Dianthus My Fair Lady

Dianthus

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Dianthus My Fair Lady is een prachtige en elegante tuinplant met dubbele bloemen in verschillende tinten roze en wit. De bloemen hebben een heerlijke zoete geur en bloeien van het voorjaar tot in de zomer. De plant heeft smal blad en groeit compact, waardoor het een ideale borderplant is. Dianthus My Fair Lady is ook geschikt voor potten en containers op het terras of balkon. Deze plant trekt vlinders en bijen aan en is gemakkelijk te onderhouden.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Dianthus My Fair Lady is een bladverliezende plant. In de winter kan het zijn dat de bladeren verdorren en afvallen, maar in het voorjaar zal de plant weer frisse bladeren krijgen. Deze plant is dus niet groenblijvend.

  Deze tuinplant is winterhard tot ongeveer -15 graden Celsius. In strenge winters kan het nodig zijn om extra bescherming te bieden, zoals een laagje stro of vliesdoek. Het is aan te raden om de plant in de winter goed te beschermen tegen vorst.

  Ja, deze plant is makkelijk in onderhoud en heeft weinig speciale zorg nodig. Zorg ervoor dat de grond goed gedraineerd is en geef regelmatig water en voeding tijdens het groeiseizoen. Snoei de plant na de bloei om de groei te bevorderen.

  De plant heeft ongeveer 20 tot 30 cm ruimte nodig om goed te kunnen groeien. Zorg voor voldoende afstand tussen de planten zodat ze zich goed kunnen ontwikkelen. Houd rekening met de uiteindelijke grootte van de plant bij het bepalen van de benodigde ruimte.

  De plant groeit het beste in de volle zon of in lichte schaduw. Het is belangrijk dat de plant voldoende zonlicht krijgt om goed te kunnen groeien en bloeien. In te veel schaduw kan de groei van de plant belemmerd worden.

  De plant heeft ongeveer een keer per week water nodig, afhankelijk van de omgevingstemperatuur en luchtvochtigheid. Het is belangrijk om de grond licht vochtig te houden, maar niet drassig. Overmatig water geven kan leiden tot wortelrot.

  Ja, deze tuinplanten zijn aantrekkelijk voor vlinders en bijen vanwege hun zoete geur en felgekleurde bloemen. Het zijn goede keuzes voor een vlindertuin of bijentuin. Het planten van deze bloemen kan helpen om biodiversiteit in de tuin te bevorderen.

  Ja, deze plant is goed voor biodiversiteit, omdat het bijen en vlinders aantrekt met zijn mooie bloemen en nectar. Het helpt de biodiversiteit in de tuin te verhogen door verschillende soorten insecten aan te trekken. Het zorgt voor een natuurlijk evenwicht in de tuin.

  Deze plant bloeit gewoonlijk van mei tot en met juli en bloeit ongeveer 6 tot 8 weken lang. Het is een populaire keuze voor bloeiende borders in de tuin.

  Ja, de plant kan goed tegen de volle zon en heeft minimaal zes uur direct zonlicht per dag nodig om goed te gedijen. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is om de plant gezond te houden. Het regelmatig water geven is belangrijk in droge periodes.

  Nee, de plant is niet eetbaar. Het wordt niet aanbevolen om deze plant te consumeren. Het is voornamelijk bedoeld als siertuinplant.

  Ja, als tuinplant heeft deze soort geen geluidsdempende eigenschappen. Het is voornamelijk een decoratieve plant die zorgt voor kleur in de tuin.

 • In het voorjaar kan de plant worden gesnoeid om de bloei te stimuleren en een compacte vorm te behouden. Verwijder uitgebloeide bloemen regelmatig om nieuwe groei te bevorderen. Knip de planten terug tot ongeveer 10-15 cm boven de grond voor de winter.

  Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond vochtig is, maar niet doorweekt. Geef water aan de basis van de plant om schimmelvorming te voorkomen.

  Voor tuinplanten is het belangrijk om potgrond te gebruiken die goed waterdoorlatend is en voldoende voedingsstoffen bevat. Zorg ervoor dat de potgrond licht en luchtig is, zodat de wortels goed kunnen ademen en gezond blijven. Het regelmatig vervangen van de potgrond kan helpen om de plant gezond te houden.

  Deze plant heeft een voorkeur voor goed doorlatende, vruchtbare grond. Zorg ervoor dat de bodem neutraal tot licht alkalisch is. Het is belangrijk om regelmatig te bemesten om de groei en bloei te bevorderen.

  De Dianthus My Fair Lady groeit het beste op een zonnige standplaats in goed doorlatende grond. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht en warmte krijgt om goed te kunnen groeien en bloeien. Vermijd te natte grond om wortelrot te voorkomen.

  In de winter is het belangrijk om de plant te beschermen tegen vorst, bijvoorbeeld door de wortels te bedekken met mulch. Daarnaast kan een beschermende laag van bladeren of stro rondom de plant worden aangebracht. Zorg ervoor dat de plant tijdens vorstperioden niet te nat staat.

  De plant vereist regelmatig water geven, vooral tijdens droge periodes. Verwijder dode bloemen regelmatig om de bloei te stimuleren. Bemest de plant in het voorjaar met een algemene meststof voor bloeiende planten.

  De plant heeft een gemiddelde behoefte aan voedingsstoffen en kan bemest worden met een algemene meststof voor tuinplanten. Het is aan te raden om in het voorjaar en de zomer regelmatig te bemesten voor een gezonde groei en bloei. Gebruik bij voorkeur organische meststoffen voor een langdurige en evenwichtige voeding.

  Het is belangrijk om de plant in het voorjaar te mulchen om vocht vast te houden en onkruidgroei te verminderen. Gebruik een organisch mulchmateriaal, zoals compost of boomschors, en breng een laag van ongeveer 5-7 cm aan rond de basis van de plant. Zorg ervoor dat de mulch niet tegen de stengels van de plant wordt aangebracht om rotting te voorkomen.

  De Tuinplanten zoals de "Dianthus My Fair Lady" gedijen het beste in een neutrale tot licht zure bodem (pH 6,1-7,5). Het is belangrijk dat de bodem goed doorlatend is en niet te zwaar bemest is. Het regelmatig controleren van de zuurgraad van de bodem kan helpen bij het behouden van een gezonde groei van de plant.

  Om ongedierte te bestrijden bij tuinplanten, kun je gebruik maken van biologische bestrijdingsmiddelen zoals neem olie of roofmijten. Het is ook belangrijk om regelmatig de planten te controleren op tekenen van ongedierte, zoals bladluizen of spint. Een goede hygiëne in de tuin kan helpen om ongedierte te voorkomen.

 • Omschrijving

  De Dianthus My Fair Lady is een prachtige en elegante tuinplant met dubbele bloemen in verschillende tinten roze en wit. De bloemen hebben een heerlijke zoete geur en bloeien van het voorjaar tot in de zomer. De plant heeft smal blad en groeit compact, waardoor het een ideale borderplant is. Dianthus My Fair Lady is ook geschikt voor potten en containers op het terras of balkon. Deze plant trekt vlinders en bijen aan en is gemakkelijk te onderhouden.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.