Anthurium (Andreanum Grp) Classic Treasure

Anthurium

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Anthurium (Andreanum Grp) Classic Treasure is een prachtige kamerplant met glanzende, donkergroene bladeren en opvallende rode bloemen. Deze plant heeft een compacte groeiwijze en is perfect voor in huis. De bloemen hebben een glanzende textuur en blijven lang mooi. Anthuriums staan bekend om hun luchtzuiverende eigenschappen, waardoor ze de lucht in huis kunnen verbeteren. De Classic Treasure is een klassieke en elegante toevoeging aan elk interieur.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, deze plant is over het algemeen makkelijk in onderhoud. Zorg voor voldoende indirect licht en geef regelmatig water, maar vermijd dat de wortels te nat worden. Af en toe bemesten en de bladeren afstoffen zal de plant gezond houden.

  Ja, de Anthurium (Andreanum Grp) Classic Treasure heeft veel licht nodig. Plaats de plant op een plek met indirect zonlicht voor de beste groei. Vermijd direct zonlicht, omdat dit de bladeren kan verbranden.

  De Anthurium heeft gemiddeld één keer per week water nodig. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft, maar voorkom dat de wortels in het water staan. Een teveel aan water kan leiden tot wortelrot.

  Deze plant houdt niet van direct zonlicht, maar wel van helder indirect licht. Plaats de plant daarom op een plek met helder, maar niet fel zonlicht. Te veel direct zonlicht kan de bladeren beschadigen.

  Ja, de Anthurium (Andreanum Grp) Classic Treasure houdt van warmte en gedijt het beste bij een constante temperatuur tussen 18 en 22 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant niet bloot te stellen aan koude tocht of temperaturen onder de 15 graden Celsius. Zorg er daarom voor dat de plant op een warme en tochtvrije plek staat.

  Deze plant bloeit meestal in de lente en de zomermaanden en kan bloeien gedurende meerdere maanden. De bloeiperiode kan variëren, maar gemiddeld kunnen de bloemen enkele weken tot enkele maanden aanhouden.

  Ja, Anthurium planten staan bekend om hun luchtzuiverende eigenschappen. Ze helpen bij het filteren van schadelijke stoffen uit de lucht en zorgen voor een gezondere leefomgeving binnen. Deze planten zijn daarom een goede keuze voor in huis.

  Ja, de plant staat graag op een plek tussen de 15 en 25 graden Celsius. Een constante temperatuur is ideaal voor de groei en bloei van de plant. Plaats de plant niet op een tochtige plek.

 • Het snoeien van de Anthurium plant is meestal niet nodig, tenzij er dood of beschadigd blad is dat verwijderd moet worden. Gebruik altijd schone en scherpe snoeischaar om schade aan de plant te voorkomen. Snoeien kan het beste gedaan worden in het voorjaar of de zomer.

  Geef de plant eens per week water, zodat de grond vochtig blijft. Zorg ervoor dat de plant niet in een laag water blijft staan om wortelrot te voorkomen. In de wintermaanden kan de frequentie van het water geven worden verminderd.

  Kamerplanten zoals deze hebben behoefte aan goed doorlatende potgrond. Het is belangrijk dat de potgrond licht vochtig blijft maar niet te drassig wordt. Speciale potgrond voor bloeiende kamerplanten is aan te raden om de groei en bloei te stimuleren.

  De Anthurium heeft behoefte aan een goed doorlatende potgrond met veel organisch materiaal. Het is belangrijk om regelmatig de bodemvochtigheid te controleren en de plant niet te laten uitdrogen. Een lichtvochtige bodem is ideaal voor een gezonde groei van de plant.

  Deze plant heeft wekelijks water nodig, maar zorg ervoor dat de grond niet te drassig wordt. Plaats de plant op een lichte plek, maar vermijd direct zonlicht. Af en toe de bladeren afstoffen zorgt voor een gezonde groei.

  Het beste is om de bladeren van deze plant af te stoffen met een zachte doek of om ze voorzichtig af te nemen met een vochtige doek. Vermijd het gebruik van schoonmaakmiddelen omdat dit de bladeren kan beschadigen. Het is ook goed om de plant af en toe onder de douche te zetten om stof en eventuele beestjes te verwijderen.

  De Anthurium Classic Treasure heeft veel licht nodig, maar vermijd direct zonlicht. Plaats de plant op een lichte plek, zoals voor een raam op het oosten of westen. Te weinig licht kan leiden tot minder bloei en een minder compacte groei.

  De optimale temperatuur voor deze kamerplant ligt tussen de 18 en 22 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet blootgesteld wordt aan koude tocht of extreme hitte. Het is belangrijk om de plant in een ruimte te plaatsen waar de temperatuur stabiel blijft.

  Deze plant gedijt het best bij een hoge luchtvochtigheid. Zorg ervoor dat de luchtvochtigheid rond de 60-80% ligt. Vernevel regelmatig water op de bladeren om de luchtvochtigheid te verhogen.

  De Anthurium (Andreanum Grp) Classic Treasure groeit het beste in een licht zure tot neutrale bodem met een pH van ongeveer 6.0 tot 7.0. Het is belangrijk om regelmatig de zuurgraad van de bodem te controleren om ervoor te zorgen dat de plant optimaal kan groeien en bloeien. Het gebruik van speciale potgrond voor kamerplanten kan helpen om de juiste zuurgraad te behouden.

  Kamerplanten hebben regelmatig voeding nodig voor een gezonde groei en bloei. Gebruik een evenwichtige meststof speciaal voor kamerplanten volgens de aanwijzingen op de verpakking. Bemest de plant tijdens het groeiseizoen, meestal in het voorjaar en de zomer.

 • Omschrijving

  De Anthurium (Andreanum Grp) Classic Treasure is een prachtige kamerplant met glanzende, donkergroene bladeren en opvallende rode bloemen. Deze plant heeft een compacte groeiwijze en is perfect voor in huis. De bloemen hebben een glanzende textuur en blijven lang mooi. Anthuriums staan bekend om hun luchtzuiverende eigenschappen, waardoor ze de lucht in huis kunnen verbeteren. De Classic Treasure is een klassieke en elegante toevoeging aan elk interieur.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.