Schlumbergera 3 kleuren

Schlumbergera

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Schlumbergera, ook wel bekend als de kerstcactus, is een plant met prachtige bloemen in verschillende kleuren. De bloemen van Schlumbergera kunnen onder andere helderroze, wit en rood van kleur zijn. Deze kleuren geven de plant een feestelijke uitstraling en zijn perfect voor de kerstperiode. Het contrast tussen de groene stengels en de levendige bloemen zorgt voor een opvallende en kleurrijke uitstraling in elk interieur. Met zijn kleurvariaties voegt Schlumbergera een vrolijke en levendige touch toe aan elke ruimte.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de plant is makkelijk in onderhoud en heeft weinig verzorging nodig. Het is belangrijk om de plant niet te veel water te geven en hem op een lichte plek te zetten, maar uit direct zonlicht. De plant kan het beste met rust gelaten worden tijdens de bloeiperiode.

  Ja, de Schlumbergera 3 kleuren heeft veel licht nodig om goed te kunnen groeien en bloeien. Plaats de plant op een plek met helder, indirect zonlicht voor het beste resultaat. Vermijd direct zonlicht om verbranding van de bladeren te voorkomen.

  Deze plant moet ongeveer één keer per week water krijgen. Zorg ervoor dat de grond licht vochtig blijft, maar niet doorweekt. In de zomer kan het nodig zijn om vaker water te geven, afhankelijk van de omstandigheden in huis.

  Kamerplanten zoals Schlumbergera 3 kleuren houden niet van felle zon. Ze gedijen het beste op een plek met indirect licht of halfschaduw. Direct zonlicht kan hun bladeren verbranden.

  Ja, de plant houdt van warmte en gedijt het best bij temperaturen tussen de 18-24 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant weg te houden van tocht en extreme temperatuurschommelingen. Het is dus aan te raden om de plant op een warme en tochtvrije plek te plaatsen.

  De plant bloeit meestal in de maanden november en december en de bloei duurt ongeveer 6 tot 8 weken.

  Ja, de Schlumbergera 3 kleuren is een luchtzuiverende plant en draagt bij aan een gezondere luchtkwaliteit in huis. Deze plant helpt schadelijke stoffen zoals formaldehyde en benzeen uit de lucht te verwijderen. Plaats de plant op een goed verlichte plek voor optimale luchtzuivering.

  Ja, deze plant staat graag op een plek waar de temperatuur tussen de 15 en 25 graden Celsius ligt. Deze temperaturen zijn ideaal voor de groei en bloei van deze kamerplant. Het is belangrijk om deze temperatuur constant te houden voor gezonde groei.

 • Het is niet nodig om de Schlumbergera 3 kleuren te snoeien, omdat deze plant van nature een compacte groeiwijze heeft en niet snel uit model raakt. Mocht de plant toch te groot worden, dan kan je voorzichtig de uiteinden van de stengels inkorten om de vorm te behouden. Zorg ervoor dat je scherpe en schone snoeischaar gebruikt om schade aan de plant te voorkomen.

  Geef de plant regelmatig water, maar zorg ervoor dat de grond niet te nat wordt. Laat de bovenste laag van de grond opdrogen voordat je opnieuw water geeft. In de wintermaanden kan de plant minder water nodig hebben.

  De plant heeft behoefte aan goed doorlatende potgrond met veel organisch materiaal. Gebruik een mengsel van potgrond voor kamerplanten en wat extra zand of perliet voor een goede drainage. Verpot de plant om de paar jaar in verse potgrond om de groei te bevorderen.

  De bodemkwaliteit voor deze plant moet goed doorlatend zijn en de grond moet licht vochtig gehouden worden. Een mengsel van potgrond en grof zand is ideaal voor een gezonde groei. Zorg ervoor dat de plant geen last heeft van stilstaand water om wortelrot te voorkomen.

  De plant heeft regelmatig water nodig, zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft. Plaats de plant op een lichte plek, maar vermijd direct zonlicht. Geef af en toe plantenvoeding tijdens de groeiperiode.

  De plant kan stof verzamelen op de bladeren, dus af en toe schoonmaken met een vochtige doek kan helpen om de bladeren schoon en gezond te houden. Vermijd hierbij het gebruik van agressieve schoonmaakmiddelen, aangezien dit de plant kan beschadigen. Een regelmatige schoonmaakbeurt kan ook helpen om eventuele plagen te voorkomen.

  De Schlumbergera 3 kleuren heeft graag een lichte standplaats maar vermijd direct zonlicht. Zet de plant op een plek waar het indirecte licht ontvangt, zoals een raam op het oosten of westen. Te weinig licht kan leiden tot een verminderde bloei en groei van de plant.

  De Schlumbergera 3 kleuren gedijt het beste bij een temperatuur tussen de 18 en 24 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan extreme temperaturen, tocht of direct zonlicht. Het is belangrijk om de plant op een constante en aangename temperatuur te houden voor optimale groei en bloei.

  De plant houdt van een luchtvochtigheid rond de 60-70%. Het is daarom aan te raden om regelmatig te sproeien of de plant op een schoteltje met water te plaatsen. Een te droge lucht kan leiden tot uitdroging van de bladeren.

  De Schlumbergera 3 kleuren gedijt het best in een licht zure bodem. Het is belangrijk om de pH-waarde tussen 5,5 en 6,5 te houden voor optimale groei. Een te hoge of te lage zuurgraad kan de gezondheid van de plant beïnvloeden.

  Kamerplanten hebben gemiddeld eens per maand bemesting nodig tijdens de groeiperiode. Gebruik een vloeibare kamerplantenmest en verdun deze volgens de instructies op de verpakking. Let op dat je niet te veel mest gebruikt, want dit kan schade aan de plant veroorzaken.

 • Omschrijving

  Schlumbergera, ook wel bekend als de kerstcactus, is een plant met prachtige bloemen in verschillende kleuren. De bloemen van Schlumbergera kunnen onder andere helderroze, wit en rood van kleur zijn. Deze kleuren geven de plant een feestelijke uitstraling en zijn perfect voor de kerstperiode. Het contrast tussen de groene stengels en de levendige bloemen zorgt voor een opvallende en kleurrijke uitstraling in elk interieur. Met zijn kleurvariaties voegt Schlumbergera een vrolijke en levendige touch toe aan elke ruimte.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.