Primula obconica Embrace F1 Lilac

Primula obconica

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Primula obconica Embrace F1 Lilac is een prachtige en elegante plant met lilakleurige bloemen. Deze plant heeft een compacte groeiwijze en groeit goed in zowel de volle grond als in potten. De bloemen hebben een lichtzoete geur en bloeien rijkelijk gedurende het voorjaar. De Primula obconica Embrace F1 Lilac is ideaal voor het opfleuren van tuinen, terrassen en balkons. Deze plant trekt ook vlinders en bijen aan, wat bijdraagt aan een levendige tuin.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de Primula obconica Embrace F1 Lilac is vrij gemakkelijk in onderhoud. Hij heeft regelmatig water nodig en is het beste op een lichte plek, maar niet in direct zonlicht. Het is belangrijk om de oude bloemen regelmatig te verwijderen voor een langere bloei.

  Ja, de Primula obconica Embrace F1 Lilac heeft veel licht nodig en gedijt het beste op een zonnige plek met indirect zonlicht. Het is belangrijk om de plant regelmatig te draaien zodat alle bladeren gelijkmatig licht ontvangen. Zorg ervoor dat de plant niet in direct zonlicht staat om verbranding van de bladeren te voorkomen.

  De Primula obconica Embrace F1 Lilac heeft regelmatig water nodig, ongeveer 1-2 keer per week in de lente en zomer. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet doorweekt. In de winter kan de plant minder water nodig hebben, dus controleer de grond voor het bewateren.

  De Primula obconica Embrace F1 Lilac houdt niet van direct zonlicht. Het is beter om de plant op een plek te zetten waar het indirect zonlicht ontvangt. Te veel zon kan de bladeren beschadigen.

  Ja, de plant houdt van warmte en gedijt het beste bij een constante temperatuur tussen 18 en 22 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant uit de buurt van tocht en koude luchtstromen te houden. Het is verstandig om de plant op een zonnige plek te plaatsen, maar indirect zonlicht is ook voldoende.

  De Primula obconica Embrace F1 Lilac bloeit meestal in de maanden februari en maart. De bloeiperiode kan ongeveer 4 tot 6 weken duren.

  Ja, als kamerplant zuivert deze plant de lucht in jouw huis. Het helpt gifstoffen uit de lucht te filteren en zorgt zo voor een gezondere leefomgeving. Let op: het effect is beperkter dan bij sommige andere planten.

  Ja, deze plant staat graag op een plek tussen de 15 en 25 graden Celsius. Dit zorgt voor een ideale groeiomgeving en voorkomt mogelijke schade aan de plant. Beperk blootstelling aan te hoge of te lage temperaturen.

 • Het snoeien van deze plant is niet nodig, tenzij er dode of beschadigde bladeren verwijderd moeten worden. Verwijder deze voorzichtig met behulp van een scherpe schaar of mes. Zorg ervoor dat de plant na het snoeien voldoende water en voeding krijgt om de groei te stimuleren.

  De Plant heeft regelmatig water nodig, maar vermijd dat de grond constant nat is. Geef de plant water als de bovenste laag van de grond droog aanvoelt en zorg ervoor dat de pot waar de plant in zit, goed water doorlaat. Plaats de plant op een plek met indirect zonlicht en vermijd tocht en warmtebronnen.

  De Primula obconica Embrace F1 Lilac gedijt goed in kamerplantpotgrond. Zorg ervoor dat de potgrond goed vochtig blijft maar niet doorweekt. Voeg regelmatig plantenvoeding toe voor een gezonde groei.

  De Primula obconica Embrace F1 Lilac gedijt het best in goed doorlatende potgrond met een licht zure pH-waarde. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet te drassig. Vermijd te veel voedingsstoffen in de bodem, omdat dit de plant kan beschadigen.

  De Primula obconica Embrace F1 Lilac heeft regelmatig water nodig, maar vermijd dat de wortels in het water staan. Plaats de plant op een lichte plek, maar niet in direct zonlicht. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om de bloeiperiode te verlengen.

  De Primula obconica Embrace F1 Lilac kan regelmatig worden schoongemaakt door stof van de bladeren te verwijderen met een zachte doek. Spuit de plant af en toe met lauw water om stof en eventuele insecten te verwijderen. Vermijd hierbij dat de plant te nat wordt om wortelrot te voorkomen.

  De Primula obconica Embrace F1 Lilac gedijt het beste op een standplaats met helder, indirect licht. Plaats de plant niet in de volle zon, maar zorg wel voor voldoende licht om de groei te stimuleren. Een plekje bij een raam op het oosten of westen is ideaal voor deze kamerplant.

  De ideale temperatuur voor deze plant is tussen de 10°C en 20°C. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan extreme temperaturen of tocht. Een constante temperatuur draagt bij aan een gezonde groei van de plant.

  De luchtvochtigheid moet matig zijn en de plant geeft de voorkeur aan een normale kamertemperatuur. Zorg ervoor dat de plant niet in de buurt van verwarmings- of airconditioningsbronnen staat. Besproei de bladeren regelmatig met water om de luchtvochtigheid hoog te houden.

  De Primula obconica Embrace F1 Lilac gedijt goed op een neutrale tot licht zure bodem met een pH-waarde tussen 5,5 en 7. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is en vermijd wateroverlast om wortelrot te voorkomen. Het regelmatig controleren en aanpassen van de zuurgraad van de bodem kan de gezondheid en bloei van de plant bevorderen.

  De Primula obconica Embrace F1 Lilac heeft behoefte aan regelmatige bemesting tijdens het groeiseizoen, van lente tot herfst. Gebruik een algemene meststof voor kamerplanten en volg de instructies op de verpakking om overbemesting te voorkomen. Geef de plant geen mest in de wintermaanden, wanneer deze in rust is.

 • Omschrijving

  De Primula obconica Embrace F1 Lilac is een prachtige en elegante plant met lilakleurige bloemen. Deze plant heeft een compacte groeiwijze en groeit goed in zowel de volle grond als in potten. De bloemen hebben een lichtzoete geur en bloeien rijkelijk gedurende het voorjaar. De Primula obconica Embrace F1 Lilac is ideaal voor het opfleuren van tuinen, terrassen en balkons. Deze plant trekt ook vlinders en bijen aan, wat bijdraagt aan een levendige tuin.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.