Celosia Intenz

Celosia Spicata type

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Celosia Intenz is een opvallende en kleurrijke zomerbloem met prachtige pluimen in rood, oranje, geel of roze. De plant heeft een compacte groei en blijft laag bij de grond, waardoor het perfect is voor borders, potten of hangmanden. Celosia Intenz bloeit rijkelijk en langdurig, van de zomer tot de herfst. Het heeft weinig onderhoud nodig en gedijt goed in de volle zon. Deze plant trekt vlinders en bijen aan en voegt een vrolijke en exotische uitstraling toe aan elke tuin.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, deze plant is makkelijk in onderhoud en heeft weinig verzorging nodig. Het is belangrijk om regelmatig water te geven en de plant op een lichte plek te zetten. Het regelmatig verwijderen van uitgebloeide bloemen bevordert de bloei.

  Deze plant heeft veel licht nodig om goed te groeien. Plaats hem op een plek waar hij minstens 6 uur per dag zonlicht krijgt. Zorg ervoor dat de plant niet in direct zonlicht staat om verbranding te voorkomen.

  De plant heeft ongeveer 1-2 keer per week water nodig. Het is belangrijk om de grond licht vochtig te houden, maar niet te laten verdrinken. Zorg ervoor dat de plant niet uitdroogt tussen het water geven.

  De plant houdt van de felle zon en gedijt het beste op een zonnige plek in huis. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven, vooral op warme dagen wanneer de grond sneller uitdroogt. Het is aan te raden om de plant af en toe te draaien, zodat alle kanten gelijkmatig zonlicht ontvangen.

  Ja, Celosia Intenz houdt van warmte en groeit het beste bij een constante kamertemperatuur van 18-24 graden Celsius. Plaats de plant op een zonnige plek in huis, maar vermijd direct zonlicht om verbranding te voorkomen. Zorg ervoor dat de plant beschermd wordt tegen tocht en koude temperaturen.

  In de maanden juni tot en met september bloeit deze plant met bloemen die langdurig aanhouden. De bloeiperiode kan enkele weken tot zelfs maanden duren.

  Ja, kamerplanten hebben over het algemeen een luchtzuiverende werking doordat ze CO2 opnemen en zuurstof afgeven. Dit draagt bij aan een gezonder binnenklimaat. Kamerplanten kunnen helpen om de luchtkwaliteit te verbeteren door schadelijke stoffen uit de lucht te filteren.

  Ja, deze plant staat graag op een plek tussen de 15 en 25 graden. Dit is de ideale temperatuur voor de optimale groei en bloei van de plant. Het is belangrijk om te zorgen voor een constante temperatuur voor een gezonde groei.

 • Om de plant gezond en compact te houden, kan je regelmatig de uitgebloeide bloemen verwijderen met een snoeischaar. Snoei daarnaast dode of beschadigde bladeren of takken om de plant er verzorgd uit te laten zien. Het beste moment om te snoeien is in het voorjaar of na de bloei.

  De plant heeft regelmatig water nodig, maar vermijd dat de grond te drassig wordt. Laat de grond tussen de gietbeurten in licht opdrogen. Geef bij voorkeur water aan de onderkant van de pot om rotting van de bladeren te voorkomen.

  Voor deze plant is het belangrijk om gebruik te maken van een goed doorlatende potgrond. Kies voor een potgrond die speciaal geschikt is voor kamerplanten. Zorg ervoor dat de potgrond niet te nat wordt, omdat dit de wortels kan beschadigen.

  De plant heeft een goed doorlatende bodem nodig en prefereert een licht vochtige grond. Een pH-waarde tussen de 6 en 7 wordt aanbevolen voor optimale groei. Voeg organisch materiaal toe aan de bodem om de voedingsstoffen te verbeteren.

  De plant heeft regelmatig water nodig, maar vermijd dat de wortels in een natte bodem staan. Plaats de plant op een lichte plek, maar niet in direct zonlicht. Bemest de plant eens in de twee weken tijdens de groeiperiode.

  Om de plant schoon te maken, kun je het stof van de bladeren afvegen met een zachte doek of kwast. Gebruik lauw water om eventuele vlekken op de bladeren te verwijderen. Vergeet niet om regelmatig de pot of vaas van de plant schoon te maken om schimmelvorming te voorkomen.

  Kamerplanten zoals Celosia Intenz hebben over het algemeen veel licht nodig om goed te groeien. Zet de plant op een plek met veel indirect zonlicht voor optimale groei. Vermijd direct zonlicht om verbranding van de bladeren te voorkomen.

  De ideale temperatuur voor de Celosia Intenz ligt tussen de 18-24 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet blootgesteld wordt aan koude tocht of extreme temperaturen. Houd de plant bij voorkeur op een warme en lichte plek in huis.

  Kamerplanten gedijen het beste bij een luchtvochtigheid van ongeveer 60-70%. Een te lage luchtvochtigheid kan leiden tot uitdroging van de bladeren en bloemen, terwijl een te hoge luchtvochtigheid kan leiden tot schimmelgroei. Het is belangrijk om de luchtvochtigheid regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen.

  Kamerplanten gedijen het beste in een licht zure tot neutrale bodem met een pH-waarde tussen 5,5 en 7,0. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen met geschikte meststoffen. Een onjuiste zuurgraad kan de groei en gezondheid van de plant beïnvloeden.

  Kamerplanten hebben regelmatig bemesting nodig tijdens het groeiseizoen voor een gezonde groei. Gebruik een evenwichtige meststof met voldoende stikstof, fosfor en kalium voor optimale resultaten. Overbemesting kan leiden tot verwelking en andere gezondheidsproblemen, dus doseer de mest zorgvuldig.

 • Omschrijving

  Celosia Intenz is een opvallende en kleurrijke zomerbloem met prachtige pluimen in rood, oranje, geel of roze. De plant heeft een compacte groei en blijft laag bij de grond, waardoor het perfect is voor borders, potten of hangmanden. Celosia Intenz bloeit rijkelijk en langdurig, van de zomer tot de herfst. Het heeft weinig onderhoud nodig en gedijt goed in de volle zon. Deze plant trekt vlinders en bijen aan en voegt een vrolijke en exotische uitstraling toe aan elke tuin.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.