Calibrachoa Priviliged

Calibrachoa

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Calibrachoa Priviliged er en smuk og rigtblomstrende plante med små blomster i forskellige farver som lyserød, lilla og gul. Planten bruges ofte i hængende kurve, blomsterkasser og bede på grund af dens hængende vækstform og lange blomstringsperiode. Calibrachoa Priviliged er let at passe og kan trives godt både i sol og halvskygge. Blomsterne tiltrækker sommerfugle, bier og andre bestøvere, hvilket gør det til et smukt tilføjelse til haven. Med regelmæssig vanding og lidt plantegødning vil Calibrachoa Priviliged blomstre længe og give farverige accenter i haven.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Ja, planten er stedsegrønne og beholder sine blade hele året. Dette giver et konstant grønt udseende i haven.

  Planten er ikke vinterhårdfør og skal holdes indendøre eller beskyttes mod frost i vintermånederne. Det anbefales at placere planten i et frostfrit rum for at undgå beskadigelse. Det er ikke egnet til at lade planten overvintre i jorden.

  Ja, planten er let at passe. Den kræver lidt pleje og kan trives godt i haven. Det er vigtigt at give regelmæssig vanding og gøde planten for optimal vækst og blomstring.

  Havenplanten har brug for tilstrækkelig plads til at udvikle sig fuldt ud. Hold ca. 20-30 cm afstand mellem planterne for optimal vækst. Sørg for, at planten har tilstrækkelig plads til at sprede sig.

  Calibrachoa Privilegeret trives bedst i fuld sol. I skyggen vil plantens vækst og blomstring være mindre god. Det anbefales derfor at placere denne plante et solrigt sted.

  Haveplanter som disse har generelt brug for regelmæssig vanding, især i varmere perioder. Det anbefales at holde jorden let fugtig ved at vande ca. 1-2 gange om ugen. Det er vigtigt ikke at lade planterne tørre ud, men heller ikke at overvande dem.

  Ja, denne plante tiltrækker sommerfugle og bier på grund af de nektarfyldte blomster, den producerer. Den tiltrækker disse bestøvere med dens farverige og duftende blomster. Det er en berigelse i haven for at bevare biodiversitet.

  Haveplanter bidrager generelt ikke meget til biodiversitet, fordi de ofte er udvalgt på baggrund af æstetiske egenskaber og ikke deres bidrag til et sundt økosystem. Derfor er det bedre at vælge indfødte planter, der tilbyder føde og skjulesteder til lokale dyr. Plantning af en blanding af forskellige plantearter skaber et mere varieret økosystem og understøtter biodiversiteten.

  Denne plante blomstrer fra april til oktober og blomstrer kontinuerligt i hele blomstringsperioden. Blomstringsperioden kan derfor vare op til 6 måneder.

  Ja, planten kan godt tåle fuld sol og har brug for mindst 6 timers sollys om dagen. Det er vigtigt at give planten tilstrækkeligt med vand i varme perioder.

  Nej, planten er ikke spiselig. Det er en dekorativ haveplante, der primært dyrkes for sine farverige blomster. At indtage planten kan være skadeligt for helbredet.

  Ja, som havplante har du mulighed for at være lyddæmpende. Bladfækken af ​​mange plantearter kan absorbere lydbølger og dermed reducere støjniveauet i omgivelserne. Dette kan gøre din have til et mere roligt og fredeligt miljø.

 • Det er vigtigt at fjerne de visne blomster regelmæssigt for at fremme blomstringen. Beskær også lejlighedsvis grenene let for at holde planten kompakt og sund. Inden vinteren kan planten eventuelt beskæres lidt mere tilbage.

  Planten kan lide at få regelmæssigt vand, især på varme sommerdage. Sørg for at jorden forbliver fugtig, men undgå at rødderne forbliver for længe våde. Det er vigtigt kun at vande planten, når det øverste lag af jorden føles tørt.

  Planten har brug for en godt drænet pottemuld for at undgå, at rødderne bliver for våde. En blanding af pottemuld med lidt skarp sand eller perlit kan hjælpe med at forbedre dræningen. Sørg for, at pottemulden forbliver let fugtig og ikke bliver for tør.

  Have i mente at have gode plantninger? De skal have en god drænende jord af god kvalitet. Det er vigtigt, at jorden indeholder tilstrækkeligt med næringsstoffer og ikke er for kompakt. Sørg for, at jorden ikke forbliver for våd for at undgå rodrot.

  Planten "Calibrachoa Priviliged" trives bedst på en solrig placering. Sørg for veldrænet jord og beskyt planten mod stærk vind. Denne plante kan både plantes i jorden og i potter.

  Om vinteren anbefales det at beskytte planten mod frost ved at bringe den indendørs eller dække den til med for eksempel fiberdug. Sørg for, at jorden omkring planten er godt drænet for at undgå rodæd. Giv planten lidt til ingen vand i vintermånederne.

  Planten trives bedst i veldrænet jord og har brug for regelmæssig vanding. Trim regelmæssigt de visne blomster for at stimulere væksten og brug gødning til blomstrende planter en gang hver anden uge.

  Have i tankerne, at planter som disse har brug for regelmæssig gødning i vækstsæsonen. Brug en afbalanceret gødning til blomstrende planter for at optimere sundheden og blomstringsperioden. Pas på med at overskride den anbefalede mængde for at undgå skade på planten.

  Mulch er gavnligt for haveplanter, da det hjælper med at holde på fugt, reducere ukrudtsvækst og regulere jordtemperaturen. Det kan påføres om foråret og efteråret og bør være cirka 5-10 cm dybt. Brug organisk materiale som kompost, træflis eller barkflis for det bedste resultat.

  Denne plante trives bedst i jord med en let sur til neutral pH-værdi. Det er vigtigt at teste jorden regelmæssigt og om nødvendigt justere den med gødning eller kalk. En pH-værdi mellem 5,5 og 7,0 er ideel for plantens vækst og blomstring.

  Til bekæmpelse af skadedyr i haveplanter kan der anvendes biologiske bekæmpelsesmidler, såsom mariehøns eller rovmider. Det er også en god idé at regelmæssigt kontrollere for eventuelle infektioner og fjerne angrebne blade for at holde skadedyr under kontrol. Brug af kemiske bekæmpelsesmidler frarådes, da de kan være skadelige for både planten og miljøet.

 • Beskrivelse

  Calibrachoa Priviliged er en smuk og rigtblomstrende plante med små blomster i forskellige farver som lyserød, lilla og gul. Planten bruges ofte i hængende kurve, blomsterkasser og bede på grund af dens hængende vækstform og lange blomstringsperiode. Calibrachoa Priviliged er let at passe og kan trives godt både i sol og halvskygge. Blomsterne tiltrækker sommerfugle, bier og andre bestøvere, hvilket gør det til et smukt tilføjelse til haven. Med regelmæssig vanding og lidt plantegødning vil Calibrachoa Priviliged blomstre længe og give farverige accenter i haven.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.