Schlumbergera 4 kleuren

Schlumbergera

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Schlumbergera, ook wel bekend als de kerstcactus, komt voor in verschillende kleuren, waaronder roze, rood, wit en paars. Deze kamerplant bloeit in de wintermaanden en heeft opvallende bloemen die lijken op een cactus, maar zachter aanvoelen. De kleuren van de bloemen variëren van pastelroze tot felrood en van sneeuwwit tot dieppaars. De Schlumbergera is een populaire keuze voor decoratie tijdens de feestdagen vanwege de levendige kleuren en de lange bloeiperiode.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, deze plant is over het algemeen gemakkelijk in onderhoud. Het vereist regelmatig water geven en een lichte standplaats, maar verder heeft het geen speciale verzorging nodig. Het is een sterke plant die goed gedijt in de meeste woonomgevingen.

  Schlumbergera 4 kleuren heeft veel indirect licht nodig om goed te kunnen groeien. Plaats de plant op een plek met helder maar gedempt licht, vermijd direct zonlicht. Een raam op het noorden of oosten is ideaal.

  Kamerplanten zoals de "Schlumbergera 4 kleuren" hebben over het algemeen één tot twee keer per week water nodig. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar niet doorweekt. Zorg ervoor dat de plant niet te lang droog staat tussen de gietbeurten in.

  Deze plant houdt niet van direct zonlicht en geeft de voorkeur aan helder, indirect licht. Te veel zon kan de bladeren beschadigen. Het is dus beter om de plant uit de felle zon te houden.

  Ja, de Schlumbergera 4 kleuren houdt van warmte en gedijt het beste bij een constante temperatuur tussen de 18 en 24 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant uit de buurt van tocht en koude temperaturen te houden om zo de groei en bloei te bevorderen.

  Deze plant bloeit meestal in de maanden november en december en de bloeiperiode duurt ongeveer 2 tot 4 weken.

  Ja, de plant is luchtzuiverend en helpt de luchtkwaliteit in huis te verbeteren. Kamerplanten zoals deze kunnen giftige stoffen uit de lucht filteren en zorgen voor een gezonder binnenklimaat. Het regelmatig verzorgen en onderhouden van de plant draagt bij aan een optimale luchtzuivering.

  Ja, deze plant staat graag op een plek waar de temperatuur tussen de 15 en 25 graden Celsius ligt. Het is belangrijk om deze temperatuur consistent te houden om de plant gezond te houden. Plaats de plant daarom niet in de buurt van tochtige plekken of verwarmingsbronnen.

 • Het snoeien van deze plant wordt afgeraden, omdat het de groei en bloei kan verstoren. Verwijder enkel dode of beschadigde bladeren om de plant gezond te houden. Het is belangrijk om de plant regelmatig te controleren op ongedierte en ziekten.

  Deze plant heeft matig water nodig. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft, maar vermijd dat de wortels in natte grond staan. Geef de plant water wanneer de bovenste laag van de grond droog aanvoelt.

  Voor de Schlumbergera 4 kleuren is het belangrijk om gebruik te maken van een zure potgrond met een goede drainage. Vermijd te zware grondsoorten die water vasthouden, omdat dit schimmel en wortelrot kan veroorzaken. Een mengsel van gewone potgrond met extra vermiculiet of perliet is geschikt voor deze plant.

  Kamerplanten zoals Schlumbergera 4 kleuren gedijen het beste in een goed doorlatende potgrond met voldoende voedingsstoffen. Zorg ervoor dat de bodem licht vochtig blijft, maar niet te nat. Het is aan te raden om af en toe de bodem te controleren en indien nodig bij te mesten.

  Deze plant heeft weinig onderhoud nodig en gedijt het beste bij indirect zonlicht en regelmatig water geven. Zorg ervoor dat de grond niet te vochtig wordt en bemest de plant eenmaal per maand tijdens de groeiperiode. Het is belangrijk om de plant regelmatig te inspecteren op ziektes en plagen en deze indien nodig te behandelen.

  De plant kan worden schoongemaakt door voorzichtig stof weg te vegen van de bladeren met een zachte doek. Vermijd het gebruik van schoonmaakmiddelen, omdat deze de bladeren kunnen beschadigen. Regelmatig schoonmaken helpt de plant gezond te houden en de luchtstroom te bevorderen.

  De Schlumbergera 4 kleuren plant heeft behoefte aan helder, indirect zonlicht. Plaats de plant op een locatie waar hij dagelijks ongeveer 6-8 uur licht krijgt. Vermijd direct zonlicht om bladverbranding te voorkomen.

  De optimale temperatuur voor deze plant is tussen de 15 en 20 graden Celsius. Het is belangrijk dat de plant op een plek staat waar de temperatuur 's nachts niet onder de 10 graden Celsius zakt. Extreme temperatuurschommelingen kunnen de groei van de plant beïnvloeden.

  De luchtvochtigheid dient voor deze plant hoog te zijn. Dit kan bereikt worden door regelmatig te sproeien met water en door de plant op een schoteltje met water te zetten. Een luchtbevochtiger kan ook helpen om de ideale luchtvochtigheid te behouden.

  Kamerplanten gedijen het beste in een neutrale tot licht zure bodem met een pH-waarde tussen 6,0 en 7,0. Het is belangrijk dat de bodem goed doorlatend is en niet te vochtig wordt, om wortelrot te voorkomen. Het regelmatig controleren van de zuurgraad en het eventueel aanpassen ervan met speciale bodemverbeteraars kan de gezondheid van de plant bevorderen.

  Gebruik tijdens het groeiseizoen een speciale meststof voor bloeiende kamerplanten om de bloei te bevorderen. Zorg ervoor dat de meststof voldoende stikstof, fosfor en kalium bevat voor een gezonde groei. Bemest de plant regelmatig volgens de instructies op de verpakking.

 • Omschrijving

  De Schlumbergera, ook wel bekend als de kerstcactus, komt voor in verschillende kleuren, waaronder roze, rood, wit en paars. Deze kamerplant bloeit in de wintermaanden en heeft opvallende bloemen die lijken op een cactus, maar zachter aanvoelen. De kleuren van de bloemen variëren van pastelroze tot felrood en van sneeuwwit tot dieppaars. De Schlumbergera is een populaire keuze voor decoratie tijdens de feestdagen vanwege de levendige kleuren en de lange bloeiperiode.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.