Vriesea 'Style'

Vriesea

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Vriesea 'Style' is een exotische kamerplant met opvallende, donkergroene bladeren die in een trechtervorm groeien. Het meest opvallende kenmerk van deze plant is de helder roze bloeiwijze die uit het midden van de bladeren omhoog komt. De bloemen zijn langwerpig en hebben een zachte textuur, waardoor ze een elegante uitstraling hebben. Deze plant wordt vaak gebruikt als decoratieve plant in huis vanwege zijn unieke uiterlijk en levendige kleuren. De Vriesea 'Style' heeft weinig onderhoud nodig en gedijt goed in een lichte ruimte met regelmatig water geven.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de plant is over het algemeen gemakkelijk in onderhoud. Zorg voor voldoende licht en geef regelmatig water, maar vermijd dat de potgrond te nat wordt. Af en toe bemesten met plantenvoeding helpt de plant ook gezond te houden.

  Ja, de plant heeft veel licht nodig. Plaats de plant op een plek met veel indirect zonlicht voor optimale groei. Te weinig licht kan leiden tot een minder gezonde uitstraling van de plant.

  De Vriesea 'Style' heeft gemiddeld eens per week water nodig. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de grond tussen gietbeurten door grotendeels opdroogt. Overmatig water geven kan leiden tot wortelrot.

  De Vriesea 'Style' houdt van indirect zonlicht en verdraagt geen felle zon. Het is aan te raden om de plant op een plek te zetten waar het wel licht is, maar niet direct in de zon staat. Zo voorkom je het verbranden van de bladeren.

  Ja, Vriesea 'Style' houdt van warmte. Het gedijt het beste in een warme omgeving en verdraagt geen koude temperaturen. Het is belangrijk om de plant op een plek te zetten waar het lekker warm is.

  De Vriesea 'Style' bloeit meestal in de lente en de zomermaanden, en de bloeiperiode kan enkele maanden duren.

  Ja, de Vriesea 'Style' is luchtzuiverend en kan helpen bij het verbeteren van de luchtkwaliteit in huis. Het heeft de eigenschap om schadelijke stoffen uit de lucht op te nemen en om te zetten in zuurstof. Het is daarom een goede keuze voor een gezondere leefomgeving.

  Ja, deze plant staat graag op een plek waar de temperatuur tussen de 15 en 25 graden ligt. Het is belangrijk om de plant op een stabiele temperatuur te houden om de groei en bloei te bevorderen. Te hoge of te lage temperaturen kunnen de plant beschadigen.

 • Veelal is het niet nodig om een Vriesea 'Style' te snoeien. Dode bladeren of bloemen kunnen indien nodig verwijderd worden. Het is belangrijk om regelmatig de plant te controleren op eventuele zieke of beschadigde delen.

  Geef de plant eens per week water, maar zorg ervoor dat de potgrond niet te drassig wordt. Gebruik bij voorkeur lauw water en vermijd het besproeien van de bladeren. Zorg ervoor dat de plant niet te lang in droge grond staat.

  Voor de Vriesea 'Style' is het belangrijk om potgrond te gebruiken die goed water doorlaat en niet te compact is. Een mengsel van potgrond voor kamerplanten en perliet of scherp zand kan hierbij helpen. Zorg ervoor dat de potgrond vochtig blijft, maar dat er geen water onderin de pot blijft staan om wortelrot te voorkomen.

  Vriesea 'Style' gedijt het beste in een goed doorlatende potgrond. De bodem moet licht vochtig worden gehouden, maar mag niet te nat zijn. Gebruik een mix van potgrond en orchideeëngrond voor optimale groei.

  De plant heeft weinig onderhoud nodig en kan goed gedijen bij normale kamertemperatuur en licht. Het is belangrijk om regelmatig de bladeren af te nemen met een vochtige doek om stof te verwijderen. Het is raadzaam om de plant eens in de twee weken wat plantenvoeding te geven tijdens het groeiseizoen.

  Je kunt stof van de bladeren van deze kamerplant afvegen met een vochtige doek. Gebruik lauwwarm water en milde zeep om eventuele hardnekkige vlekken voorzichtig te verwijderen. Zorg ervoor dat de plant goed droog is voordat je hem weer terugzet op zijn plek.

  De Vriesea 'Style' heeft veel licht nodig, maar vermijd direct zonlicht. Plaats de plant op een lichte plek zonder directe blootstelling aan de zon. Zorg voor voldoende helder licht voor een gezonde groei.

  Vriesea 'Style' gedijt het beste bij een gemiddelde kamertemperatuur tussen de 18-24°C. Zorg ervoor dat de plant niet blootgesteld wordt aan koude tocht of plotselinge temperatuurveranderingen. Over het algemeen doet de plant het goed in een warme en constante omgeving.

  De luchtvochtigheid die optimaal is voor deze plant is hoog, tussen de 60% en 80%. Dit kan bereikt worden door regelmatig te sproeien of de plant op een luchtige plek te zetten. Een te lage luchtvochtigheid kan leiden tot bruine bladranden.

  Kamerplanten zoals de Vriesea 'Style' gedijen het beste in een neutrale tot licht zure bodem met een pH-waarde tussen 6 en 7. Het is belangrijk om de juiste zuurgraad te behouden om de gezondheid en groei van de plant te bevorderen. Het regelmatig testen en aanpassen van de pH-waarde van de bodem is essentieel voor een succesvolle verzorging van de plant.

  Kamerplanten hebben eens in de paar weken bemesting nodig tijdens het groeiseizoen. Gebruik een uitgebalanceerde meststof voor kamerplanten en volg de instructies op de verpakking voor de juiste dosering. Overbemesting kan leiden tot schade aan de wortels, dus wees voorzichtig met het toedienen van meststoffen.

 • Omschrijving

  De Vriesea 'Style' is een exotische kamerplant met opvallende, donkergroene bladeren die in een trechtervorm groeien. Het meest opvallende kenmerk van deze plant is de helder roze bloeiwijze die uit het midden van de bladeren omhoog komt. De bloemen zijn langwerpig en hebben een zachte textuur, waardoor ze een elegante uitstraling hebben. Deze plant wordt vaak gebruikt als decoratieve plant in huis vanwege zijn unieke uiterlijk en levendige kleuren. De Vriesea 'Style' heeft weinig onderhoud nodig en gedijt goed in een lichte ruimte met regelmatig water geven.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.