Lilium (Asiatic Grp) 'Tiny Invader'

Lilium (Asiatic Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Lilium 'Tiny Invader' is een prachtige Aziatische lelie met kleine, feloranje bloemen en donkerbruine vlekken op de bloemblaadjes. De bloemen bloeien in de zomer en staan op stevige stelen. Deze lelie kan tot wel 60 cm hoog worden en staat mooi in borders of bloembakken. 'Tiny Invader' trekt ook vlinders en bijen aan met zijn nectarrijke bloemen. Deze lelie is gemakkelijk te verzorgen en kan zowel in de volle zon als halfschaduw groeien.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • De Lilium (Asiatic Grp) 'Tiny Invader' is over het algemeen vrij gemakkelijk in onderhoud. Zorg voor voldoende licht en geef regelmatig water zonder de plant te laten verdrinken. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om de bloei te stimuleren.

  Ja, deze plant heeft veel licht nodig en gedijt het best op een zonnige plek in huis. Het is belangrijk om de plant regelmatig te draaien zodat alle bladeren gelijkmatig belicht worden. Zorg ervoor dat de plant niet direct in de felle zon staat om verbranding te voorkomen.

  De Lilium (Asiatic Grp) 'Tiny Invader' heeft gemiddeld één keer per week water nodig. Het is belangrijk dat de grond licht vochtig blijft, maar niet te nat. Controleer regelmatig de grond voordat je water geeft.

  Deze plant houdt niet van direct zonlicht en prefereert een lichte tot halfschaduwrijke standplaats. Fel zonlicht kan de bladeren verbranden en de bloemen laten verwelken. Zorg voor voldoende indirect licht voor deze kamerplant.

  Ja, deze plant houdt van warmte en gedijt goed bij kamertemperatuur. Het is belangrijk om de plant niet bloot te stellen aan koude tocht, aangezien dit de groei kan belemmeren. Zorg ervoor dat de plant op een warme plek staat met voldoende licht.

  Deze plant bloeit meestal in de zomermaanden, van juni tot augustus. De bloeiperiode kan ongeveer 2 tot 3 weken duren.

  Ja, lelies zijn luchtzuiverende planten. Ze helpen de luchtkwaliteit in huis te verbeteren door schadelijke stoffen zoals formaldehyde en benzeen te absorberen. Het is echter belangrijk op te merken dat lelies giftig kunnen zijn voor huisdieren als ze worden ingeslikt.

  Ja, Lilium (Asiatic Grp) 'Tiny Invader' houdt van een plek met een temperatuur tussen de 15 en 25 graden. Het is belangrijk om de plant op een constante temperatuur te houden voor een optimale groei en bloei. Zorg voor een stabiele omgevingstemperatuur om de plant gezond te houden.

 • Om de bloei van de lelie te bevorderen, is het aan te raden om de uitgebloeide bloemen te verwijderen. Als de bladeren helemaal geel zijn geworden, kunnen deze ook gesnoeid worden. Snoei de stelen pas helemaal af als ze helemaal verdord zijn.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, maar zorg ervoor dat de grond niet te drassig wordt. Geef water aan de basis van de plant en vermijd het besproeien van de bladeren om schimmelziekten te voorkomen. Laat de bovenste laag van de grond tussen gietbeurten lichtjes opdrogen.

  Deze plant groeit het beste in een potgrond die goed doorlatend is en rijk is aan voedingsstoffen. Zorg ervoor dat de potgrond licht vochtig blijft, maar niet te nat. Ververs de potgrond regelmatig om de gezondheid van de plant te behouden.

  De bodem dient goed doorlatend en vruchtbaar te zijn voor deze kamerplant. Zorg ervoor dat de grond licht zuur tot neutraal is. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven en te bemesten voor optimale groei en bloei.

  De plant heeft weinig onderhoud nodig en gedijt goed in een lichte en goed gedraineerde ruimte. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet te nat. Geef de plant regelmatig voeding tijdens het groeiseizoen voor optimale resultaten.

  Om de plant schoon te maken, kun je voorzichtig stof van de bladeren afvegen met een zachte borstel of een vochtige doek. Verwijder dode bladeren en bloemen om de uitstraling van de plant te verbeteren. Het is belangrijk om de plant regelmatig schoon te maken om de gezondheid en groei te bevorderen.

  De plant heeft veel licht nodig en kan het beste op een plek worden geplaatst waar het direct zonlicht ontvangt. Zorg ervoor dat de plant minstens 6 uur per dag zonlicht krijgt. Een raam op het zuiden of westen is ideaal voor deze plant.

  De optimale temperatuur voor deze plant ligt tussen de 18-22 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet blootgesteld wordt aan extreme temperaturen, tocht of direct zonlicht. Plaats de plant op een plek met een constante temperatuur en bescherm hem tegen koude luchtstromen.

  Deze plant geeft de voorkeur aan een gematigde luchtvochtigheid, tussen 40-60%. Het is belangrijk om de bladeren regelmatig te besproeien met water om de luchtvochtigheid te verhogen. Zorg ervoor dat er voldoende luchtcirculatie is om schimmelgroei te voorkomen.

  De Lilium (Asiatic Grp) 'Tiny Invader' groeit het beste in een bodem met een licht zure tot neutrale pH- waarde. Een pH-waarde van ongeveer 5,5 tot 7 is ideaal voor deze plant. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen.

  Kamerplanten hebben over het algemeen behoefte aan regelmatige bemesting tijdens het groeiseizoen. Gebruik een evenwichtige meststof speciaal voor kamerplanten en volg de instructies op de verpakking voor de juiste dosering. Te veel mest kan leiden tot verbranding van de wortels, dus wees voorzichtig met het bemesten van je kamerplanten.

 • Omschrijving

  Lilium 'Tiny Invader' is een prachtige Aziatische lelie met kleine, feloranje bloemen en donkerbruine vlekken op de bloemblaadjes. De bloemen bloeien in de zomer en staan op stevige stelen. Deze lelie kan tot wel 60 cm hoog worden en staat mooi in borders of bloembakken. 'Tiny Invader' trekt ook vlinders en bijen aan met zijn nectarrijke bloemen. Deze lelie is gemakkelijk te verzorgen en kan zowel in de volle zon als halfschaduw groeien.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.