Anthurium Classic Dream

Anthurium

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Anthurium Classic Dream is een prachtige kamerplant met glanzende donkergroene bladeren en opvallende rode bloemen die lijken op harten. Deze plant staat bekend om zijn elegante uitstraling en symboliseert liefde en passie. De Anthurium Classic Dream heeft weinig verzorging nodig en gedijt goed in een lichte plek met indirect zonlicht. Het is een populaire keuze voor interieurdecoratie vanwege zijn unieke verschijning en langdurige bloei. Met zijn exotische uitstraling voegt de Anthurium Classic Dream een vleugje luxe en elegantie toe aan elke ruimte.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de Anthurium Classic Dream is makkelijk in onderhoud. Deze kamerplant heeft weinig water en licht nodig en gedijt goed bij kamertemperatuur. Regelmatig bemesten bevordert de groei en bloei.

  De Anthurium Classic Dream heeft veel licht nodig om goed te gedijen. Plaats de plant op een plek met helder, indirect zonlicht voor optimale groei. Het liefst niet in direct zonlicht.

  De plant heeft ongeveer 1 keer per week water nodig. Het is belangrijk om de grond licht vochtig te houden, maar niet te laten verdrinken. Controleer regelmatig de grond voordat je water geeft.

  Deze plant houdt niet van direct zonlicht, maar gedijt goed bij helder indirect licht. Felle zon kan de bladeren verbranden en de plant beschadigen. Plaats de plant daarom op een plek met voldoende licht, maar uit de volle zon.

  Ja, de plant houdt van warmte en gedijt goed bij temperaturen tussen de 18 en 22 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant uit de tocht te houden en hem te beschermen tegen koude temperaturen. Het is het best om de plant op een warme plek te zetten.

  De Anthurium Classic Dream bloeit meestal in de lente en zomermaanden en de bloei kan enkele maanden duren.

  Ja, de Anthurium Classic Dream is een luchtzuiverende kamerplant. Het kan helpen bij het zuiveren van de lucht in huis door schadelijke stoffen op te nemen en om te zetten in zuurstof. Het is een goede keuze voor een gezonde en frisse leefomgeving.

  Ja, de Anthurium Classic Dream gedijt het beste op een plek waar de temperatuur tussen de 15 en 25 graden Celsius ligt. Het is belangrijk om de plant op een constante temperatuur te houden om optimale groei en bloei te bevorderen. Zorg ervoor dat de plant niet blootgesteld wordt aan extreme temperatuurschommelingen.

 • Om de plant gezond te houden kan je regelmatig dode bladeren en bloemen verwijderen. Door het snoeien van de plant stimuleer je de groei van nieuwe bladeren en bloemen. Gebruik schoon en scherp snoeigereedschap om schade aan de plant te voorkomen.

  Geef de plant eens per week water en zorg ervoor dat de grond licht vochtig blijft. Vermijd dat de wortels in water blijven staan om wortelrot te voorkomen. Plaats de plant op een lichte plek, maar niet in direct zonlicht.

  De Anthurium Classic Dream heeft behoefte aan een goed doorlatende potgrond met veel organisch materiaal. Zorg ervoor dat de potgrond licht vochtig blijft, maar niet te nat. Kies bij voorkeur een potgrond speciaal voor kamerplanten voor optimale groei.

  De Anthurium Classic Dream gedijt het beste in een goed doorlatende potgrond met voldoende voedingsstoffen. Zorg ervoor dat de bodem niet te nat wordt, maar ook niet uitdroogt. Een lichtzure bodem met een pH-waarde tussen 5,5 en 6,5 is ideaal voor deze plant.

  De plant heeft regelmatig water nodig, maar vermijd dat de wortels in het water staan. Plaats de plant op een lichte plek, maar vermijd direct zonlicht. Af en toe de bladeren reinigen met lauw water houdt de plant gezond.

  De bladeren van deze plant kunnen regelmatig worden schoongemaakt door ze af te nemen met een vochtige doek. Verwijder stof en vuil om de bladeren mooi en gezond te houden. Gebruik geen agressieve schoonmaakmiddelen, omdat dit schade kan veroorzaken aan de bladeren.

  De Anthurium Classic Dream heeft behoefte aan lichte tot halfschaduwrijke omgevingen. Plaats de plant op een locatie waar het indirect zonlicht krijgt. Te veel direct zonlicht kan de bladeren beschadigen.

  De ideale temperatuur voor deze kamerplant is tussen de 18-22 graden Celsius. Vermijd extreme temperatuurschommelingen en tocht. Zet de plant op een plek waar het niet te koud of te warm is.

  De luchtvochtigheid voor kamerplanten moet bij voorkeur tussen de 50% en 60% liggen. Dit kan worden bereikt door regelmatig te sproeien, een luchtbevochtiger te gebruiken of de planten in een groep bij elkaar te zetten. Het is belangrijk om de luchtvochtigheid goed in de gaten te houden om de gezondheid van de plant te waarborgen.

  De Anthurium Classic Dream gedijt het best in een neutrale tot licht zure bodem met een pH-waarde tussen 5,5 en 6,5. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen met bijvoorbeeld speciale potgrond voor kamerplanten met een vergelijkbare pH.

  Kamerplanten zoals Anthurium Classic Dream hebben behoefte aan regelmatige bemesting tijdens het groeiseizoen. Gebruik een evenwichtige meststof die speciaal is ontwikkeld voor kamerplanten om de groei en bloei te stimuleren. Overbemesting kan de plant beschadigen, dus volg altijd de aanbevolen dosering op de verpakking.

 • Omschrijving

  De Anthurium Classic Dream is een prachtige kamerplant met glanzende donkergroene bladeren en opvallende rode bloemen die lijken op harten. Deze plant staat bekend om zijn elegante uitstraling en symboliseert liefde en passie. De Anthurium Classic Dream heeft weinig verzorging nodig en gedijt goed in een lichte plek met indirect zonlicht. Het is een populaire keuze voor interieurdecoratie vanwege zijn unieke verschijning en langdurige bloei. Met zijn exotische uitstraling voegt de Anthurium Classic Dream een vleugje luxe en elegantie toe aan elke ruimte.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.