Lilium (Asiatic Grp) 'Tiny Nanny'

Lilium (Asiatic Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Lilium 'Tiny Nanny' is een prachtige Aziatische lelie met feloranje bloemen en donkere vlekjes. De bloemen hebben een opvallend trompetvormige bloemblaadjes en staan hoog op stevige stelen. Deze lelie is compact van formaat en perfect voor in borders of bloembakken. 'Tiny Nanny' bloeit in de zomer en trekt vlinders en bijen aan. Zorg voor een zonnige standplaats en goed doorlatende grond voor een gezonde groei.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Lelies zijn over het algemeen vrij gemakkelijk in onderhoud en hebben weinig verzorging nodig. Zorg ervoor dat ze voldoende zonlicht, water en voedingsstoffen krijgen. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om de groei te bevorderen.

  Ja, de Lilium (Asiatic Grp) 'Tiny Nanny' heeft veel licht nodig om goed te groeien. Plaats de plant daarom op een zonnige plek in huis. Een raam op het zuiden is ideaal voor deze kamerplant.

  De Lilium (Asiatic Grp) 'Tiny Nanny' heeft wekelijks ongeveer 1 tot 2 keer water nodig. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar niet drassig. Controleer regelmatig de grondvochtigheid met je vinger.

  De Lilium (Asiatic Grp) 'Tiny Nanny' houdt niet van direct zonlicht, maar gedijt goed in een lichte ruimte met indirect zonlicht. Te veel zon kan de bladeren verbranden en de plant beschadigen. Het is dus beter om de plant uit de felle zon te houden.

  Ja, de plant houdt van warmte en gedijt goed bij temperaturen tussen de 18 en 24 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant weg te houden van tocht en plotselinge temperatuurschommelingen voor optimale groei.

  De Lilium (Asiatic Grp) 'Tiny Nanny' bloeit meestal in de zomermaanden, van juni tot augustus. De bloei kan ongeveer 2 tot 3 weken duren.

  Ja, de plant is luchtzuiverend en kan helpen bij het verbeteren van de luchtkwaliteit in huis. Het verwijdert schadelijke stoffen zoals formaldehyde en benzeen uit de lucht. Het is een goede keuze voor binnenshuis om de lucht fris en gezond te houden.

  Ja, Lilium (Asiatic Grp) 'Tiny Nanny' groeit het beste op een plek met een temperatuur tussen de 15 en 25 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant uit de directe tocht en felle zon te plaatsen. Zorg ervoor dat de omgevingstemperatuur stabiel blijft voor een optimale groei.

 • Je kunt de uitgebloeide bloemen en stengels van de Lilium afsnijden om de plant er netjes uit te laten zien. Verwijder ook eventuele beschadigde bladeren om de gezondheid van de plant te bevorderen. Het snoeien van de Lilium kan het beste in het voorjaar gebeuren.

  Geef regelmatig water aan de plant en zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft. Vermijd dat de plant te lang in droge grond staat, maar voorkom ook dat de wortels te nat worden.

  Deze plant heeft goed doorlatende potgrond nodig om de wortels gezond te houden. Zorg ervoor dat de potgrond niet te vochtig wordt om wortelrot te voorkomen. Gebruik bij voorkeur een potgrond speciaal voor bloeiende kamerplanten.

  De bodem voor kamerplanten moet goed doorlatend zijn en rijk aan voedingsstoffen. Een potgrond speciaal voor kamerplanten is geschikt. Het is belangrijk om regelmatig te bemesten om de groei en bloei te stimuleren.

  De Lilium (Asiatic Grp) 'Tiny Nanny' heeft regelmatig water nodig en moet op een lichte plek worden geplaatst. Verwijder regelmatig dode bloemen om nieuwe bloei te stimuleren. De plant gedijt het beste bij een constante temperatuur en luchtvochtigheid.

  Om de plant schoon te maken, kun je voorzichtig stof verwijderen van de bladeren met een vochtige doek. Gebruik geen schoonmaakmiddelen of sprays op de bladeren, dit kan de plant beschadigen. Controleer regelmatig op ongedierte en verwijder deze indien nodig.

  De Lilium (Asiatic Grp) 'Tiny Nanny' heeft veel licht nodig en kan het beste op een plek staan waar het direct zonlicht ontvangt. Het is belangrijk om de plant regelmatig te draaien zodat alle kanten voldoende zonlicht krijgen. Een raam op het zuiden is ideaal voor deze plant.

  De ideale temperatuur voor deze plant is tussen de 18 en 24 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant beschermd is tegen tocht en temperatuurschommelingen. Te hoge of te lage temperaturen kunnen de plant beschadigen.

  De luchtvochtigheid voor kamerplanten zoals de Lilium (Asiatic Grp) 'Tiny Nanny' moet tussen de 40-60% liggen voor optimale groei. Het is belangrijk om de luchtvochtigheid regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen door bijvoorbeeld een luchtbevochtiger te gebruiken. Te lage luchtvochtigheid kan leiden tot uitdroging van de bladeren en bloemen.

  De Lilium (Asiatic Grp) 'Tiny Nanny' gedijt het best in een neutrale tot licht zure bodem met een pH-waarde van ongeveer 6 tot 7. Het is belangrijk om regelmatig de pH van de bodem te controleren om te zorgen voor een optimale groei en bloei van de plant. Maak indien nodig gebruik van bodemverbeteraars om de zuurgraad aan te passen.

  Gebruik een algemene meststof voor kamerplanten met een hoger stikstof- en kaliumgehalte. Bemest de plant tijdens het groeiseizoen, vanaf het voorjaar tot de herfst, eens in de twee weken. Zorg ervoor dat de grond vochtig is voordat je bemest.

 • Omschrijving

  De Lilium 'Tiny Nanny' is een prachtige Aziatische lelie met feloranje bloemen en donkere vlekjes. De bloemen hebben een opvallend trompetvormige bloemblaadjes en staan hoog op stevige stelen. Deze lelie is compact van formaat en perfect voor in borders of bloembakken. 'Tiny Nanny' bloeit in de zomer en trekt vlinders en bijen aan. Zorg voor een zonnige standplaats en goed doorlatende grond voor een gezonde groei.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.