Lilium (Asiatic Grp) 'Tiny Athlete'

Lilium (Asiatic Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Lilium (Asiatic Grp) 'Tiny Athlete' is een kleine en compacte lelie met opvallende bloemen. De bloemen zijn helder rood van kleur en hebben een aantrekkelijke vorm. Deze lelie is geschikt voor in de tuin of in potten op het terras. 'Tiny Athlete' bloeit in de zomer en trekt vlinders en bijen aan. Het is een sterke en gemakkelijk te verzorgen plant die een vrolijke en kleurrijke toevoeging aan de tuin vormt.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de Lilium (Asiatic Grp) 'Tiny Athlete' is over het algemeen vrij gemakkelijk in onderhoud. Het vereist regelmatig water geven en een zonnige standplaats. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is.

  Ja, Liliums hebben veel helder en indirect licht nodig om goed te groeien en bloeien. Plaats de plant bij het raam, maar vermijd direct zonlicht om verbranding te voorkomen. Een plek met minimaal 6 uur zonlicht per dag is ideaal.

  De Lilium (Asiatic Grp) 'Tiny Athlete' heeft behoefte aan regelmatig water geven, ongeveer 1-2 keer per week. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar niet drassig. Het is belangrijk om de plant niet te laten uitdrogen tussen de gietbeurten door.

  Kamerplanten houden meestal niet van direct zonlicht, maar vinden het fijn om in een lichte ruimte te staan. Fel zonlicht kan bladeren verbranden en de plant uitdrogen. Het is daarom het beste om indirect zonlicht te geven aan kamerplanten.

  Lilium (Asiatic Grp) 'Tiny Athlete' houdt van een warme omgeving en gedijt het best bij temperaturen tussen de 18 en 24 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant uit de buurt van tocht en koude plekken te houden. Zorg ervoor dat de plant voldoende warmte en licht ontvangt voor een gezonde groei.

  Deze plant bloeit meestal in de maanden juni en juli en de bloeiperiode duurt ongeveer 2 tot 3 weken.

  Ja, de Lilium plant heeft luchtzuiverende eigenschappen. Het kan helpen om de luchtkwaliteit in huis te verbeteren door schadelijke stoffen te absorberen en zuurstof af te geven. Het is een mooie en nuttige toevoeging aan elk binnenklimaat.

  Ja, Lilium (Asiatic Grp) 'Tiny Athlete' staat graag op een plek tussen de 15 en 25 graden Celsius. Dit is de ideale temperatuur voor de plant om goed te groeien en bloeien. Het is belangrijk om de plant op een constante temperatuur te houden binnen deze range.

 • Om de levensduur van de plant te verlengen, is het belangrijk om uitgebloeide bloemen regelmatig te verwijderen. Snoei de stelen tot vlak boven de grond wanneer de bloemen verwelkt zijn. Dit zal de plant helpen om nieuwe bloemen te produceren en gezond te blijven.

  De Lilium (Asiatic Grp) 'Tiny Athlete' heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens de groeiperiode in de lente en zomer. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar vermijd dat de wortels in water blijven staan. In de winter vereist de plant minder water, dus laat de grond tussen gietbeurten droog worden.

  Deze plant gedijt goed in goed doorlatende potgrond. Het is belangrijk dat de potgrond vochtig is maar niet te nat. Gebruik een potgrond speciaal voor kamerplanten voor optimale groei en bloei.

  De plant gedijt het beste in goed doorlatende en vruchtbare grond. Zorg ervoor dat de bodem licht zuur tot neutraal is voor optimale groei. Vermijd zware kleigrond en zorg voor voldoende vochtigheid.

  Deze plant heeft regelmatig water en voldoende zonlicht nodig om goed te gedijen. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet te drassig. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om de plant te stimuleren nieuwe bloemen te produceren.

  Om de plant schoon te maken, kun je voorzichtig de bladeren afstoffen met een vochtige doek. Het is ook mogelijk om de bladeren af en toe te besproeien met water om stof te verwijderen. Zorg ervoor dat de plant geen natte bladeren heeft, dit kan schimmel veroorzaken.

  De Lilium (Asiatic Grp) 'Tiny Athlete' heeft graag veel licht en zal het beste groeien op een zonnige plek. Zorg ervoor dat de plant minstens 6 uur per dag direct zonlicht krijgt. Vermijd direct zonlicht in de middaguren om verbranding van de bladeren te voorkomen.

  De ideale temperatuur voor de lilium (Asiatic Grp) 'Tiny Athlete' ligt tussen de 18 tot 24 graden Celsius. De plant houdt niet van temperatuurschommelingen en tocht. Zorg ervoor dat de plant op een constante en warme plek staat.

  De luchtvochtigheid voor kamerplanten zoals de Asiatic Grp Lilium 'Tiny Athlete' moet gemiddeld zijn, tussen de 40% en 60%. Houd de luchtvochtigheid stabiel om de plant gezond te houden en problemen zoals droge bladeren te voorkomen. Het is belangrijk om regelmatig te controleren of de luchtvochtigheid op peil is en zo nodig maatregelen te treffen.

  De meeste liliumsoorten gedijen het best in neutrale tot licht zure grond met een pH tussen 6,0 en 7,0. Zorg voor een goed doorlatende bodem om wortelrot te voorkomen. Het regelmatig testen en aanpassen van de zuurgraad kan helpen bij het gezond houden van de plant.

  De Lilium (Asiatic Grp) 'Tiny Athlete' heeft regelmatig voeding nodig tijdens het groeiseizoen. Gebruik een uitgebalanceerde meststof voor bloeiende planten en volg de instructies op de verpakking. Het is aan te raden om de plant om de paar weken te bemesten om een gezonde groei en bloei te bevorderen.

 • Omschrijving

  De Lilium (Asiatic Grp) 'Tiny Athlete' is een kleine en compacte lelie met opvallende bloemen. De bloemen zijn helder rood van kleur en hebben een aantrekkelijke vorm. Deze lelie is geschikt voor in de tuin of in potten op het terras. 'Tiny Athlete' bloeit in de zomer en trekt vlinders en bijen aan. Het is een sterke en gemakkelijk te verzorgen plant die een vrolijke en kleurrijke toevoeging aan de tuin vormt.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.