Vriesea 'Yellow River'

Vriesea

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Vriesea 'Yellow River' is een prachtige tropische plant met felgele bladeren die in een rozetvorm groeien. De bladeren hebben een groene streep in het midden en een lichte vlekjespatroon, waardoor ze er erg decoratief uitzien. De plant produceert een opvallende bloeiwijze in de vorm van een langwerpige, gele bloemtros die uit het midden van de rozet tevoorschijn komt. De Vriesea 'Yellow River' gedijt goed in een warme en lichte omgeving en is een populaire keuze voor decoratie in huis of op kantoor. Deze plant is gemakkelijk te onderhouden en kan tot wel enkele jaren bloeien met de juiste zorg.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, deze plant is over het algemeen makkelijk in onderhoud. Het vereist enkel regelmatig water geven en af en toe bemesten. Het gedijt goed bij voldoende licht en warmte.

  Ja, de Vriesea 'Yellow River' heeft veel licht nodig om goed te gedijen. Plaats de plant op een plek met veel indirect zonlicht voor optimale groei. Het is belangrijk om de plant regelmatig te draaien om gelijkmatige blootstelling aan licht te garanderen.

  De plant heeft ongeveer één tot twee keer per week water nodig, afhankelijk van de grootte van de pot en de standplaats. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft, maar voorkom dat de wortels in het water staan. Het is belangrijk om regelmatig te controleren of de plant water nodig heeft.

  De plant houdt van lichte tot halfschaduwrijke omstandigheden en kan snel verbranden in direct zonlicht. Het is daarom beter om de plant uit de felle zon te houden en te plaatsen op een plek met indirect zonlicht.

  Ja, de plant houdt van warmte en gedijt het best bij temperaturen tussen de 18-23°C. Het is belangrijk om de plant op een warme plek te zetten met voldoende licht. Temperaturen onder de 15°C kunnen schadelijk zijn voor de plant.

  Deze plant bloeit meestal in de lente en de zomermaanden. De bloei kan enkele weken tot maanden aanhouden, afhankelijk van de omstandigheden en verzorging.

  Ja, als kamerplant zijnde heeft deze plant luchtzuiverende eigenschappen en kan het helpen om de luchtkwaliteit in een ruimte te verbeteren. Planten in het algemeen absorberen koolstofdioxide en geven zuurstof af, wat gunstig is voor de luchtkwaliteit. Het regelmatig verzorgen van de plant zal deze eigenschappen behouden.

  Ja, deze plant staat graag op een plek tussen de 15 en 25 graden Celsius. Dit zorgt voor een optimale groei en bloei. Plaats de plant niet op een tochtige plek of in de directe zon.

 • Je hoeft de plant niet te snoeien, tenzij er dode of beschadigde bladeren zijn die verwijderd moeten worden. Verwijder deze bladeren voorzichtig met een scherpe schaar of mes. Zorg ervoor dat je regelmatig dode bladeren verwijdert om de gezondheid van de plant te bevorderen.

  Geef de plant regelmatig water, maar zorg ervoor dat de grond niet te drassig wordt. Laat de bovenste laag van de grond tussen gietbeurten opdrogen. In de lente en zomer kan de plant wat meer water nodig hebben dan in de herfst en winter.

  Voor kamerplanten zoals deze is het het beste om een potgrond te gebruiken die goed draineert en luchtig is. Het is belangrijk om de plant in een pot te zetten die gaten heeft aan de onderkant voor de afvoer van overtollig water. Gebruik bij voorkeur een potgrond die speciaal geschikt is voor kamerplanten.

  De Vriesea 'Yellow River' gedijt het beste in een goed doorlatende potgrond die rijk is aan organisch materiaal. Zorg ervoor dat de bodem vochtig blijft, maar niet te nat. Vermijd zware, compacte grondsoorten die de afvoer van water belemmeren.

  De plant heeft weinig onderhoud nodig en gedijt goed in lichte, indirecte zonlicht. Geef de plant regelmatig water, maar voorkom dat de grond te drassig wordt. Af en toe de bladeren afnemen met een vochtige doek helpt de plant gezond te houden.

  De bladeren van deze plant kunnen regelmatig worden schoongemaakt met een vochtige doek om stof en vuil te verwijderen. Vermijd het gebruik van zeep of chemische reinigingsmiddelen. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht en lucht krijgt om gezond te blijven.

  De Vriesea 'Yellow River' heeft een lichte standplaats nodig, maar vermijd direct zonlicht. Kies een plek met helder, indirect licht voor deze kamerplant. Het is belangrijk om de plant regelmatig te draaien voor gelijkmatige belichting van alle kanten.

  De optimale temperatuur voor deze plant is tussen de 18°C en 24°C. Het is belangrijk om de plant weg te houden van tocht en extreme temperatuurschommelingen om gezond te houden. Zorg ervoor dat de plant niet blootgesteld wordt aan temperaturen onder de 10°C.

  Een luchtvochtigheid van ongeveer 60-70% wordt aanbevolen voor kamerplanten. Zorg voor een constante luchtvochtigheid door regelmatig te sproeien of een luchtbevochtiger te gebruiken. Te lage luchtvochtigheid kan leiden tot uitdroging van de bladeren.

  De zuurgraad van de bodem voor kamerplanten moet licht zuur tot neutraal zijn, met een pH-waarde tussen 5,5 en 7,0. Dit zorgt voor een gezonde groei en bevordert de opname van voedingsstoffen. Het is belangrijk regelmatig de pH-waarde van de bodem te controleren en indien nodig aan te passen.

  Kamerplanten hebben regelmatig bemesting nodig tijdens het groeiseizoen, van maart tot september. Gebruik een vloeibare meststof voor kamerplanten, zoals een evenwichtige meststof met een verhouding van 10-10-10. Volg de instructies op de verpakking voor de juiste dosering en frequentie.

 • Omschrijving

  De Vriesea 'Yellow River' is een prachtige tropische plant met felgele bladeren die in een rozetvorm groeien. De bladeren hebben een groene streep in het midden en een lichte vlekjespatroon, waardoor ze er erg decoratief uitzien. De plant produceert een opvallende bloeiwijze in de vorm van een langwerpige, gele bloemtros die uit het midden van de rozet tevoorschijn komt. De Vriesea 'Yellow River' gedijt goed in een warme en lichte omgeving en is een populaire keuze voor decoratie in huis of op kantoor. Deze plant is gemakkelijk te onderhouden en kan tot wel enkele jaren bloeien met de juiste zorg.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.