Primula obconica Embrace F1 Purple

Primula obconica

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Primula obconica Embrace F1 Purple is een prachtige en kleurrijke plant met donkerpaarse bloemen. Deze plant heeft een compacte groeiwijze en is perfect voor in potten of als borderplant. De bloemen van de Primula obconica Embrace F1 Purple worden omringd door groen blad en hebben een aantrekkelijke uitstraling. Deze plant geeft een vrolijke en levendige sfeer aan elke tuin of binnenruimte. De Primula obconica Embrace F1 Purple bloeit rijkelijk en is gemakkelijk te verzorgen.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de Primula obconica Embrace F1 Purple is makkelijk in onderhoud en heeft weinig verzorging nodig. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven en op een lichte plek te zetten. Ook is het goed om uitgebloeide bloemen te verwijderen voor een langere bloei.

  Ja, deze plant heeft veel licht nodig om goed te kunnen groeien en bloeien. Plaats de plant daarom op een plek met veel indirect zonlicht. Vermijd direct zonlicht om verbranding van de bladeren te voorkomen.

  De plant heeft ongeveer 1 tot 2 keer per week water nodig. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig aanvoelt, maar niet drassig. Houd rekening met de omgevingsfactoren zoals temperatuur en luchtvochtigheid bij het bepalen van de waterbehoefte.

  De Primula obconica Embrace F1 Purple houdt niet van de felle zon, het is beter om deze plant op een plek te zetten waar het indirect zonlicht ontvangt. Te veel zon kan de bladeren beschadigen en de plant doen verbranden. Het is dus belangrijk om de plant op een geschikte plek te plaatsen waar het niet te veel zonlicht krijgt.

  Ja, Primula obconica Embrace F1 Purple houdt van warmte en gedijt het beste bij temperaturen tussen de 18 en 22 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant op een warme en lichte plek te plaatsen voor optimale groei. Te lage temperaturen kunnen leiden tot groeiproblemen en schade aan de plant.

  Deze plant bloeit van februari tot mei en de bloeiperiode kan tot wel 5 weken duren.

  Ja, de Primula obconica Embrace F1 Purple heeft de potentie om de lucht in uw huis te zuiveren. Het is bekend dat kamerplanten zorgen voor een verbeterde luchtkwaliteit in een binnenruimte. Het is daarom aan te raden om deze plant in uw huis te houden.

  Ja, deze plant staat graag op een plek tussen de 15 en 25 graden Celsius. Dit zorgt voor de ideale groeiomstandigheden en houdt de plant gezond. Zorg ervoor dat de temperatuur niet onder de 15 graden Celsius daalt.

 • Het is niet nodig om de Primula obconica Embrace F1 Purple te snoeien omdat het een kamerplant is die voornamelijk wordt gekweekt vanwege de bloemen. Het regelmatig verwijderen van dode bloemen en bladeren zal de plant echter helpen gezond te blijven. Als de plant te groot wordt, kan deze worden verpot.

  Geef de plant regelmatig water, zorg ervoor dat de grond vochtig blijft maar niet te nat. Gebruik bij voorkeur lauw water en vermijd dat er water op de bladeren komt om schimmel te voorkomen.

  De Primula obconica Embrace F1 Purple groeit het beste in vochtige potgrond met goede drainage. Gebruik bij voorkeur een potgrond die speciaal is samengesteld voor bloeiende kamerplanten. Zorg ervoor dat de potgrond licht vochtig blijft, maar niet te nat.

  De Primula obconica Embrace F1 Purple heeft een voorkeur voor vochtige, goed doorlatende grond met een neutrale pH-waarde. Het is belangrijk om de plant niet te laten staan in te natte grond om wortelrot te voorkomen. Het is aan te raden om de plant regelmatig te voorzien van voeding om de groei en bloei te bevorderen.

  De Primula obconica Embrace F1 Purple heeft wekelijks water nodig, zorg ervoor dat de potgrond vochtig blijft maar niet te nat wordt. Plaats de plant op een lichte plek, maar vermijd direct zonlicht. Regelmatig bemesten tijdens de groeiperiode zal de plant gezond houden.

  De plant kan af en toe stof krijgen en dit kan het beste voorzichtig worden afgenomen met een zachte borstel of plumeau. Gebruik geen water om de bladeren schoon te maken, dit kan bruine vlekken veroorzaken. Verwijder eventuele dode bladeren of bloemen regelmatig om de plant gezond te houden.

  De Primula obconica Embrace F1 Purple heeft veel licht nodig, maar vermijd direct zonlicht. Plaats de plant op een plek met helder indirect licht voor de beste groei. Zorg ervoor dat de plant minimaal 6 uur per dag licht krijgt.

  Ideale temperaturen voor deze kamerplant liggen tussen de 15 en 20 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan extreme kou of hitte. Een constante temperatuur helpt de plant gezond te houden.

  Kamerplanten zoals Primula obconica Embrace F1 Purple gedijen goed bij een gemiddelde luchtvochtigheid van ongeveer 50-60%. Het is belangrijk om de luchtvochtigheid op peil te houden door regelmatig te sproeien of een luchtbevochtiger te gebruiken. Het voorkomt uitdroging van de bladeren en zorgt voor een gezonde groei van de plant.

  Deze plant geeft de voorkeur aan een licht zure tot neutrale bodem met een pH-waarde tussen 5,5 en 7,5. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen met geschikte meststoffen. Het is aan te raden om de plant te voorzien van goed doorlatende grond om wortelrot te voorkomen.

  Kamerplanten zoals Primula obconica Embrace F1 Purple hebben regelmatig bemesting nodig om gezond te blijven. Gebruik een speciale meststof voor bloeiende kamerplanten en volg de instructies op de verpakking. Overbemesting kan schadelijk zijn, dus bemest de planten alleen volgens de aanbevolen hoeveelheid.

 • Omschrijving

  Primula obconica Embrace F1 Purple is een prachtige en kleurrijke plant met donkerpaarse bloemen. Deze plant heeft een compacte groeiwijze en is perfect voor in potten of als borderplant. De bloemen van de Primula obconica Embrace F1 Purple worden omringd door groen blad en hebben een aantrekkelijke uitstraling. Deze plant geeft een vrolijke en levendige sfeer aan elke tuin of binnenruimte. De Primula obconica Embrace F1 Purple bloeit rijkelijk en is gemakkelijk te verzorgen.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.