Vriesea 'Stream'

Vriesea

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Vriesea 'Stream' is een bijzondere kamerplant met smalle, puntige bladeren die een opvallende rode kleur hebben. Deze plant heeft een compacte groeiwijze en kan tot ongeveer 40 cm hoog worden. De bloeiperiode van de Vriesea 'Stream' is in de zomer, waarbij er een langwerpige bloeiwijze ontstaat met kleine paarse bloemen. Deze plant gedijt goed op een lichte plek met indirect zonlicht en regelmatig water geven. Het is een decoratieve en makkelijk te onderhouden plant die een vrolijke sfeer brengt in elk interieur.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de plant is over het algemeen makkelijk in onderhoud. Het heeft weinig water nodig en gedijt goed in indirect zonlicht. Een regelmatige lichte bemesting kan helpen bij de groei.

  Ja, de plant heeft veel licht nodig om goed te kunnen groeien. Zet hem bij voorkeur op een plek met indirect zonlicht. Het is belangrijk om te voorkomen dat de plant verbrandt door te felle zon.

  De plant heeft ongeveer eens per week water nodig. Het is belangrijk om de grond licht vochtig te houden, maar zorg ervoor dat er geen water in de pot blijft staan. Laat de grond tussen waterbeurten in ietwat opdrogen.

  De Vriesea 'Stream' houdt van indirect zonlicht en kan niet goed tegen felle zonnestralen. Het is daarom beter om de plant te plaatsen op een plek waar het licht gefilterd wordt of in de schaduw. Te veel zonlicht kan schade aan de bladeren veroorzaken.

  Ja, de plant houdt van warmte. Als kamerplant gedijt hij goed bij temperaturen tussen de 18 en 24 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant niet bloot te stellen aan koude tocht.

  Vriesea 'Stream' bloeit meestal in de lente en zomermaanden en de bloeiperiode kan wel enkele maanden duren.

  De plant Vriesea 'Stream' behoort tot de kamerplanten en is inderdaad luchtzuiverend. Deze plant helpt bij het verbeteren van de luchtkwaliteit binnenshuis door schadelijke stoffen uit de lucht te filteren. Het is dus een goede keuze voor een gezonder binnenklimaat.

  Ja, de plant staat het liefst op een plek tussen de 15 en 25 graden Celsius. Deze temperaturen zorgen voor een optimaal groeiklimaat en bevorderen de gezondheid van de plant. Het is belangrijk om de plant niet bloot te stellen aan te lage of te hoge temperaturen.

 • De verwelkte bladeren mogen verwijderd worden door ze dicht bij de stengel af te knippen. Let op dat er altijd voldoende bladeren overblijven voor de gezondheid van de plant. Snoei de plant niet te rigoureus, omdat dit de groei kan belemmeren.

  De plant heeft regelmatig water nodig, maar laat de potgrond tussen gietbeurten licht opdrogen. Het is belangrijk om te voorkomen dat de wortels te lang in vochtige grond staan, dit kan leiden tot wortelrot. Gebruik bij voorkeur lauw water en zorg ervoor dat er geen water op de bladeren blijft staan om schimmelvorming te voorkomen.

  De Vriesea 'Stream' gedijt het best in een goed doorlatende potgrond die verrijkt is met organisch materiaal. Het is belangrijk dat de potgrond niet te nat wordt, om wortelrot te voorkomen. Het regelmatig bemesten van de plant zal zorgen voor een gezonde groei en bloei.

  Een goede bodemkwaliteit voor kamerplanten is belangrijk voor een gezonde groei. Zorg voor een luchtige, goed doorlatende potgrond met voldoende voedingsstoffen. Een mix van potgrond met wat extra humus kan de groei van de plant bevorderen.

  De plant heeft weinig onderhoud nodig en gedijt goed in een lichte omgeving. Geef de plant regelmatig water in de zomer en minder frequent in de winter. Verwijder dode bladeren en bloemen om de plant gezond te houden.

  Om stof en vuil te verwijderen van de bladeren van deze plant, kan je deze voorzichtig afvegen met een vochtige doek. Zorg ervoor dat de bladeren niet te nat worden om schade te voorkomen. Het regelmatig schoonmaken van de bladeren zorgt ervoor dat de plant optimaal kan blijven groeien en gezond blijft.

  De Vriesea 'Stream' heeft behoefte aan indirect licht en geen direct zonlicht. Plaats de plant bij het raam op een plek waar de zonnestralen worden gefilterd door gordijnen of een vitrage. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht krijgt, maar vermijd directe blootstelling aan de zon om bladverbranding te voorkomen.

  De optimale temperatuur voor deze plant is tussen de 18 en 24 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet blootgesteld wordt aan koude tocht of extreme hitte. Een constante kamertemperatuur wordt aanbevolen voor een gezonde groei.

  De ideale luchtvochtigheid voor de Kamerplanten ligt tussen de 60% en 80%. Een te droge omgeving kan leiden tot bruine bladpunten en verzwakking van de plant. Het is belangrijk om regelmatig te sproeien of een luchtbevochtiger te gebruiken om de luchtvochtigheid op peil te houden.

  De ideale zuurgraad van de bodem voor kamerplanten ligt tussen 6 en 7, wat als lichtzuur tot neutraal wordt beschouwd. Het is belangrijk om regelmatig de pH-waarde van de grond te controleren en zo nodig aan te passen met de juiste meststoffen. Een goede zuurgraad bevordert de opname van voedingsstoffen en de algemene gezondheid van de plant.

  Kamerplanten hebben over het algemeen weinig bemesting nodig. Een keer per maand een kleine hoeveelheid vloeibare kamerplantenmest is voldoende om de groei te stimuleren. Overbemesting kan schadelijk zijn voor de plant en leiden tot een verminderde gezondheid.

 • Omschrijving

  De Vriesea 'Stream' is een bijzondere kamerplant met smalle, puntige bladeren die een opvallende rode kleur hebben. Deze plant heeft een compacte groeiwijze en kan tot ongeveer 40 cm hoog worden. De bloeiperiode van de Vriesea 'Stream' is in de zomer, waarbij er een langwerpige bloeiwijze ontstaat met kleine paarse bloemen. Deze plant gedijt goed op een lichte plek met indirect zonlicht en regelmatig water geven. Het is een decoratieve en makkelijk te onderhouden plant die een vrolijke sfeer brengt in elk interieur.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.