Dianthus 'Chiffon'

Dianthus

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Dianthus 'Chiffon' is een compacte en rijkbloeiende tuinanjer met prachtige pastelkleurige bloemen in tinten van roze en wit. De bloemen hebben een lichte geur en bloeien van het voorjaar tot in de zomer. Deze plant heeft dunne, grasachtige bladeren en groeit het beste in goed doorlatende grond en in de volle zon. Dianthus 'Chiffon' is ideaal voor in borders, rotstuinen of als bodembedekker en trekt vlinders en bijen aan. Regelmatig doodknippen van uitgebloeide bloemen zorgt voor een langdurige bloei.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Dianthus 'Chiffon' is een winterharde plant die niet groenblijvend is. Het blad van deze plant zal in de wintermaanden verwelken en vergelen. Het is aan te raden om de plant in het voorjaar weer terug te snoeien voor een frisse groei.

  Dianthus 'Chiffon' is winterhard tot ongeveer -5 graden Celsius. Het is aan te raden om de plant te beschermen bij lagere temperaturen. Overwinteren op een beschutte plek kan helpen om de plant gezond te houden.

  Ja, Dianthus 'Chiffon' is makkelijk in onderhoud. Het is een sterke en winterharde tuinplant die weinig verzorging nodig heeft. Het regelmatig verwijderen van uitgebloeide bloemen zal de bloeiperiode verlengen.

  Dianthus 'Chiffon' heeft ongeveer 20-30 cm ruimte nodig om goed te groeien. Zorg voor voldoende ruimte tussen de planten zodat ze zich goed kunnen ontwikkelen. De planten hebben wat lucht en licht nodig om gezond te blijven.

  Dianthus 'Chiffon' groeit het beste in de volle zon, maar kan ook matig groeien in de halfschaduw. Het is wel belangrijk dat de plant voldoende licht krijgt om goed te kunnen bloeien. In de volle schaduw zal de groei van de plant minder goed zijn.

  De plant heeft gemiddeld één tot twee keer per week water nodig, afhankelijk van de omgevingstemperatuur en vochtigheid. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar niet doorweekt. In drogere periodes kan het nodig zijn om vaker water te geven.

  Ja, Dianthus planten worden vaak bezocht door vlinders en bijen vanwege hun zoete geur en kleurrijke bloemen. Deze planten kunnen daarom insecten aantrekken naar jouw tuin, wat gunstig kan zijn voor de bestuiving van andere planten. Het is een mooie toevoeging aan een tuin die veel verschillende soorten insecten aantrekt.

  Ja, Dianthus 'Chiffon' trekt vlinders en bijen aan door de nectarrijke bloemen en draagt zo bij aan de biodiversiteit in de tuin. De plant biedt voedsel en schuilmogelijkheden voor insecten en kleine dieren, waardoor het ecosysteem in de tuin versterkt wordt. Door het bevorderen van biodiversiteit in de tuin, helpt Dianthus 'Chiffon' bij het behouden van een gezonde en evenwichtige leefomgeving voor allerlei soorten planten en dieren.

  'Dianthus 'Chiffon' bloeit van juni tot en met augustus. De bloei duurt ongeveer 6 tot 8 weken.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon en gedijt het beste op een zonnige locatie. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de grond goed gedraineerd is om wortelrot te voorkomen. Het regelmatig water geven van de plant zal helpen om de bloemen gezond te houden.

  Nee, Dianthus is niet eetbaar en wordt voornamelijk gekweekt als decoratieve tuinplant. Het consumeren van Dianthus kan gezondheidsproblemen veroorzaken vanwege de giftige stoffen die het bevat. Het wordt daarom niet aanbevolen om deze plant te eten.

  Dianthus 'Chiffon' heeft geen geluidsdempende eigenschappen.

 • Om de plant gezond te houden is het aan te raden om regelmatig uitgebloeide bloemen te verwijderen door middel van doodkoppen. Snoei in het vroege voorjaar om de plant compact te houden en de bloei te bevorderen. Verwijder ook eventueel dode of beschadigde takken.

  Tuinplanten zoals deze hebben regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet doorweekt. Geef water aan de basis van de plant om schimmelziekten te voorkomen.

  Voor Tuinplanten zoals deze is het belangrijk om gebruik te maken van hoogwaardige potgrond met goede drainage. Zorg ervoor dat de potgrond licht en luchtig is, zodat de wortels van de plant voldoende zuurstof krijgen. Controleer regelmatig of de potgrond vochtig genoeg is, maar vermijd dat de plant met voeten in het water staat.

  Dianthus 'Chiffon' gedijt het best in goed doorlatende, voedselrijke grond. Zorg ervoor dat de bodem licht zuur tot neutraal is en voldoende vocht vasthoudt. Het is belangrijk om de grond regelmatig te bemesten om de groei en bloei van de plant te bevorderen.

  Dianthus 'Chiffon' gedijt het best op een zonnige standplaats in goed doorlatende grond. Het is belangrijk dat de plant voldoende licht krijgt om goed te kunnen groeien en bloeien. Zorg ervoor dat de plant beschut staat tegen harde wind.

  Winterbescherming voor tuinplanten zoals Dianthus 'Chiffon' is belangrijk om ze te beschermen tegen vorst. Bedek de plant met een dikke laag mulch of stro om de wortels te beschermen tegen bevriezing. Het is ook raadzaam om de plant in potten naar een beschermde locatie te verplaatsen tijdens koud weer.

  Deze tuinplant gedijt het beste in goed doorlatende grond en heeft regelmatig water nodig. Verwijder regelmatig verdorde bloemen om nieuwe bloei te bevorderen. In het voorjaar kun je de plant bemesten met organische meststoffen.

  Dianthus 'Chiffon' heeft behoefte aan regelmatige bemesting tijdens het groeiseizoen. Gebruik een uitgebalanceerde meststof speciaal voor bloeiende planten om de groei en bloei te bevorderen. Overbemesting kan leiden tot een te sterke groei en minder bloemen.

  Mulchen is aan te raden bij de plant om het vocht vast te houden en de groei te stimuleren. Gebruik organisch materiaal zoals compost of stro om de plant te beschermen tegen koude temperaturen. Zorg ervoor dat de mulchlaag niet direct tegen de stengels van de plant ligt om rotting te voorkomen.

  De Tuinplanten groep staan bekend om hun voorkeur voor neutrale tot licht zure bodemomstandigheden. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen met speciale meststoffen. Een pH-waarde tussen de 6 en 7 wordt over het algemeen als ideaal beschouwd voor de meeste Tuinplanten.

  Dianthus 'Chiffon' kan worden aangetast door bladluizen, slakken en spint. Deze plagen kunnen worden bestreden met natuurlijke vijanden, zoals lieveheersbeestjes, en door regelmatig inspectie van de plant uit te voeren. Ook kunnen pesticiden worden gebruikt om de plagen te bestrijden.

 • Omschrijving

  Dianthus 'Chiffon' is een compacte en rijkbloeiende tuinanjer met prachtige pastelkleurige bloemen in tinten van roze en wit. De bloemen hebben een lichte geur en bloeien van het voorjaar tot in de zomer. Deze plant heeft dunne, grasachtige bladeren en groeit het beste in goed doorlatende grond en in de volle zon. Dianthus 'Chiffon' is ideaal voor in borders, rotstuinen of als bodembedekker en trekt vlinders en bijen aan. Regelmatig doodknippen van uitgebloeide bloemen zorgt voor een langdurige bloei.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.