Vriesea 'Bloody Orange'

Vriesea

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Vriesea 'Bloody Orange' er en iøjnefaldende og farverig stueplante med lyseorange blade og en dybrød blomst, der ligner bloddråber. Det er et medlem af bromeliafamilien og har en kompakt vækst med lange, spidse blade, der vokser i en rosetform. Denne plante kræver lidt pleje og trives godt på et lyst sted med indirekte sollys. Den er en smuk tilføjelse til ethvert rum og tilføjer et strejf af eksotisk udseende. 'Bloody Orange' er en ægte blikfang på grund af dens unikke farver og former.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Ja, Vriesea 'Bloody Orange' er generelt ret nem at vedligeholde. Den kræver lidt vand og indirekte sollys og trives godt ved normal stuetemperatur. Regelmæssig gødning hjælper med at holde planten sund.

  Ja, planten har brug for masser af lys, helst indirekte sollys. Placér planten derfor tæt på et vindue mod øst, vest eller syd for tilstrækkeligt lys. For lidt lys kan føre til misfarvning af bladene og en mindre sund vækst.

  Bromeliaen 'Bloody Orange' skal vandes en gang om ugen. Sørg for, at jorden forbliver fugtig, men ikke gennemblødt. Om vinteren kan planten få lidt mindre vand.

  De Vriesea 'Bloody Orange' kan ikke lide direkte sollys, det er bedst at placere den på et sted med indirekte lys. For meget direkte sollys kan forårsage skade på blade og blomster. Derfor anbefales det at holde planten ude af direkte sollys.

  Ja, Vriesea 'Bloody Orange' elsker varme, da det er en tropisk plante, der trives ved temperaturer omkring 20-25°C. Sørg for, at planten står et varmt og lyst sted for at kunne vokse og blomstre optimalt. Det er vigtigt at holde planten væk fra træk og pludselige temperatursvingninger.

  Denne plante blomstrer normalt i månederne april til og med juni, og blomstringsperioden varer cirka 2 til 3 måneder.

  Ja, planten har luftrensende egenskaber og kan hjælpe med at rense luften i hjemmet. Planter generelt bidrager til et sundere miljø ved at filtrere skadelige stoffer ud af luften. Regelmæssig pleje og rengøring af planten kan også bidrage til en bedre luftkvalitet i hjemmet.

  Ja, planten trives bedst på et sted mellem 15 og 25 grader Celsius. Denne temperatur fremmer optimal vækst og blomstring. Sørg dog for, at planten ikke udsættes for temperaturændringer.

 • Det er ikke nødvendigt at beskære Vriesea 'Bloody Orange', da denne plante naturligt vokser langsomt og kræver minimal vedligeholdelse. Eventuelle døde blade kan forsigtigt klippes væk med en skarp saks for at holde planten pæn. Det er vigtigt at fjerne støv fra bladene regelmæssigt for at fremme luftcirkulationen.

  Giv planten regelmæssigt vand, men sørg for, at jorden ikke bliver for våd. Lad jorden tørre let mellem vanding. Brug helst lunkent vand uden kalk.

  Vriesea 'Bloody Orange' trives bedst i veldrænet pottemuld, der er rig på næringsstoffer. Det anbefales at bruge en blanding af pottemuld og orkidésubstrat. Det er vigtigt regelmæssigt at kontrollere pottemulden og vande den efter behov.

  Vriesea 'Bloody Orange' har brug for godt drænet jord med en let struktur. Sørg for, at jorden forbliver fugtig, men ikke for våd. Brug en blanding af pottemuld og perlit eller bark for optimal vækst.

  Denne plante kræver minimal pleje og trives bedst i klart, indirekte sollys. Sørg for, at jorden altid er let fugtig, men undgå, at rødderne forbliver for længe våde. Sprøjt lejlighedsvis med vand ved stuetemperatur for at øge luftfugtigheden og holde planten sund.

  For at rengøre planten kan du bruge en fugtig klud til at tørre støv af bladene. Pas på med for meget vand, da planten er følsom over for rodrot. Glem ikke at fjerne døde blade og blomster regelmæssigt.

  Vriesea 'Bloody Orange' har brug for masser af lys, men undgå direkte sollys for at undgå bladforbrænding. Placer planten et sted med klart indirekte lys for optimal vækst og blomstring.

  Den maksimale temperatur for Vriesea 'Bloody Orange' er 25 grader Celsius. Sørg for, at planten ikke udsættes for temperaturer under 15 grader Celsius. Placer planten et varmt og lyst sted i huset.

  Luftfugtigheden for stueplanter som denne bør ideelt set ligge mellem 60% og 80%. Dette kan opnås ved regelmæssigt at sprøjte med vand eller ved at bruge en luftfugter. En for tør atmosfære kan føre til udørring af bladene og nedsat vækst.

  Jordens surhedsgrad for stueplanter bør være neutral til let sur, med en pH-værdi mellem 6 og 7. En for sur eller for basisk jord kan hæmme optagelsen af næringsstoffer og påvirke plantens sundhed negativt. Det er derfor vigtigt at kontrollere jordens surhedsgrad regelmæssigt og om nødvendigt justere den.

  Indendørs planter har regelmæssigt brug for næring for at forblive sund. Brug en speciel gødning til indendørs planter i vækstsæsonen, fra foråret til efteråret. Følg altid den anbefalede dosering på emballagen for de bedste resultater.

 • Beskrivelse

  De Vriesea 'Bloody Orange' er en iøjnefaldende og farverig stueplante med lyseorange blade og en dybrød blomst, der ligner bloddråber. Det er et medlem af bromeliafamilien og har en kompakt vækst med lange, spidse blade, der vokser i en rosetform. Denne plante kræver lidt pleje og trives godt på et lyst sted med indirekte sollys. Den er en smuk tilføjelse til ethvert rum og tilføjer et strejf af eksotisk udseende. 'Bloody Orange' er en ægte blikfang på grund af dens unikke farver og former.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.