Anthurium (Andreanum Grp) Red Miracle

Anthurium

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Anthurius (Andreanum Grp) Red Miracle is een prachtige kamerplant met glanzende donkergroene bladeren en helderrode bloemen. De bloemen hebben een opvallende vorm en kunnen langdurig bloeien. Deze Anthurium is gemakkelijk te verzorgen en gedijt goed in een lichte standplaats zonder direct zonlicht. Het is een perfecte plant om wat kleur en exotische uitstraling toe te voegen aan je interieur. De Anthurium (Andreanum Grp) Red Miracle staat ook bekend om zijn luchtzuiverende eigenschappen, waardoor hij een gezonde toevoeging is aan elke ruimte.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de Anthurium Andreanum Grp Red Miracle is een makkelijk te onderhouden kamerplant die weinig verzorging nodig heeft. Het enige waar je op moet letten is voldoende licht en water geven. Het is een sterke plant die goed gedijt in een warme en vochtige omgeving.

  Ja, de Anthurium plant heeft veel licht nodig en gedijt het beste in helder, indirect zonlicht. Plaats de plant dus in de buurt van een raam waar het daglicht binnenkomt. Het vermijden van direct zonlicht is belangrijk om verbranding van de bladeren te voorkomen.

  Anthuriums hebben gemiddeld één keer per week water nodig. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft, maar niet te nat. In de winter kan de plant iets minder water nodig hebben.

  Kamerplanten zoals de Anthurium houden niet van direct zonlicht omdat dit hun bladeren kan beschadigen. Plaats de plant op een plek met helder, indirect licht voor de beste groei. Felle zon kan leiden tot verbranding van de bladeren.

  Ja, de Anthurium (Andreanum Grp) Red Miracle houdt van warmte en verkiest een constante temperatuur tussen de 20-22 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant op een warme plek staat, uit de buurt van koude tocht. Het is belangrijk om de plant te beschermen tegen te lage temperaturen.

  De Anthurium bloeit meestal van april tot september en de bloei kan enkele maanden duren. De plant staat bekend om zijn lange bloeiperiode en opvallende rode bloemen.

  Ja, Anthurium planten behoren tot de luchtzuiverende planten doordat ze schadelijke stoffen kunnen filteren en omzetten in zuurstof. Deze eigenschap zorgt voor een verbeterde luchtkwaliteit in de ruimte waar de plant zich bevindt. Anthurium planten zijn daarom een goede keuze voor binnenshuis.

  Ja, de plant staat graag op een plek tussen de 15 en 25 graden Celsius. Zorg ervoor dat de temperatuur niet onder de 15 graden Celsius daalt, dit kan schade veroorzaken aan de plant. Plaats de plant niet in de buurt van tocht of direct zonlicht.

 • Het is niet nodig om de anthurium regelmatig te snoeien. Verwijder alleen dode of beschadigde bladeren om de plant gezond te houden. Als de plant te groot wordt, kan deze verpot worden in een grotere pot.

  De Anthurium Red Miracle heeft niet veel water nodig. Zorg ervoor dat de grond licht vochtig is, maar voorkom dat de wortels in het water staan. Geef de plant water wanneer de bovenste laag van de grond droog aanvoelt.

  De Anthurium vereist een potgrond die goed doorlatend is en humusrijk. Gebruik een potgrond die speciaal geschikt is voor Kamerplanten om de groei en bloei te bevorderen. Het is belangrijk om de potgrond regelmatig te vervangen of te verrijken met voedingsstoffen om de gezondheid van de plant te behouden.

  De Anthurium (Andreanum Grp) Red Miracle heeft voorkeur voor een luchtige en goed doorlatende potgrond. Zorg ervoor dat de bodem vochtig blijft maar niet drassig wordt. Bemest de plant regelmatig om de bodemkwaliteit te verbeteren.

  Zorg ervoor dat de plant op een lichte plek staat, maar vermijd direct zonlicht. Houd de grond vochtig, maar voorkom dat de wortels in het water staan. Geef de plant regelmatig plantenvoeding voor een goede groei en bloei.

  Om de plant schoon te houden, kunt u de bladeren voorzichtig afvegen met een vochtige doek. Vermijd hierbij het gebruik van schoonmaakmiddelen die de plant kunnen beschadigen. Regelmatig stof afnemen helpt de luchtstroom rond de bladeren te bevorderen.

  De Anthurium (Andreanum Grp) Red Miracle heeft graag een lichte standplaats met indirect zonlicht. Plaats de plant niet in direct zonlicht om bladverbranding te voorkomen. Zorg ervoor dat de plant minimaal 6 uur per dag licht krijgt.

  De Anthurium houdt van een constante temperatuur tussen de 18 en 22 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet blootgesteld wordt aan tocht of temperatuurschommelingen. Plaats de plant op een warme en lichte plek, maar vermijd direct zonlicht.

  Kamerplanten, zoals de Anthurium Red Miracle, gedijen goed bij een hoge luchtvochtigheid. Zorg daarom voor een luchtvochtigheidsniveau van ongeveer 60-80% in de ruimte waar de plant staat. Dit kan worden bereikt door regelmatig te sproeien, een luchtbevochtiger te gebruiken of de plant in de badkamer te plaatsen.

  Kamerplanten gedijen het beste in een bodem met een licht zure tot neutrale pH-waarde, idealiter tussen 6,0 en 7,0. Het is belangrijk om regelmatig de pH-waarde van de bodem te controleren en indien nodig aan te passen met geschikte grondverbeteraars. Een te zure of te basische bodem kan de groei en gezondheid van de plant negatief beïnvloeden.

  Het is aan te bevelen om Anthurium in het groeiseizoen (voorjaar en zomer) elke 4-6 weken te bemesten met een vloeibare kamerplantenmeststof. In de herfst en winter kan de bemesting verminderd worden tot eens in de 6-8 weken. Het is belangrijk om de plant niet te overbemesten om schade aan de wortels te voorkomen.

 • Omschrijving

  Anthurius (Andreanum Grp) Red Miracle is een prachtige kamerplant met glanzende donkergroene bladeren en helderrode bloemen. De bloemen hebben een opvallende vorm en kunnen langdurig bloeien. Deze Anthurium is gemakkelijk te verzorgen en gedijt goed in een lichte standplaats zonder direct zonlicht. Het is een perfecte plant om wat kleur en exotische uitstraling toe te voegen aan je interieur. De Anthurium (Andreanum Grp) Red Miracle staat ook bekend om zijn luchtzuiverende eigenschappen, waardoor hij een gezonde toevoeging is aan elke ruimte.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.