Lilium (Asiatic Grp) 'Tiny Dessert'

Lilium (Asiatic Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Lilium (Asiatic Grp) 'Tiny Dessert' er en lille asiatisk lilje-variant med smukke blomster. Denne lilje har en kompakt vækst og når en højde på cirka 30-40 cm. Blomsterne er iøjnefaldende og har en blød lyserød farve med et strejf af gult i hjertet. 'Tiny Dessert' blomstrer om sommeren og er et smukt supplement i haven eller i potter på terrassen. Denne lilje tiltrækker sommerfugle og bier og trives bedst i fuld sol til halvskygge.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Ja, denne plante er ret nem at vedligeholde. Sørg for en lys placering, regelmæssig vanding og lejlighedsvis gødning er tilstrækkeligt for at få planten til at blomstre. Fjern regelmæssigt visne blomster for at fremme væksten.

  Ja, Lilium Asiatic Gruppe 'Tiny Dessert' har brug for masser af naturligt lys for at vokse godt. Placer planten på et sted med klart, indirekte sollys for optimal vækst. At undgå direkte sollys kan forhindre forbrænding af bladene.

  De Lilium (Asiatic Grp) 'Tiny Dessert' har brug for regelmæssig vanding, men sørg for at jorden ikke bliver for fugtig. Kontroller altid først, om jorden allerede er fugtig, inden du vander. Vand, når overfladelaget af jorden føles tørt.

  Denne plante foretrækker en lys placering, men undgå direkte sollys. Det bedste er et sted med klart, indirekte lys. For meget skarpt sollys kan forårsage forbrænding af bladene.

  Ja, planten kan lide varme og trives bedst ved temperaturer mellem 20-25 grader Celsius. Det er vigtigt at holde planten væk fra træk og kolde steder. Det anbefales at placere planten et solrigt sted, hvor den får tilstrækkelig varme og lys.

  Denne plante blomstrer normalt i juni og juli måned, og blomstringsperioden varer cirka 2 til 3 uger. Det er et smukt tilføjelse til dit hjem under sommermånederne.

  Ja, liljer (Lilium) er luftrensende planter. De hjælper med at filtrere skadelige stoffer fra luften og sikrer et renere og sundere miljø derhjemme.

  Ja, denne plante trives bedst på et sted mellem 15 og 25 grader Celsius. Disse temperaturer giver en ideel vækstmiljø og blomstring for planten. Det er vigtigt at undgå at udsætte planten for for kolde eller for varme forhold.

 • Planten behøver ikke at blive beskåret, bortset fra fjernelse af eventuelt døde eller beskadigede blade. Beskær altid med rent og skarpt værktøj for at undgå infektioner. Det er vigtigt at beskære blomsterstænglerne helt tilbage efter blomstringen for at hjælpe planten med at bevare sin energi.

  Giv regelmæssigt vand til denne plante og sørg for, at jorden altid er let fugtig. Undgå dog, at rødderne står i vand, da dette kan føre til rådne rødder. Vand om morgenen er bedst, så planten kan tørre i løbet af dagen og undgå skimmelsvamp.

  Denne plante trives godt i godt drænet pottemuld. Brug en blanding af pottemuld med tørv og sand for optimal vækst. Sørg for, at pottemulden forbliver let fugtig, men ikke for våd.

  Jordkvaliteten skal være god gennemtrængelig og fugtig. Det er vigtigt, at jorden er let sur til neutral. En rig organisk jord er ideel til væksten af disse planter.

  De Lilium (Asiatic Grp) 'Tiny Dessert' har brug for regelmæssig vanding, sørg for at jorden altid er fugtig. Placer planten et lyst sted, men undgå direkte sollys. Tilføj regelmæssigt plantenæring i vækstsæsonen for en sund vækst.

  Bladene på denne plante kan samle støv, så lejlighedsvis aftørring med en blød klud er nok til at holde dem rene. En let sprøjtning med vand kan hjælpe med at holde bladene friske. Undgå kemikalier eller slidende materialer ved rengøring af planten.

  Denne plante har brug for masser af lys og klarer sig bedst på et sted med lyst, indirekte sollys. Sørg for, at planten ikke står for længe i direkte sollys for at undgå bladforbrænding. Et vindue mod øst eller vest er ideelt til denne plante.

  Den ideelle temperatur for denne plante er mellem 18 og 22 grader Celsius. Sørg for, at planten ikke udsættes for for lave temperaturer, især om natten. Placer planten på et varmt, lyst sted i huset.

  Luftfugtigheden for denne plante skal være gennemsnitlig og ikke for fugtig. Sørg for en luftfugtighed på omkring 40-60%, især om vinteren, hvor luften ofte er tør. Placer ikke planten tæt på varmeapparater eller aircondition for at undgå udtørring.

  Planten har brug for en let sur til neutral jord for at vokse optimalt. En pH-værdi mellem 5,5 og 7,0 er ideel for planten. Det er vigtigt at kontrollere jordens surhedsgrad regelmæssigt og eventuelt tilpasse den, hvis det er nødvendigt.

  For optimal vækst og blomstring anbefales det at bruge regelmæssigt organisk gødning, såsom kompost eller flydende gødning. Sørg for at gødningen er specifikt beregnet til stueplanter, og følg instruktionerne på emballagen for de bedste resultater. Overgødning kan føre til skade på planten, så brug gødningen med måde.

 • Beskrivelse

  De Lilium (Asiatic Grp) 'Tiny Dessert' er en lille asiatisk lilje-variant med smukke blomster. Denne lilje har en kompakt vækst og når en højde på cirka 30-40 cm. Blomsterne er iøjnefaldende og har en blød lyserød farve med et strejf af gult i hjertet. 'Tiny Dessert' blomstrer om sommeren og er et smukt supplement i haven eller i potter på terrassen. Denne lilje tiltrækker sommerfugle og bier og trives bedst i fuld sol til halvskygge.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.