Lilium (Asiatic Grp) 'Tiny Hope'

Lilium (Asiatic Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Lilium 'Tiny Hope' is een prachtige Aziatische lelie met heldere, feloranje bloemen. De bloemen hebben een kleine tot middelgrote grootte en bloeien in de zomermaanden. Deze lelie groeit tot een hoogte van ongeveer 60-80 cm en gedijt het beste in goed doorlatende grond en volle zon. 'Tiny Hope' is een betrouwbare en gemakkelijk te kweken plant die een vrolijke en kleurrijke toevoeging is aan elke tuin of bloembed. Het is een geweldige keuze voor tuiniers die op zoek zijn naar een levendige en toegankelijke bloemvariëteit.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, deze plant is over het algemeen gemakkelijk in onderhoud. Hij heeft regelmatig water nodig en moet op een lichte plek staan, maar verder is hij niet veeleisend. Met de juiste zorg zal hij prachtige bloemen blijven produceren.

  Ja, de Lilium (Asiatic Grp) 'Tiny Hope' heeft veel licht nodig om goed te groeien en bloeien. Zet de plant op een plek waar het voldoende indirect zonlicht krijgt. Te weinig licht kan leiden tot langwerpige en zwakke stengels.

  De Lilium (Asiatic Grp) 'Tiny Hope' heeft regelmatig water nodig, ongeveer 1-2 keer per week. Zorg ervoor dat de grond vochtig is, maar niet doorweekt. Houd de grond vochtig tijdens de groeiperiode en verminder de watergift tijdens de rustperiode.

  Deze plant houdt van helder, indirect zonlicht en kan ook gedijen in de schaduw. Direct zonlicht kan te fel zijn en bladeren verbranden. Het is daarom beter om de plant op een plekje te zetten waar het zonlicht gefilterd wordt.

  De Lilium (Asiatic Grp) 'Tiny Hope' houdt van warmte en doet het goed in een warme omgeving. Het is belangrijk om de plant op een plek te zetten waar hij voldoende zonlicht krijgt. Een constante temperatuur tussen de 18 en 22 graden Celsius is ideaal voor deze plant.

  De Lilium (Asiatic Grp) 'Tiny Hope' bloeit meestal in de zomermaanden, vanaf juni tot augustus. De bloeiperiode duurt ongeveer 2 tot 3 weken.

  Ja, de meeste lelies hebben de eigenschap om de lucht te zuiveren en kunnen bijdragen aan een gezondere binnenomgeving door schadelijke stoffen te absorberen. Het is echter belangrijk om te weten dat lelies giftig kunnen zijn voor huisdieren, dus houd hier rekening mee bij het plaatsen van deze plant in huis.

  Deze plant gedijt het beste bij temperaturen tussen de 15 en 25 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant op een locatie te plaatsen waar de temperatuur stabiel is en niet blootgesteld wordt aan extreme warmte of kou. Houd de plant uit de buurt van tocht en direct zonlicht.

 • Je kunt de uitgebloeide bloemstelen van deze plant verwijderen om de groei van de plant te bevorderen. Eventuele dode bladeren kunnen ook worden afgeknipt. Zorg ervoor dat de plant voldoende vocht en voeding krijgt na het snoeien.

  Geef regelmatig water aan de plant, zodat de grond vochtig blijft maar niet doorweekt. Laat de grond tussen gietbeurten in licht opdrogen. Vermijd dat er water op de bladeren komt om schimmelziektes te voorkomen.

  De plant doet het goed in goed doorlatende potgrond die rijk is aan voedingsstoffen. Het is belangrijk om de potgrond vochtig te houden, maar niet te laten verdrinken. Het regelmatig bemesten van de potgrond zal de groei en bloei van de plant bevorderen.

  De bodem moet goed doorlatend zijn en mag niet te nat zijn. Zorg voor een lichtzure tot neutrale bodem met voldoende voedingsstoffen. Het is belangrijk dat de bodem rijk is aan organisch materiaal.

  De Kamerplant Lilium (Asiatic Grp) 'Tiny Hope' heeft regelmatig water en voeding nodig. Plaats de plant op een lichte plek zonder direct zonlicht. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen en geef de plant voldoende ruimte om te groeien.

  Om de plant schoon te maken, kun je het beste een zachte doek of spons gebruiken om stof en vuil van de bladeren af te vegen. Mocht er hardnekkig vuil op zitten, dan kun je ook een licht vochtige doek gebruiken. Zorg ervoor dat je de plant niet te vaak afstoft, dit kan de bladeren beschadigen.

  Deze plant heeft veel helder, indirect licht nodig om goed te groeien. Zet hem op een plek waar hij minstens zes uur per dag zonlicht krijgt. Vermijd direct zonlicht om verbranding van de bladeren te voorkomen.

  De ideale temperatuur voor de Lilium (Asiatic Grp) 'Tiny Hope' ligt tussen de 18 en 22 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant weg te houden van tocht en temperatuurschommelingen. Zorg ervoor dat de plant op een warme en lichte plek staat, maar niet in direct zonlicht.

  Een optimale luchtvochtigheid voor kamerplanten zoals de Lilium (Asiatic Grp) 'Tiny Hope' ligt tussen de 50% en 60%. Het is belangrijk om de luchtvochtigheid op peil te houden om uitdroging van de bladeren te voorkomen. Een luchtbevochtiger of regelmatig besproeien van de bladeren kan helpen om de juiste luchtvochtigheid te behouden.

  De meeste lelies geven de voorkeur aan een neutrale tot lichtzure bodem met een pH-waarde tussen 6,0 en 6,5. Het is belangrijk om regelmatig de zuurgraad van de bodem te controleren en indien nodig aanpassingen te maken om de groei van de plant te bevorderen. Het toevoegen van organisch materiaal kan helpen bij het handhaven van de juiste pH-waarde.

  Gebruik een universele vloeibare meststof voor kamerplanten, tijdens het groeiseizoen eens per maand. Volg altijd de instructies op de verpakking voor de juiste dosering. Bemest de plant niet in de wintermaanden.

 • Omschrijving

  De Lilium 'Tiny Hope' is een prachtige Aziatische lelie met heldere, feloranje bloemen. De bloemen hebben een kleine tot middelgrote grootte en bloeien in de zomermaanden. Deze lelie groeit tot een hoogte van ongeveer 60-80 cm en gedijt het beste in goed doorlatende grond en volle zon. 'Tiny Hope' is een betrouwbare en gemakkelijk te kweken plant die een vrolijke en kleurrijke toevoeging is aan elke tuin of bloembed. Het is een geweldige keuze voor tuiniers die op zoek zijn naar een levendige en toegankelijke bloemvariëteit.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.