Anthurium (Andreanum Grp) Karma Orange

Anthurium

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Anthurium Karma Orange is een prachtige plant met opvallende oranje bloemen. Deze plant heeft glanzende, hartvormige bladeren die een tropische uitstraling geven. De bloemen hebben een unieke vorm en blijven lang bloeien. De Anthurium Karma Orange is makkelijk te verzorgen en gedijt goed in een warme en vochtige omgeving. Deze plant voegt een vrolijke en exotische touch toe aan elke ruimte.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de Anthurium (Andreanum Grp) Karma Orange is over het algemeen makkelijk in onderhoud. Het heeft weinig water en licht nodig, en gedijt goed bij kamertemperatuur. Het regelmatig verwijderen van dode bladeren en regelmatig voeden met plantenvoeding zal helpen om de plant gezond te houden.

  Ja, de Anthurium (Andreanum Grp) Karma Orange heeft veel licht nodig om goed te groeien. Plaats de plant op een lichte plek, maar vermijd direct zonlicht. Een raam op het oosten of westen is ideaal.

  De Anthurium plant heeft gemiddeld één keer per week water nodig. Het is belangrijk om de grond licht vochtig te houden, maar vermijd dat de wortels in water blijven staan. Het is altijd goed om te controleren of de grond droog aanvoelt voordat je opnieuw water geeft.

  De Anthurium (Andreanum Grp) Karma Orange houdt niet van direct zonlicht, maar verdraagt wel wat licht. Het is daarom beter om de plant op een plek te zetten met indirect zonlicht. Het beste is een plek met helder, gefilterd licht.

  Ja, Anthuriums houden van warmte en doen het goed bij temperaturen tussen de 18-22°C. Zorg ervoor dat de plant niet blootgesteld wordt aan koude tocht. Het is belangrijk om de plant op een warme en lichte plek te plaatsen voor optimale groei.

  De Anthurium bloeit meestal van februari tot en met augustus en de bloei kan enkele maanden duren.

  Ja, Anthurium planten staan bekend om hun luchtzuiverende eigenschappen. Ze helpen bij het verwijderen van schadelijke stoffen in de lucht. Het is een goede keuze voor in huis om de luchtkwaliteit te verbeteren.

  Ja, de plant staat het liefst op een plek tussen de 15 en 25 graden Celsius. Het is belangrijk om een constante temperatuur te behouden voor een optimale groei en bloei. Temperaturen onder de 15 graden kunnen schade veroorzaken aan de plant.

 • Je kunt dode bladeren en bloemen van de plant knippen met een scherpe schaar. Snoei regelmatig om de plant compact en gezond te houden. Pas op voor de giftige sappen die vrij kunnen komen bij het snoeien van de plant.

  De Anthurium heeft regelmatig water nodig, maar vermijd dat de grond te drassig wordt. Laat de bovenste laag van de grond opdrogen tussen de gietbeurten door. Geef de plant bij voorkeur lauw en kalkarm water.

  De Anthurium (Andreanum Grp) Karma Orange gedijt het beste in een goed doorlatende potgrond die rijk is aan organisch materiaal. Zorg ervoor dat de potgrond licht vochtig blijft, maar niet drassig. Het is aan te raden om de potgrond regelmatig te vervangen of te verrijken met voedingsstoffen voor optimale groei.

  De Anthurium (Andreanum Grp) Karma Orange heeft een goed doorlatende en lichtzure bodem nodig. Zorg voor voldoende voedingsstoffen en luchtigheid in de bodem. Vermijd te natte grond, dit kan leiden tot wortelrot.

  Zet de plant op een lichte plek, maar vermijd direct zonlicht. Houd de potgrond licht vochtig en geef regelmatig water. Besproei de bladeren af en toe met water voor een hogere luchtvochtigheid.

  De plant kan stofvrij worden gehouden door de bladeren af en toe zachtjes af te nemen met een vochtige doek. Verwijder dode bladeren en bloemen regelmatig om de plant gezond te houden. Gebruik geen schoonmaakmiddelen, de plant heeft geen behoefte aan extra onderhoud.

  Deze plant heeft veel licht nodig, maar vermijd direct zonlicht. Zet hem op een plek met helder, indirect licht voor optimale groei. Een raam op het oosten of westen is ideaal.

  De optimale temperatuur voor deze plant ligt tussen de 18 en 22 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet blootgesteld wordt aan extreme temperatuurschommelingen. Vermijd tocht en direct zonlicht, deze kunnen de plant beschadigen.

  De Anthurium houdt van een hoge luchtvochtigheid, dus het is belangrijk om regelmatig te sproeien. Plaats de plant niet in de buurt van een kachel of airconditioning, omdat dit de luchtvochtigheid kan verminderen. Het is ook goed om de plant af en toe een douche te geven om stof te verwijderen en de bladeren schoon te houden.

  De Anthurium (Andreanum Grp) Karma Orange gedijt het beste in een bodem met een licht zure tot neutrale pH-waarde. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen met speciale meststoffen. Overmatig zure of basische bodems kunnen de groei van de plant belemmeren.

  Voor kamerplanten zoals deze is het belangrijk om tijdens het groeiseizoen regelmatig te bemesten met een evenwichtige kamerplantmeststof. Houd de dosering volgens de aanwijzingen op de verpakking aan om overbemesting te voorkomen. Gebruik bij voorkeur vloeibare meststof voor een gelijkmatige voedingstoediening.

 • Omschrijving

  De Anthurium Karma Orange is een prachtige plant met opvallende oranje bloemen. Deze plant heeft glanzende, hartvormige bladeren die een tropische uitstraling geven. De bloemen hebben een unieke vorm en blijven lang bloeien. De Anthurium Karma Orange is makkelijk te verzorgen en gedijt goed in een warme en vochtige omgeving. Deze plant voegt een vrolijke en exotische touch toe aan elke ruimte.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.