen hebben een zachte en elegante uitstraling en trekken vlinders aan. Het is een gemakkelijk te verzorgen plant die gedijt in vochtige en goed doorlatende grond. Primula obconica Embrace F1 Light Blue voegt een vleugje kleur en charme toe aan elke tuin of buitenruimte.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.