Primula (Acaulis Grp) Primasan Yellow

Primula

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Primula (Acaulis Grp) Primasan Yellow is een compacte plant met heldergele bloemen die bloeien in het vroege voorjaar. De bladeren zijn groen en behaard, en vormen een mooi contrast met de felgekleurde bloemen. Deze plant gedijt het beste in vochtige, goed doorlatende grond en kan zowel in de volle zon als in halfschaduw groeien. Primasan Yellow is een populaire keuze voor borders, rotstuinen en containers vanwege zijn vrolijke uitstraling en gemakkelijke verzorging. Het is een winterharde plant die elk jaar opnieuw bloeit en een vrolijke noot toevoegt aan de tuin.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • De Primula Acaulis Grp (Primasan Yellow) is niet groenblijvend. Deze plant verliest zijn bladeren in de winter en bloeit in het voorjaar met gele bloemen. Het is een populaire tuinplant die vaak wordt gebruikt als tijdelijke perkplant.

  Deze plant is winterhard tot ongeveer -15 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant in de winter goed te beschermen tegen vorst. Zorg voor een beschutte plek en bedek de plant indien nodig met bijvoorbeeld stro of bladeren.

  Ja, de Primula Acaulis Grp Primasan Yellow is makkelijk in onderhoud en gedijt goed in vochtige grond en halfschaduw. Regelmatig water geven en bemesten zal zorgen voor gezonde en kleurrijke bloemen gedurende het hele seizoen. Deze plant vereist verder weinig speciale zorg.

  De Primula (Acaulis Grp) Primasan Yellow heeft ongeveer 20 tot 30 centimeter ruimte nodig om te groeien. Het is belangrijk dat de plant voldoende ruimte heeft om zich goed te kunnen ontwikkelen. Zorg ervoor dat er geen andere planten te dichtbij staan, zodat de Primula voldoende licht en voedingsstoffen kan krijgen.

  Ja, primula's groeien goed in de schaduw en verdragen zelfs wat koelere temperaturen. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft en geef regelmatig water. Het zijn ideale planten voor schaduwrijke borders en kunnen ook goed gedijen onder bomen.

  Tuinplanten zoals Primula Acaulis Grp hebben over het algemeen regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar niet doorweekt. Controleer regelmatig de vochtigheid van de grond en pas het water geven aan op basis van de behoeften van de plant.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de heldergele bloemen die nectar produceren. Het is een uitstekende keuze voor tuinen die willen bijdragen aan het aantrekken van nuttige bestuivers.

  Ja, de bloemen van deze plant trekken bestuivers zoals bijen en vlinders aan, wat bijdraagt aan de biodiversiteit in de tuin. Daarnaast helpt het creëren van een gevarieerde en kleurrijke tuin met verschillende plantensoorten om de lokale fauna te ondersteunen. Het is dus een goede keuze voor biodiversiteit in de tuin.

  Deze plant bloeit meestal in de maanden maart, april en mei. De bloeiperiode duurt ongeveer 4 tot 6 weken.

  De Primula (Acaulis Grp) Primasan Yellow kan goed tegen de volle zon en gedijt het best op een zonnige plek in de tuin. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven als hij in de volle zon staat. Een beschutte plek kan de plant beschermen tegen te felle zonnestralen.

  Nee, de Primula (Acaulis Grp) Primasan Yellow is niet eetbaar. Het is een decoratieve tuinplant en wordt niet aanbevolen voor consumptie. Het kan giftig zijn als het wordt ingenomen.

  Ja, als tuinplant heeft deze plant enigszins geluidsdempende eigenschappen vanwege de bladeren en bloemen die geluidsgolven enigszins kunnen absorberen. Echter, het effect zal beperkt zijn in vergelijking met specifieke geluidsdempende materialen. De plant kan wel een bijdrage leveren aan een rustige en groene omgeving.

 • Het is niet nodig om de Primula te snoeien, tenzij er dood of beschadigd blad verwijderd moet worden. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om de plant er verzorgd uit te laten zien. Het beste moment om dit te doen is na de bloei.

  De Primula vereist regelmatig water geven, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd vochtig is, maar vermijd dat de wortels in het water staan. Geef bij voorkeur water aan de voet van de plant om schimmelvorming te voorkomen.

  Deze plant gedijt goed in vochtige en goed doorlatende potgrond. Het is belangrijk om de grond regelmatig te bemesten en de plant niet te laten uitdrogen. Gebruik bij voorkeur een potgrond die geschikt is voor tuinplanten.

  De bodem moet goed doorlatend en humusrijk zijn voor een optimale groei van deze plant. Zorg voor een licht zure tot neutrale pH-waarde in de bodem. Vermijd natte of te droge grond om wortelrot te voorkomen.

  De Primula (Acaulis Grp) Primasan Yellow houdt van een standplaats in de halfschaduw tot schaduw. Het is belangrijk dat de grond vochtig en goed doorlatend is. Deze plant gedijt goed in vochtige, humusrijke grond.

  Om Primula (Acaulis Grp) Primasan Yellow te beschermen tegen de winter, kan je de plant bedekken met een dikke laag mulch of bladeren. Zorg ervoor dat de grond goed gedraineerd is om vorstschade te voorkomen. Plaats indien nodig een beschermende doek of kooi rond de plant tijdens extreme vorst.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet te nat. Verwijder regelmatig dode bladeren en bloemen voor een gezonde groei.

  De Primula (Acaulis Grp) Primasan Yellow heeft regelmatig voeding nodig tijdens het groeiseizoen, gebruik een universele meststof voor bloeiende planten. Bemest de plant bij voorkeur in het voorjaar en eventueel nogmaals halverwege het seizoen. Zorg ervoor dat de meststof gelijkmatig wordt verdeeld rond de plant en vermijd overbemesting.

  Mulchen helpt de grond vochtig te houden en onkruid te onderdrukken. Gebruik organisch materiaal zoals bladeren of schors. Breng een laag mulch aan rond de plant, maar houdt het weg van de stengels om schimmelgroei te voorkomen.

  De Primula (Acaulis Grp) Primasan Yellow heeft een voorkeur voor een neutrale tot zure bodem. Een pH-waarde tussen 5,5 en 6,5 is ideaal voor deze tuinplant. Zorg ervoor dat de bodem goed doorlatend is om wortelrot te voorkomen.

  Er zijn verschillende natuurlijke methoden om ongedierte bij tuinplanten te bestrijden, zoals het planten van geurige kruiden of bloemen die de insecten afstoten. Daarnaast kan regelmatig controleren op plagen en ze handmatig verwijderen helpen om problemen te voorkomen. Ook het gebruik van biologische bestrijdingsmiddelen kan effectief zijn bij het beheersen van ongedierte in de tuin.

 • Omschrijving

  Primula (Acaulis Grp) Primasan Yellow is een compacte plant met heldergele bloemen die bloeien in het vroege voorjaar. De bladeren zijn groen en behaard, en vormen een mooi contrast met de felgekleurde bloemen. Deze plant gedijt het beste in vochtige, goed doorlatende grond en kan zowel in de volle zon als in halfschaduw groeien. Primasan Yellow is een populaire keuze voor borders, rotstuinen en containers vanwege zijn vrolijke uitstraling en gemakkelijke verzorging. Het is een winterharde plant die elk jaar opnieuw bloeit en een vrolijke noot toevoegt aan de tuin.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.