Viola (Cornuta Grp) Endurio F1 Pure Violet

Viola (Cornuta Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Viola (Cornuta Grp) Endurio F1 Pure Violet is een prachtige plant met donkerpaarse bloemen die bloeien in het voorjaar en de zomer. De bloemen hebben een subtiele geur en zijn ideaal voor het toevoegen van kleur aan een tuin of bloembed. Deze plant heeft een compacte groeiwijze en gedijt goed in zowel volle zon als halfschaduw. De Viola Endurio F1 Pure Violet is een sterke en langbloeiende plant die weinig onderhoud nodig heeft. Ideaal voor het creëren van een kleurrijke en levendige tuin.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de Viola (Cornuta Grp) Endurio F1 Pure Violet is niet groenblijvend. Het is een tuinplant die meestal bloeit in de lente en de zomer en zijn bladeren verliest in de herfst en winter.

  Deze plant is winterhard tot ongeveer -10 graden Celsius en kan dus overleven in ons klimaat. Het is belangrijk om de plant goed te beschermen bij extreme vorst.

  Ja, deze plant is makkelijk in onderhoud en vereist weinig speciale zorg. Het is raadzaam om regelmatig water te geven en te bemesten voor optimale groei en bloei. Daarnaast is het belangrijk om de plant regelmatig te controleren op plagen en ziekten.

  De bloem heeft ongeveer 20-30cm ruimte nodig om optimaal te groeien. Zorg ervoor dat de plant voldoende ruimte heeft om zich te ontwikkelen en overweeg eventueel om meerdere planten op een afstand van 20-30cm van elkaar te planten. Houd rekening met de groei van de plant en geef deze voldoende ruimte om uit te breiden.

  Deze plant groeit het beste in de volle zon of halfschaduw. In de schaduw kan de groei en bloei mogelijk worden belemmerd. Het is daarom aan te raden om de plant op een zonnige plek te plaatsen voor optimale groei.

  De plant heeft regelmatig water nodig om de grond vochtig te houden, vooral tijdens warme periodes. Het is belangrijk om de grond niet te laten uitdrogen. Het is aan te raden om de plant ongeveer 2-3 keer per week water te geven.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de nectarrijke bloemen. Het is een ideale keuze voor tuinen die biodiversiteit en bestuiving ondersteunen. Planten uit de Viola Cornuta groep zijn vaak aantrekkelijk voor deze dieren vanwege hun geur en kleur.

  Ja, als tuinplant draagt deze bij aan de biodiversiteit door vlinders en bijen aan te trekken voor bestuiving. Het biedt ook voedsel en beschutting voor verschillende kleine dieren in de tuin.

  De "Viola (Cornuta Grp) Endurio F1 Pure Violet" bloeit vanaf het vroege voorjaar tot aan het begin van de zomer. De bloeiperiode kan ongeveer 3 tot 4 maanden duren, afhankelijk van de weersomstandigheden en verzorging.

  De Viola (Cornuta Grp) Endurio F1 Pure Violet kan goed tegen de volle zon. Het is een sterke tuinplant die gedijt in zonnige omstandigheden. Zorg voor voldoende water en bescherming tegen felle middagzon.

  Nee, de plant Viola (Cornuta Grp) Endurio F1 Pure Violet is niet eetbaar. Het wordt niet aanbevolen om deze plant te consumeren. Het is beter om andere eetbare planten te kiezen voor consumptie.

  Ja, als tuinplant helpt het de geluidsdemping in de directe omgeving van het gebied waar het is geplant te verbeteren. Net als andere planten kan het een positief effect hebben op het verminderen van geluidsoverlast.

 • De Viola Cornuta moet regelmatig worden gesnoeid om de groei en bloei te bevorderen. Verwijder regelmatig dode bloemen en bladeren om de plant gezond te houden. Snoei de plant in het voorjaar om de vorm te behouden en nieuwe groei te stimuleren.

  Geef regelmatig water aan de plant, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond niet te nat wordt, maar ook niet uitdroogt. Geef bij voorkeur water aan de wortels en vermijd het natmaken van de bladeren.

  De plant heeft een goed doorlatende potgrond nodig met voldoende voedingsstoffen. Zorg ervoor dat de potgrond licht vochtig blijft en voorkom dat er water blijft staan in de pot. Gebruik bij voorkeur een potgrond speciaal voor bloeiende planten.

  De Viola (Cornuta Grp) Endurio F1 Pure Violet gedijt het best in goed doorlatende grond van gemiddelde kwaliteit. Zorg ervoor dat de bodem voldoende vochtig is, maar niet te nat. Het is aan te raden om de bodem regelmatig te bemesten om de groei en bloei van de plant te bevorderen.

  Deze plant gedijt het beste op een zonnige standplaats en kan ook goed groeien in halfschaduw. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is en niet te vochtig. Beschermd de plant tegen harde wind.

  In de winter kan het nodig zijn om de plant te beschermen tegen vorst door bijvoorbeeld een laag mulch aan te brengen. Daarnaast is het belangrijk om de plant in een beschutte plek te plaatsen en eventueel af te dekken met een tuinvlies. Het regelmatig controleren van de plant op schade en het verwijderen van dode bladeren kan helpen de plant gezond te houden tijdens de koude maanden.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg voor een goed doorlatende grond en geef regelmatig voeding tijdens het groeiseizoen voor een gezonde groei. Verwijder regelmatig dode bloemen om de bloei te stimuleren.

  Voor deze tuinplanten is het belangrijk om regelmatig te bemesten met een algemene meststof voor bloeiende planten. Gebruik bij voorkeur een meststof met een hoog kaliumgehalte om de bloei te stimuleren. Bemest de planten in het voorjaar voor het beste resultaat.

  Mulch houdt de bodem vochtig, onderdrukt onkruid en helpt de plantwortels te beschermen in de winter. Gebruik organisch materiaal zoals boomschors, houtsnippers of compost als mulch rondom de plant. Breng een laag mulch aan van ongeveer 5 centimeter, maar houd de stam van de plant vrij van mulch om wortelrot te voorkomen.

  De Viola (Cornuta Grp) Endurio F1 Pure Violet groeit het beste in een bodem met een gemiddelde zuurgraad. Een pH-waarde tussen de 6 en 7 is ideaal voor deze tuinplant. Zorg ervoor dat de bodem goed doorlatend is om wateroverlast te voorkomen.

  Deze plant kan gevoelig zijn voor bladluizen, trips en slakken. Het is belangrijk om regelmatig te controleren op deze plagen en preventieve maatregelen te nemen, zoals het gebruik van natuurlijke vijanden of het handmatig verwijderen van de insecten. Ook het schoonhouden van de omgeving rondom de plant kan helpen om plagen te voorkomen.

 • Omschrijving

  De Viola (Cornuta Grp) Endurio F1 Pure Violet is een prachtige plant met donkerpaarse bloemen die bloeien in het voorjaar en de zomer. De bloemen hebben een subtiele geur en zijn ideaal voor het toevoegen van kleur aan een tuin of bloembed. Deze plant heeft een compacte groeiwijze en gedijt goed in zowel volle zon als halfschaduw. De Viola Endurio F1 Pure Violet is een sterke en langbloeiende plant die weinig onderhoud nodig heeft. Ideaal voor het creëren van een kleurrijke en levendige tuin.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.