Diascia Devotion

Diascia

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Diascia Devotion is een compacte en rijkbloeiende plant die bekend staat om zijn opvallende felroze bloemen met een geel hart. De plant bloeit van het vroege voorjaar tot aan de herfst en trekt vlinders en bijen aan. Diascia Devotion gedijt het beste in de volle zon of halfschaduw en kan zowel in de tuin als in potten worden geplant. De plant heeft regelmatig water nodig, maar moet worden beschermd tegen te veel vocht om rotting te voorkomen. Diascia Devotion is een ideale keuze voor kleurrijke borders en bloembakken.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, Diascia Devotion is groenblijvend.

  De plant Diascia Devotion is vorstbestendig tot ongeveer -5 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant bij strenge vorst te beschermen. Overwinteren kan het best op een koele plek met een minimale temperatuur van 5 graden Celsius.

  Deze plant is gemakkelijk te onderhouden en vereist weinig speciale zorg. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden en de plant regelmatig te bemesten. Het is een sterke plant die goed gedijt in de tuin.

  Diascia Devotion heeft ongeveer 20-30 centimeter ruimte nodig tussen elke plant voor optimale groei en bloei. Het is belangrijk om de planten niet te dicht op elkaar te planten om luchtcirculatie te bevorderen en ziektes te voorkomen. Zorg voor voldoende ruimte voor de wortels om zich te ontwikkelen en de plant gezond te houden.

  Ja, de plant groeit het best in de volle zon of halfschaduw. In de schaduw zal de plant minder goed groeien en bloeien. Zorg dus voor voldoende zonlicht voor een optimale groei.

  De Tuinplant Diascia Devotion heeft regelmatig water nodig. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, vooral tijdens warme periodes. Controleer regelmatig de grond en geef water wanneer dat nodig is.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de nectarrijke bloemen. Het is een mooie toevoeging aan de tuin om deze nuttige bestuivers aan te trekken.

  Ja, deze plant is goed voor biodiversiteit omdat de bloemen bijen en andere bestuivers aantrekken. Daarnaast zorgt de plant voor variatie in de tuin, wat gunstig is voor verschillende soorten insecten. Het is dus een waardevolle toevoeging voor een biodiverse tuin.

  Deze plant bloeit van mei tot oktober en de bloeiperiode kan tot wel 5 maanden duren. De bloemen zijn vaak roze, wit of paars van kleur.

  Deze plant kan goed tegen de volle zon en houdt van een zonnige plek in de tuin. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven, vooral tijdens droge periodes. Zorg voor een goed doorlatende grond om wortelrot te voorkomen.

  Nee, de plant "Diascia Devotion" is niet eetbaar. Het is een decoratieve tuinplant en wordt niet gebruikt voor consumptie. Het is belangrijk om geen planten te eten die niet specifiek als eetbaar staan vermeld.

  Ja, de plant heeft de capaciteit om geluid te absorberen en daardoor een bepaalde mate van geluidsdemping te bieden in de tuin. Het bladerdek van de plant kan helpen om omgevingsgeluid te verminderen. Planten in het algemeen hebben een positieve invloed op de akoestiek in een tuin.

 • De plant dient regelmatig te worden teruggesnoeid om een compacte groei te bevorderen en de bloei te stimuleren. Verwijder uitgebloeide bloemen en dun de plant indien nodig uit. Snoei in het voorjaar en na de bloei voor een gezonde groei.

  Geef regelmatig water aan de plant om de grond vochtig te houden, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond niet te nat wordt, omdat dit wortelrot kan veroorzaken. Geef water aan de basis van de plant en vermijd nat worden van de bladeren.

  Voor tuinplanten is een lichte en goed doorlatende potgrond geschikt. Zorg ervoor dat de potgrond niet te nat wordt, maar ook niet uitdroogt. Gebruik een potgrond die geschikt is voor bloeiende planten voor een optimale groei en bloei.

  De plant gedijt het beste in goed doorlatende grond met een gemiddelde tot hoge vruchtbaarheid. Zorg ervoor dat de bodem niet te nat wordt, anders kan wortelrot optreden. Voeg organisch materiaal toe om de bodemkwaliteit te verbeteren.

  De plant doet het het beste op een zonnige tot halfschaduwrijke locatie in goed doorlatende grond. Zorg ervoor dat de plant beschermd is tegen harde wind en vorst. Het is ideaal om de plant te plaatsen in een bloembed of border.

  In de winter heeft de plant bescherming nodig tegen vorst, vooral als de temperaturen onder de -5°C dalen. Bedek de plant met stro of bladeren om de wortels te beschermen tegen vorstschade. Het is ook aan te raden om de plant te verplaatsen naar een beschermde locatie tijdens barre weersomstandigheden.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om nieuwe bloei te stimuleren. Geef de plant in het voorjaar en zomer regelmatig voeding voor een gezonde groei.

  Voor tuinplanten is het belangrijk om regelmatig te bemesten met een algemene meststof tijdens het groeiseizoen. Gebruik een bemesting met een gebalanceerde mix van stikstof, fosfor en kalium voor een gezonde groei en bloei. Volg de instructies op de verpakking voor de juiste dosering en timing.

  Mulch wordt aanbevolen voor deze plant om de grond vochtig te houden en onkruidgroei te verminderen. Een laagje mulch van ongeveer 5 cm is voldoende om de wortels te beschermen en de plant gezond te houden. Kies voor organische mulch zoals compost, bladeren of houtsnippers voor de beste resultaten.

  De plant gedijt het beste in neutrale tot licht zure grond met een pH tussen 6,0 en 7,0. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem in de gaten te houden om de groei en bloei van de plant te optimaliseren. Een te zure of te basische bodem kan leiden tot tekorten in voedingsstoffen en groeiproblemen.

  Het is mogelijk dat Diascia Devotion wordt aangetast door bladluizen, spint of trips. Deze plaaginsecten kunnen worden bestreden met behulp van biologische bestrijdingsmiddelen of natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes. Regelmatig controleren op ongedierte en indien nodig behandelen zal de plant gezond houden.

 • Omschrijving

  Diascia Devotion is een compacte en rijkbloeiende plant die bekend staat om zijn opvallende felroze bloemen met een geel hart. De plant bloeit van het vroege voorjaar tot aan de herfst en trekt vlinders en bijen aan. Diascia Devotion gedijt het beste in de volle zon of halfschaduw en kan zowel in de tuin als in potten worden geplant. De plant heeft regelmatig water nodig, maar moet worden beschermd tegen te veel vocht om rotting te voorkomen. Diascia Devotion is een ideale keuze voor kleurrijke borders en bloembakken.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.