Ardisia crenata Bos Premium

Ardisia

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Ardisia crenata Bos Premium is een groenblijvende struik met glanzende en leerachtige bladeren. De plant bloeit met kleine witte bloemen gevolgd door heldere rode bessen die in de herfst verschijnen. Het is een compacte plant die goed gedijt in de schaduwrijke delen van de tuin. Ardisia crenata Bos Premium is winterhard en gemakkelijk te onderhouden. De rode bessen zijn decoratief en trekken vogels aan, waardoor de plant een mooie toevoeging is aan elke tuin.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de plant is makkelijk in onderhoud en vereist weinig verzorging. Zorg voor voldoende licht en geef regelmatig water, maar voorkom dat de grond te nat wordt. Eventueel af en toe bemesten en de plant afstoffen is voldoende.

  Ja, de Ardisia crenata Bos Premium heeft veel licht nodig om goed te gedijen. Plaats de plant op een lichte plek, maar vermijd direct zonlicht. Regelmatig draaien van de plant kan helpen om gelijkmatige blootstelling aan licht te bevorderen.

  De plant heeft gemiddeld 1 keer per week water nodig, maar controleer altijd eerst de vochtigheid van de grond voordat je water geeft. Zorg ervoor dat de grond niet te droog of te nat wordt om wortelrot te voorkomen. Het is aan te raden om regelmatig de bladeren van de plant te besproeien met water om de luchtvochtigheid te verhogen.

  De plant houdt niet van direct zonlicht en doet het beter op een plek met indirect licht. Te veel zon kan de blaadjes beschadigen. Het is dus beter om de plant uit de felle zon te houden.

  Ja, deze plant houdt van warmte en gedijt goed binnenshuis bij een constante temperatuur tussen de 18 en 24 graden Celsius. Plaats de plant niet in de buurt van tocht of koude luchtstromen voor optimale groei en bloei.

  De plant bloeit meestal in de maanden juni en juli en de bloei kan enkele weken tot maanden duren.

  Ja, de Ardisia crenata Bos Premium heeft het vermogen om de lucht te zuiveren door schadelijke stoffen op te nemen en om te zetten in zuurstof. Het is een uitstekende keuze voor het verbeteren van de luchtkwaliteit binnenshuis.

  Ja, deze plant staat graag op een plek tussen de 15 en 25 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant op een constante temperatuur te houden om gezond te blijven. Plaats de plant niet in de buurt van tocht of direct zonlicht.

 • De plant kan het best na de bloei gesnoeid worden om de vorm te behouden en de groei te stimuleren. Verwijder eventuele beschadigde of dode takken en knip de plant terug tot de gewenste grootte. Gebruik scherpe snoeischaren om schade aan de plant te voorkomen.

  De plant houdt van regelmatig water geven, maar zorg ervoor dat de grond niet te drassig wordt. Laat de bovenste laag van de grond tussen gietbeurten in opdrogen. Gebruik bij voorkeur lauw water op kamertemperatuur om de plant te bewateren.

  De Ardisia crenata Bos Premium heeft een goed doorlatende potgrond nodig om gezond te blijven. De potgrond moet humusrijk zijn en een licht zure pH-waarde hebben. Het is belangrijk om de plant regelmatig te voorzien van voedingstoffen door af en toe bij te mesten.

  De Ardisia crenata Bos Premium gedijt het beste in een goed doorlatende, vruchtbare potgrond. Zorg ervoor dat de bodem licht vochtig blijft, maar niet te nat. Het is belangrijk om de plant regelmatig voeding te geven, vooral tijdens de groeiperiode in het voorjaar en de zomer.

  De plant heeft behoefte aan regelmatig water geven en een lichte standplaats, maar vermijd direct zonlicht. Af en toe de bladeren afstoffen en regelmatig de plant voeden met plantenvoeding zorgt voor een gezonde groei en bloei. Het is belangrijk om de plant regelmatig te controleren op ongedierte en deze indien nodig te bestrijden.

  Je kunt de bladeren van de plant afstoffen met een zachte doek of een plumeau. Voor hardnekkiger vuil kun je een vochtige doek gebruiken. Vermijd het gebruik van chemische schoonmaakmiddelen, deze kunnen de bladeren beschadigen.

  De Ardisia crenata Bos Premium houdt van een lichte standplaats, maar vermijd direct zonlicht. Zet de plant op een plek waar het indirect zonlicht ontvangt. Een plekje bij het raam op het oosten of westen is ideaal.

  De ideale temperatuur voor deze plant ligt tussen de 18 en 22 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan extreme kou of hitte. Plaats de plant op een plek met een constante en gematigde temperatuur.

  De luchtvochtigheid voor kamerplanten zoals deze is ideaal tussen de 40-60%. Zorg ervoor dat de plant voldoende vocht krijgt door regelmatig te sproeien of een luchtbevochtiger te gebruiken. Vermijd tocht en te droge lucht om uitdroging te voorkomen.

  De Ardisia crenata Bos Premium gedijt het beste in een lichtzure tot neutrale bodem met een pH tussen 5,5 en 7,0. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen met geschikte meststoffen. Een te hoge of te lage zuurgraad kan invloed hebben op de gezondheid en groei van de plant.

  De plant heeft regelmatig voeding nodig tijdens het groeiseizoen. Gebruik een evenwichtige meststof voor kamerplanten volgens de aanbevolen dosering op de verpakking. Vermijd overbemesting om schade aan de wortels te voorkomen.

 • Omschrijving

  Ardisia crenata Bos Premium is een groenblijvende struik met glanzende en leerachtige bladeren. De plant bloeit met kleine witte bloemen gevolgd door heldere rode bessen die in de herfst verschijnen. Het is een compacte plant die goed gedijt in de schaduwrijke delen van de tuin. Ardisia crenata Bos Premium is winterhard en gemakkelijk te onderhouden. De rode bessen zijn decoratief en trekken vogels aan, waardoor de plant een mooie toevoeging is aan elke tuin.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.