Argyranthemum frutescens Madeira Frosted Pink

Argyranthemum frutescens

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Den Argyranthemum frutescens Madeira Frosted Pink er en dejlig og elegant plante, der tilhører margueritfamilien. Blomsterne på denne plante er store og iøjnefaldende lyserøde i farven, med en delikat hvid kant omkring. Planten blomstrer rigeligt fra foråret til efteråret og tiltrækker sommerfugle og bier. Argyranthemum frutescens er let at passe på og trives godt i solrige haver eller på altaner og terrasser. Med sine smukke blomster og frodige vækst er denne plante et perfekt valg for elskere af farverige og livlige beplantninger.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Ja, denne plante er stedsegrøn og beholder sine blade hele året rundt. Dette giver en konstant grøn udstråling i haven. Planten kræver ikke vinterbeskyttelse for at bevare sine blade.

  Denne plante er hårdfør indtil cirka -5°C. Det anbefales at beskytte planten ved lavere temperaturer.

  Ja, Argyranthemum frutescens Madeira Frosted Pink er let at vedligeholde og kræver lidt pleje. Det er vigtigt at give planten regelmæssigt vand og fjerne visne blomster for at forlænge blomstringsperioden. Det er også en god idé at gøde planten lejlighedsvis for at fremme en sund vækst.

  Planten har brug for tilstrækkelig plads til at vokse og sprede sig. Sørg for at holde cirka 30-40 centimeter mellem hver plante. På den måde får planten tilstrækkelig plads til at udvikle sig og blomstre.

  Nej, Argyranthemum frutescens Madeira Frosted Pink trives bedst i fuld sol. Det er vigtigt at give planten mindst seks timers sollys om dagen for optimal vækst og blomstring. I skyggen vil planten sandsynligvis vokse dårligere og producere færre blomster.

  Planten har brug for regelmæssig vand, især i tørre perioder. Det er vigtigt at holde jorden fugtig, men ikke gennemblødt. Generelt anbefales det at vande planten 1 til 2 gange om ugen.

  Ja, denne plante tiltrækker sommerfugle og bier på grund af de klare farver og nektaren, den producerer. Dette tiltrækker forskellige typer bestøvere, som sikrer bestøvningen af ​​blomsterne. Dette resulterer i en sund vækst og blomstring af planten.

  Argyranthemum frutescens Madeira Frosted Pink tiltrækker bestøvere som sommerfugle og bier, hvilket bidrager til biodiversiteten i haven. Derudover kan planten også give skjul til små dyr. Det er derfor en god tilføjelse til en biodivers have.

  Planten blomstrer fra maj til september, og blomstringen kan vare i flere måneder. Plantens blomster vises i sommermånederne og forbliver ofte synlige indtil efteråret.

  Ja, denne plante kan godt tåle fuld sol. Det er vigtigt at give planten nok vand i varmt vejr. Sørg for en veldrænet jord.

  Denne plante er ikke spiselig og anbefales ikke til forbrug. Det er vigtigt kun at spise planter, der specifikt sælges som spiselige. Det er bedst at bruge denne plante kun til dekorative formål i haven.

  Ja, denne plante har evnen til at dæmpe lyd på grund af dens tætte blade og buskede vækst. Det kan hjælpe med at reducere omgivelsesstøj i en have eller udendørs rum. Det bedste resultat opnås, hvis planten plantes i større antal.

 • Planten skal beskæres regelmæssigt for at bevare en kompakt form. Fjern regelmæssigt visne blomster for at fremme blomstringen. Beskær eventuelt efter blomstringsperioden for at forbedre plantens form.

  Denne plante har brug for regelmæssig vanding, især under varme perioder. Sørg for, at jorden forbliver fugtig, men undgå at rødderne forbliver for længe våde. Giv vand ved plantens base og undgå kontakt mellem blade og blomster og vand.

  Denne plante trives godt i veldrænet pottemuld med en neutral til let sur pH. Sørg for, at potten har tilstrækkeligt drænhuller for at undgå, at rødderne bliver for våde. Giv planten regelmæssigt vand og blomstrende plantegødning i vækstsæsonen.

  Denne plante trives bedst i godt drænet og frugtbar jord. Det er ideelt, hvis jorden er let sur til neutral. Sørg for, at jorden har tilstrækkelig fugt, men undgå stillestående vand.

  Denne plante trives bedst i fuld sol eller let skygge. Sørg for en veldrænet jord på et beskyttet sted i haven. Undgå våd jord og hård vind.

  Have i løbet af vinteren brug for beskyttelse mod frost. Brug for eksempel et tykt lag muld eller en speciel plantehætte til at beskytte planten. Sørg også for, at planten ikke står for vådt, da dette kan forårsage frysning.

  Denne plante kræver regelmæssig vanding, men sørg for, at jorden ikke bliver alt for vandet. Fjern regelmæssigt visne blomster for at fremme blomstringen. Beskær planten om foråret for at bevare formen.

  Have behov for regelmæssig gødning i vækstsæsonen for at opnå en god blomstring og vækst. Brug en afbalanceret gødning til blomstrende planter i henhold til den anbefalede dosis på emballagen. Undgå overgødning for at undgå skader på planten.

  Mulch hjælper med at holde på fugt, undertrykke ukrudtsvækst og forbedre jordstrukturen omkring denne plante. Brug organisk materiale som kompost eller træbark som mulch. Påfør et lag på ca. 5 cm rundt om planten, men sørg for, at stammen ikke bliver dækket.

  Den ideelle jordens surhedsgrad for Argyranthemum frutescens Madeira Frosted Pink er neutral til let sur (pH 6,5-7). Sørg for, at jorden er veldrænet, og undgå for sur eller for alkalisk jord. Regelmæssig test af jordens pH-værdi kan hjælpe med at opretholde en sund vækst af planten.

  Der er forskellige typer skadedyr, der kan angribe denne haveplante, såsom bladlus, spindemider og hvide fluer. For at bekæmpe skadedyr kan du regelmæssigt inspicere planten og om nødvendigt behandle den med naturlige bekæmpelsesmidler eller insekticider. Det er vigtigt at træffe forebyggende foranstaltninger for at bevare plantens helbred.

 • Beskrivelse

  Den Argyranthemum frutescens Madeira Frosted Pink er en dejlig og elegant plante, der tilhører margueritfamilien. Blomsterne på denne plante er store og iøjnefaldende lyserøde i farven, med en delikat hvid kant omkring. Planten blomstrer rigeligt fra foråret til efteråret og tiltrækker sommerfugle og bier. Argyranthemum frutescens er let at passe på og trives godt i solrige haver eller på altaner og terrasser. Med sine smukke blomster og frodige vækst er denne plante et perfekt valg for elskere af farverige og livlige beplantninger.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.