Petunia Surfinia 4 kleuren

Petunia

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Petunia Surfinia is een populaire hangplant die bekend staat om zijn rijke bloei en lange bloeiperiode. Deze plant is beschikbaar in verschillende prachtige kleuren, waaronder roze, paars, wit en rood. De bloemen van de Petunia Surfinia hebben een trompetvormige structuur en zijn zeer decoratief. Deze plant gedijt goed in hangmanden, bloembakken of als bodembedekker in de tuin. Met hun weelderige groei en levendige bloemen zijn Petunia Surfinia's een mooie toevoeging aan elke tuin of balkon.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de Petunia Surfinia 4 kleuren is niet groenblijvend. Het is een eenjarige plant die bloeit gedurende de zomermaanden en zal afsterven bij de eerste vorst. Het is aan te raden om deze plant in het voorjaar opnieuw te planten voor een bloeiend resultaat.

  De Petunia Surfinia is niet winterhard en kan niet worden blootgesteld aan vorst. Het is aan te raden om de plant binnen te halen tijdens de wintermaanden of om deze in een beschermde omgeving te plaatsen. Het is geen vaste plant en zal niet overleven bij koude temperaturen.

  Ja, deze plant is makkelijk in onderhoud en heeft weinig verzorging nodig. Het is belangrijk om regelmatig water te geven en de uitgebloeide bloemen te verwijderen voor een langere bloeiperiode. Zorg ervoor dat de plant voldoende zonlicht krijgt voor een goede groei.

  Voor deze plant heb je ongeveer 15-20 centimeter ruimte nodig, zodat de plant voldoende ruimte heeft om te groeien en zich te ontwikkelen. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht en lucht krijgt, en houd rekening met de groeisnelheid en uiteindelijke grootte van de plant.

  De Petunia Surfinia 4 kleuren groeit het beste in de zon of halfschaduw. Het is aan te raden om de plant minimaal 6 uur per dag in de zon te zetten. Te weinig zonlicht kan de groei en bloei van de plant belemmeren.

  De Petunia Surfinia 4 kleuren heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens warme periodes. Het is aanbevolen om de grond vochtig te houden, maar niet drassig. Over het algemeen is 2-3 keer per week water geven voldoende.

  Ja, de Petunia Surfinia is aantrekkelijk voor vlinders en bijen vanwege de nectar die het produceert. Dit maakt het een goede keuze voor het bevorderen van biodiversiteit in de tuin. Naast de mooie bloemen kunnen deze bezoekers ook helpen bij het bestuiven van andere planten.

  De plant is een geliefde bloeiende plant die bijen en vlinders aantrekt. Hoewel het niet direct een bijdrage levert aan de biodiversiteit, kan het wel een mooie toevoeging zijn aan een tuin vol verschillende planten en bloemen. Het is belangrijk om een diversiteit aan planten in de tuin te hebben om de biodiversiteit te bevorderen.

  De Petunia Surfinia 4 kleuren bloeit vanaf mei tot aan de eerste vorst in de herfst. De bloeiperiode duurt ongeveer 4 tot 5 maanden. Deze plant staat bekend om zijn lange bloeiperiode en kleurrijke bloemen.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon en zal hier goed gedijen. Zorg wel voor voldoende water bij warm weer. Het is een sterke tuinplant die goed bestand is tegen zonnige omstandigheden.

  Nee, de plant Petunia Surfinia 4 kleuren is niet eetbaar. Het consumeren van de bloemen of bladeren kan schadelijk zijn voor de gezondheid. Het wordt daarom afgeraden om de plant te eten.

  Tuinplanten in het algemeen hebben geen geluidsdempende eigenschappen. Het geluid rondom de planten zal niet significant verminderd worden. Over het algemeen worden planten niet gebruikt voor geluidsdemping.

 • Tuinplanten zoals deze kunnen regelmatig worden gesnoeid om een compacte vorm te behouden en de bloei te stimuleren. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen en lange scheuten om de plant gezond te houden. Snoei in het voorjaar om de plant te verjongen en te bevorderen dat er nieuwe bloemen groeien.

  De plant houdt ervan om regelmatig water te krijgen, vooral tijdens warme en droge periodes. Zorg ervoor dat de grond gelijkmatig vochtig blijft, maar niet te nat. Geef bij voorkeur 's ochtends water om schimmel te voorkomen.

  De Petunia Surfinia 4 kleuren gedijt het beste in goed doorlatende potgrond. Zorg ervoor dat de potgrond licht vochtig blijft, maar niet drassig. Gebruik bij voorkeur potgrond speciaal voor bloeiende planten voor een optimale groei en bloei.

  Deze plant gedijt het beste in goed doorlatende en vochthoudende grond. Zorg ervoor dat de bodem licht, rijk aan voedingsstoffen en neutraal tot licht zuur is. Vermijd zware, compacte grond en zorg voor voldoende drainage om wortelrot te voorkomen.

  De Petunia Surfinia 4 kleuren groeit het beste op een zonnige standplaats. Zorg ervoor dat de plant voldoende zonlicht krijgt gedurende de dag voor een optimale groei en bloei. Vermijd teveel schaduw om een gezonde en kleurrijke plant te behouden.

  Tijdens de winterperiode is het belangrijk om de plant te beschermen tegen vorst. Dit kan bijvoorbeeld door de plant naar een beschutte plek te verplaatsen of hem te bedekken met speciale winterbescherming. Zorg er ook voor dat de plant voldoende water krijgt, maar niet te veel om wortelrot te voorkomen.

  De plant heeft regelmatig water nodig, zorg ervoor dat de grond altijd vochtig blijft. Plaats de plant op een zonnige locatie en bemest regelmatig voor optimale groei. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om de plant gezond te houden.

  Voor tuinplanten is het belangrijk om regelmatig te bemesten tijdens het groeiseizoen met een algemene meststof. Gebruik bij voorkeur een langzaam vrijkomende meststof voor een constante voeding. Volg altijd de instructies op de verpakking voor de juiste dosering en frequentie van bemesting.

  Mulchen met organisch materiaal zoals boomschors of compost helpt de grond vochtig te houden en onkruidgroei te verminderen. Dit kan bijdragen aan een gezonde groei en bloei van de plant. Het is aan te raden om de mulchlaag regelmatig te vernieuwen om de plant optimaal te laten gedijen.

  Tuinplanten gedijen goed in een bodem met een licht zure tot neutrale pH-waarde. Voor een optimaal resultaat wordt een pH tussen 6,0 en 7,0 aanbevolen. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te testen en indien nodig aan te passen met geschikte bodemverbeteraars.

  Om ongedierte op afstand te houden, kan de plant regelmatig gecontroleerd worden op mogelijke plagen. Natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes en sluipwespen kunnen helpen bij de bestrijding. Het is belangrijk om preventieve maatregelen te nemen en indien nodig biologische bestrijdingsmiddelen te gebruiken.

 • Omschrijving

  Petunia Surfinia is een populaire hangplant die bekend staat om zijn rijke bloei en lange bloeiperiode. Deze plant is beschikbaar in verschillende prachtige kleuren, waaronder roze, paars, wit en rood. De bloemen van de Petunia Surfinia hebben een trompetvormige structuur en zijn zeer decoratief. Deze plant gedijt goed in hangmanden, bloembakken of als bodembedekker in de tuin. Met hun weelderige groei en levendige bloemen zijn Petunia Surfinia's een mooie toevoeging aan elke tuin of balkon.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.