Peperomia prostrata

Peperomia overig

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Peperomia prostrata is een kruipende plant met kleine ronde bladeren die lijken op erwten. De bladeren zijn groen van kleur met opvallende zilverachtige strepen. Deze plant is ideaal voor hangende manden of als bodembedekker in een terrarium. Peperomia prostrata heeft weinig water nodig en gedijt goed in een lichte omgeving met indirect zonlicht. Het is een decoratieve plant die een speels en groen accent kan toevoegen aan elke ruimte.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de plant is makkelijk in onderhoud en heeft weinig verzorging nodig. Het is een sterke kamerplant die goed gedijt in een lichte ruimte en regelmatig water nodig heeft. Het is een ideale plant voor beginnende plantenliefhebbers.

  Ja, de plant heeft veel licht nodig om goed te groeien. Plaats de plant het liefst op een plek met veel indirect zonlicht. Vermijd direct zonlicht om verbranding te voorkomen.

  De plant heeft ongeveer eens in de week water nodig. Het is belangrijk dat de grond tussen de gietbeurten door licht opdroogt. Overmatig water geven kan leiden tot wortelrot.

  De plant houdt niet van direct zonlicht en dient op een plek te staan waar het indirect zonlicht ontvangt. Te veel blootstelling aan felle zon kan leiden tot verbranding van de bladeren. Het is aan te raden om de plant uit de directe zon te houden.

  Ja, de Peperomia prostrata houdt van warmte en gedijt goed bij een constante kamertemperatuur tussen de 18-24 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan tocht of grote temperatuurverschillen. Een warme en beschutte plek in huis zal de groei en gezondheid van de plant bevorderen.

  Peperomia prostrata bloeit meestal in de maanden maart tot en met juni. De bloeiperiode duurt meestal enkele weken tot maximaal een maand.

  Ja, de plant staat bekend om zijn luchtzuiverende eigenschappen en draagt bij aan een gezondere luchtkwaliteit binnenshuis. Het is een uitstekende keuze voor het zuiveren van de lucht in uw huis of kantoor. Planten in het algemeen helpen bij het verwijderen van schadelijke stoffen uit de lucht.

  Ja, de plant gedijt het beste op een plek tussen de 15 en 25 graden Celsius. Het is belangrijk om de temperatuur stabiel te houden voor een optimale groei. Zorg ervoor dat de plant niet blootgesteld wordt aan koude tocht.

 • De plant kan regelmatig gesnoeid worden om de vorm te behouden en de groei te stimuleren. Verwijder dode bladeren en takken met een scherpe schaar of mes. Zorg ervoor dat de plant na het snoeien voldoende licht en water krijgt om te herstellen.

  De plant heeft matig water nodig, houd de potgrond vochtig maar niet te nat. Geef de plant water wanneer de bovenste laag van de potgrond droog aanvoelt. Gebruik bij voorkeur lauw water en vermijd dat er water op de bladeren komt.

  De plant heeft lichte, doorlatende potgrond nodig. Een mix van potgrond met extra perliet of orchideeënschors kan de drainage verbeteren. Het is belangrijk om de grond licht vochtig te houden, maar niet te laten doordrenken.

  Voor deze plant is het belangrijk om te planten in een goed doorlatende potgrond die rijk is aan organisch materiaal. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet te nat. Het is aan te raden om af en toe de grond te vervangen of te voorzien van voedingsstoffen.

  Deze plant heeft weinig onderhoud nodig en kan goed gedijen in indirect zonlicht. Zorg ervoor dat de grond niet te nat wordt en geef regelmatig water. Af en toe bemesten in het groeiseizoen zal de plant helpen gezond te blijven.

  Veeg de bladeren van de plant regelmatig af met een vochtige doek om stof te verwijderen. Gebruik geen agressieve schoonmaakmiddelen, en vermijd het besproeien van de plant met water. Gebruik eventueel een zachte borstel om vuil voorzichtig te verwijderen.

  Kamerplanten zoals Peperomia prostrata gedijen goed bij indirect licht. Zet de plant op een plek waar het voldoende licht krijgt, maar vermijd direct zonlicht. Te weinig licht kan leiden tot een minder gezonde groei van de plant.

  De plant gedijt het best bij een constante temperatuur tussen de 18 en 24 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan plotselinge temperatuurschommelingen. Plaats de plant op een lichte plek, maar vermijd direct zonlicht.

  Houdt van een hoge luchtvochtigheid, dus regelmatig besproeien wordt aanbevolen. Het is ook goed om de plant af en toe te tussen de bladeren te sproeien voor extra vocht. Plaats de plant niet in de buurt van verwarming of airconditioning om uitdroging te voorkomen.

  De optimale zuurgraad van de bodem voor de Peperomia prostrata is licht zuur tot neutraal. Een pH van ongeveer 6 tot 7 wordt aanbevolen voor een gezonde groei. Het is belangrijk om regelmatig de pH-waarde van de bodem te controleren en indien nodig aan te passen.

  Het is belangrijk om de plant regelmatig te bemesten tijdens het groeiseizoen, van lente tot herfst. Gebruik een evenwichtige vloeibare meststof speciaal voor kamerplanten. Volg altijd de instructies op de verpakking om overbemesting te voorkomen.

 • Omschrijving

  Peperomia prostrata is een kruipende plant met kleine ronde bladeren die lijken op erwten. De bladeren zijn groen van kleur met opvallende zilverachtige strepen. Deze plant is ideaal voor hangende manden of als bodembedekker in een terrarium. Peperomia prostrata heeft weinig water nodig en gedijt goed in een lichte omgeving met indirect zonlicht. Het is een decoratieve plant die een speels en groen accent kan toevoegen aan elke ruimte.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.