Erica zomerbloeiers gracilis Mister Line

Erica (zomerbloeiers)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Erica zomerbloeiers gracilis Mister Line is een sierlijke tuinplant met fijne, groene bladeren en roze bloemen in de zomer. Deze plant groeit compact en bloeit uitbundig, waardoor het een echte eyecatcher is in de tuin of op het terras. De bloemen trekken vlinders en bijen aan, wat zorgt voor een levendige tuin vol biodiversiteit. Erica zomerbloeiers gracilis Mister Line gedijt het beste in goed doorlatende grond en op een zonnige plek. Het is een makkelijk te onderhouden plant die weinig verzorging nodig heeft en lang bloeit.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de Erica zomerbloeiers gracilis Mister Line is groenblijvend en behoudt dus zijn blad gedurende het hele jaar. Dit zorgt voor kleur en structuur in de tuin, zelfs in de wintermaanden. Het is een mooie toevoeging aan de tuin die het hele jaar door interesse en schoonheid biedt.

  De plant is winterhard tot -5 graden Celsius. Het is echter aan te raden om de plant tijdens strenge vorst te beschermen met bijvoorbeeld een laag mulch of bladeren. De plant kan goed overwinteren in een beschutte plek in de tuin.

  Ja, de Erica zomerbloeiers gracilis Mister Line is over het algemeen makkelijk in onderhoud en heeft weinig speciale verzorging nodig. Zolang de plant op een zonnige plek staat en regelmatig water krijgt, zal hij goed gedijen. Het is belangrijk om de plant regelmatig te snoeien om de groei te bevorderen.

  De plant heeft ongeveer 20 tot 30 centimeter ruimte nodig om te kunnen groeien en zich goed te ontwikkelen. Zorg ervoor dat er voldoende licht en water is voor een gezonde groei. Zorg ook voor een goede afwatering om wortelrot te voorkomen.

  Deze plant groeit het beste in volle zon of halfschaduw, dus het is mogelijk dat hij minder goed zal gedijen in de schaduw. Het is aan te raden om deze plant op een zonnige plek te planten voor optimale groei en bloei. Het is belangrijk om de plant voldoende zonlicht te geven om gezond te blijven.

  De "Erica zomerbloeiers gracilis Mister Line" heeft regelmatig water nodig, ongeveer 1-2 keer per week, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft, maar niet te drassig. Het is belangrijk om de plant niet te laten uitdrogen.

  Ja, de plant is vlinder- en bijenlokkend vanwege de bloemen die ze produceert in de zomer. Dit maakt de plant aantrekkelijk voor bestuivers en helpt bij het bevorderen van biodiversiteit in de tuin. De nectar en pollen van de bloemen zijn een belangrijke voedselbron voor vlinders en bijen.

  Ja, deze plant is goed voor de biodiversiteit omdat hij bloemen heeft die insecten aantrekken en voedsel bieden voor bestuivers. Daarnaast kan de plant ook dienen als schuilplaats voor kleine dieren in de tuin. Het toevoegen van deze plant aan je tuin kan bijdragen aan de diversiteit van planten en dieren in de omgeving.

  Deze plant bloeit van juli tot en met september en bloeit gedurende enkele weken.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven tijdens warme periodes om uitdroging te voorkomen. Zoek een zonnige plek in de tuin om optimaal te kunnen groeien en bloeien.

  Nee, deze plant is niet eetbaar. Het is een decoratieve tuinplant die voornamelijk wordt gekweekt vanwege de mooie bloemen. Eet geen delen van deze plant.

  Ja, de plant heeft een geluidsdempende werking door de dichte beplanting en het absorberen van geluidsgolven. Deze eigenschap maakt de plant geschikt voor het verminderen van geluidsoverlast in de tuin of op het terras. Daarnaast zorgt de aanwezigheid van planten voor een prettige en rustgevende sfeer.

 • De plant dient na de bloei teruggesnoeid te worden om de groei te bevorderen en een compacte vorm te behouden. Snoei de takken tot net boven de eerste set bladeren. Verwijder ook dode of beschadigde takken om de gezondheid van de plant te bevorderen.

  Geef regelmatig water aan deze plant, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet doorweekt. Geef water aan de basis van de plant en vermijd het blad om schimmel te voorkomen.

  Deze plant gedijt het beste in goed doorlatende potgrond die rijk is aan voedingsstoffen. Zorg ervoor dat de potgrond licht vochtig blijft, maar niet te nat. Geef regelmatig vloeibare meststoffen om de groei en bloei te stimuleren.

  Deze plant groeit het best in goed doorlatende grond. Zorg ervoor dat de bodem voldoende vochtig is, maar niet te nat. Voeg eventueel compost toe voor extra voedingsstoffen.

  De plant heeft een zonnige standplaats nodig en gedijt goed in goed doorlatende grond. Zorg ervoor dat de plant voldoende beschutting krijgt tegen harde wind om te voorkomen dat de bloemen beschadigd raken. Deze plant is ideaal voor borders, rotstuinen of in een pot op het terras.

  Deze plant heeft in de winter extra bescherming nodig tegen strenge vorst. Je kunt de plant beschermen door een dikke laag mulch rond de basis aan te brengen. Ook kun je overwegen om de plant af te dekken met fleece of een speciale winterhoes.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Snoei de plant na de bloei om de vorm te behouden en verwijder dode takken. Geef de plant jaarlijks wat mest voor gezonde groei.

  Tuinplanten zoals deze hebben behoefte aan regelmatige bemesting. Gebruik een speciale meststof voor bloeiende planten in het voorjaar en herfst volgens de instructies op de verpakking. Overbemesting kan leiden tot schade aan de plant, dus wees voorzichtig met de hoeveelheid meststoffen die wordt gebruikt.

  Het is aan te raden om de plant te mulchen met organisch materiaal zoals compost of boomschors. Dit zal helpen om vocht vast te houden en onkruid tegen te gaan. Mulchen kan ook bijdragen aan het behouden van een gelijkmatige bodemtemperatuur.

  De ideale zuurgraad van de bodem voor de Erica zomerbloeiers gracilis Mister Line ligt tussen de 4,5 en 5,5 op de pH-schaal. Een zure bodem is essentieel voor een gezonde groei van deze plantensoort. Het is daarom belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen.

  De Tuinplanten zijn gevoelig voor ongedierte zoals luizen, spint en trips. Om deze plagen te bestrijden, kan gebruik worden gemaakt van biologische bestrijdingsmiddelen of natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes. Regelmatig controleren en indien nodig behandelen kan de gezondheid van de plant bevorderen.

 • Omschrijving

  Erica zomerbloeiers gracilis Mister Line is een sierlijke tuinplant met fijne, groene bladeren en roze bloemen in de zomer. Deze plant groeit compact en bloeit uitbundig, waardoor het een echte eyecatcher is in de tuin of op het terras. De bloemen trekken vlinders en bijen aan, wat zorgt voor een levendige tuin vol biodiversiteit. Erica zomerbloeiers gracilis Mister Line gedijt het beste in goed doorlatende grond en op een zonnige plek. Het is een makkelijk te onderhouden plant die weinig verzorging nodig heeft en lang bloeit.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.