Schlumbergera 3 kleuren

Schlumbergera

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Schlumbergera, ook bekend als de kerstcactus, komt in verschillende kleuren voor. De plant kan bloemen hebben in wit, roze en paars. De bloemen zijn vaak opvallend en hebben een delicate uitstraling. Door de combinatie van deze kleuren zorgt de Schlumbergera voor een feestelijke en gezellige sfeer, vooral tijdens de kerstperiode. De plant is een populaire keuze voor decoratie in huis vanwege de mooie bloemen en makkelijke verzorging.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de Schlumbergera 3 kleuren is over het algemeen makkelijk in onderhoud. Het enige wat nodig is, is regelmatig water geven en een lichte standplaats vermijden. Ook is het belangrijk om uit direct zonlicht te houden.

  De Schlumbergera 3 kleuren heeft veel licht nodig, maar vermijd direct zonlicht. Plaats de plant op een plek met helder indirect licht voor optimale groei. In de winter heeft de plant wat meer licht nodig dan in de zomer.

  De plant heeft matig water nodig, ongeveer 1 keer per week. Het is belangrijk dat de grond tussen de gietbeurten opdroogt. Overmatig water geven kan leiden tot wortelrot.

  Deze plant houdt niet van direct zonlicht en kan het beste op een plek staan met indirect licht. Te veel zon kan de bladeren beschadigen en ervoor zorgen dat de plant verbrandt. Plaats de plant daarom op een plek met zacht, gefilterd licht.

  Ja, de plant houdt van warmte en gedijt het best bij temperaturen tussen 18 en 24 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant op een warme en lichte plek te zetten, maar vermijd direct zonlicht. Zorg ook voor voldoende luchtvochtigheid om de plant gezond te houden.

  Deze kamerplant bloeit meestal in de wintermaanden, van november tot januari, en de bloei kan enkele weken tot een maand duren.

  Ja, de Schlumbergera plant staat bekend als een luchtzuiverende plant. Het helpt de luchtkwaliteit in huis te verbeteren door gifstoffen te absorberen en ze om te zetten in zuurstof. Het is daarom een goede keuze voor binnenshuis.

  Ja, de plant gedijt goed op een plek tussen de 15 en 25 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant niet bloot te stellen aan extreme temperaturen. Een constante, gematigde temperatuur is ideaal voor de gezondheid van de plant.

 • Het snoeien van de plant kan het beste gebeuren na de bloei in het voorjaar. Verwijder uitgebloeide bloemen en eventuele dode of beschadigde takken om de plant gezond te houden. Knip de takken niet te kort af, omdat hier vaak nieuwe bloemen aan zullen groeien.

  Geef de plant regelmatig water, maar zorg ervoor dat de grond niet te vochtig wordt. Laat de grond tussen waterbeurten door licht opdrogen. Geef bij voorkeur water op kamertemperatuur en vermijd dat er water op de bladeren terechtkomt.

  Voor deze plant is het belangrijk om potgrond te gebruiken die licht en goed doorlatend is. Zorg ervoor dat de potgrond niet te nat wordt, want dit kan leiden tot wortelrot. Geef de plant af en toe wat meststoffen om de groei te stimuleren.

  Een goede bodemkwaliteit voor kamerplanten zoals deze is een luchtige potgrond vermengd met wat zand voor een goede drainage. Het is belangrijk dat de bodem vochtig blijft maar niet te nat, anders kan wortelrot optreden. Het regelmatig controleren van de vochtigheid van de bodem en het gebruik van een geschikte meststof zal bijdragen aan een gezonde groei van de plant.

  De plant heeft regelmatig water nodig, maar vermijd dat de grond constant nat blijft. Plaats de plant op een lichte plek, maar vermijd direct zonlicht. Bemest de plant eens per maand tijdens de groeiperiode.

  Om de plant schoon te maken, kunt u het stof voorzichtig afvegen met een vochtige doek of spons. Gebruik bij voorkeur lauw water om de bladeren niet te beschadigen. Vermijd het gebruik van reinigingsmiddelen, omdat deze de plant kunnen beschadigen.

  Deze plant heeft helder, indirect licht nodig en vermijd direct zonlicht. Plaats de plant dicht bij een raam op het oosten of westen voor de beste groei. Verplaats de plant niet te vaak om stress te voorkomen.

  De optimale temperatuur voor deze plant ligt tussen de 15 en 24 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet blootgesteld wordt aan koude tocht of extreme hitte. Het is belangrijk om de plant op een constante temperatuur te houden voor een gezonde groei.

  Kamerplanten zoals de Schlumbergera 3 kleuren gedijen goed bij een constante luchtvochtigheid van ongeveer 50-60%. Zorg ervoor dat de lucht niet te droog wordt, vooral in de wintermaanden wanneer de verwarming vaak aan staat. Het regelmatig besproeien van de bladeren kan helpen om de luchtvochtigheid op peil te houden.

  De Schlumbergera 3 kleuren gedijt het beste in een lichtzure tot neutrale bodem. Een pH-waarde tussen de 5,5 en 6,5 wordt als ideaal beschouwd voor deze kamerplant. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig bij te stellen.

  Kamerplanten hebben regelmatig voeding nodig tijdens het groeiseizoen, van lente tot herfst. Gebruik een evenwichtige vloeibare meststof voor kamerplanten om de groei en bloei te stimuleren. Volg de instructies op de verpakking om overbemesting te voorkomen.

 • Omschrijving

  Schlumbergera, ook bekend als de kerstcactus, komt in verschillende kleuren voor. De plant kan bloemen hebben in wit, roze en paars. De bloemen zijn vaak opvallend en hebben een delicate uitstraling. Door de combinatie van deze kleuren zorgt de Schlumbergera voor een feestelijke en gezellige sfeer, vooral tijdens de kerstperiode. De plant is een populaire keuze voor decoratie in huis vanwege de mooie bloemen en makkelijke verzorging.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.