Cyclamen persicum 'Midori White'

Cyclamen overig

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Cyclamen persicum 'Midori White' is een prachtige en decoratieve plant met opvallende witte bloemen die een tros vormen boven het blad. De bloemen hebben een lichtgroene zweem en contrasteren mooi met het donkergroene blad. Deze plant bloeit in de winter en vroege lente, waardoor het een welkome toevoeging is aan de winterse tuin. De 'Midori White' gedijt het beste in een koele en lichte omgeving met regelmatig water geven, maar vermijd dat water op de knollen komt. Het is een prachtige en elegante toevoeging aan zowel binnen- als buitenruimtes.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Cyclamen persicum 'Midori White' is over het algemeen makkelijk in onderhoud en vereist weinig zorg. Zorg ervoor dat de plant op een lichte plek staat, niet in direct zonlicht, en geef regelmatig water. Vermijd te veel water geven om wortelrot te voorkomen.

  Ja, deze plant heeft veel licht nodig. Plaats hem op een lichte plek, maar vermijd direct zonlicht. Het liefst staat hij op een plek met helder, indirect licht.

  De Cyclaam heeft één keer per week water nodig. Zorg ervoor dat de grond tussen gietbeurten door lichtjes opdroogt om wortelrot te voorkomen. Het is belangrijk om de plant niet te laten uitdrogen.

  Deze plant houdt niet van direct zonlicht en verkiest een lichte, maar niet felle standplaats. Het is aan te raden om de plant uit de felle zon te houden om verbranding van de bladeren te voorkomen. Het beste is om de plant op een plek te zetten waar hij indirect zonlicht ontvangt.

  Ja, de Cyclamen persicum 'Midori White' houdt van een warme omgeving en voelt zich het best bij een gematigde kamertemperatuur van rond de 18-20 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant weg te houden van tocht en direct zonlicht, maar een warme kamer zal de groei en bloei van de plant bevorderen.

  De Cyclamen bloeit meestal in de wintermaanden van november tot maart en de bloei kan ongeveer 6 tot 10 weken duren. Planten in bloei kunnen variëren in duur en frequentie, afhankelijk van de verzorging.

  Ja, cyclamen helpen bij het verbeteren van de luchtkwaliteit in huis door schadelijke gifstoffen uit de lucht te filteren. Het zijn effectieve luchtzuiverende planten die bijdragen aan een gezonder binnenklimaat.

  Ja, deze plant staat graag op een plek waar de temperatuur tussen de 15 en 25 graden ligt. Dit zorgt voor optimale groeiomstandigheden. Het is belangrijk om de plant niet bloot te stellen aan extreme temperaturen.

 • Je kunt verlepte bloemen en gele bladeren weghalen door ze voorzichtig af te knippen. Als de plant te groot wordt, kun je hem terugknippen tot net boven de grond om hem compact te houden. Gebruik altijd schone en scherpe snoeischaren om beschadiging te voorkomen.

  Geef de plant regelmatig water zodat de grond licht vochtig blijft, maar voorkom dat de wortels in het water staan. Laat de grond tussen gietbeurten in licht opdrogen om wortelrot te voorkomen. Geef bij voorkeur water op kamertemperatuur en vermijd dat er water op de bladeren komt.

  Deze plant gedijt goed in een goed doorlatende potgrond. Zorg ervoor dat de potgrond licht vochtig blijft, maar niet te nat. Het is aanbevolen om regelmatig de potgrond te verpotten om de groei van de plant te bevorderen.

  De Cyclamen persicum 'Midori White' gedijt het beste in goed doorlatende en vochtige grond. Een lichtzure bodem met een pH-waarde tussen de 5,5 en 6,5 wordt aanbevolen. Vermijd zware kleigrond en zorg voor voldoende drainage om wortelrot te voorkomen.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, maar vermijd dat de wortels te nat blijven. Zet de plant op een lichte plek, maar niet in direct zonlicht. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om de bloei te verlengen.

  Om de plant schoon te maken, kunt u voorzichtig stof verwijderen van de bladeren met een zachte doek of borstel. Besproei de bladeren regelmatig met water om stof te voorkomen. Vermijd het gebruik van chemicaliën of reinigingsmiddelen op de bladeren.

  De Cyclamen persicum 'Midori White' heeft behoefte aan een lichte standplaats, maar vermijd direct zonlicht. Plaats de plant op een plek met helder, indirect licht voor optimale groei en bloei. Een raam op het oosten of westen is vaak ideaal voor deze kamerplant.

  De optimale temperatuur voor deze plant is tussen de 15 en 20 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan temperaturen onder de 10 graden Celsius. Plaats de plant op een lichte plek, maar vermijd direct zonlicht.

  De luchtvochtigheid voor kamerplanten zoals de Cyclamen persicum 'Midori White' moet rond de 50-60% liggen. Dit kan worden behouden door regelmatig te sproeien en een luchtbevochtiger te gebruiken. Te lage luchtvochtigheid kan leiden tot uitgedroogde bladeren en bloemen.

  De bodem moet licht zuur tot neutraal zijn voor een optimale groei en bloei. Een pH-waarde tussen 5,5 en 7 is ideaal voor deze plantensoort. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen.

  Kamerplanten hebben regelmatig voeding nodig om gezond te blijven. Gebruik een speciale meststof voor kamerplanten en bemest de plant tijdens het groeiseizoen, ongeveer eens in de twee weken. Let op de dosering en volg de instructies op de verpakking om overbemesting te voorkomen.

 • Omschrijving

  De Cyclamen persicum 'Midori White' is een prachtige en decoratieve plant met opvallende witte bloemen die een tros vormen boven het blad. De bloemen hebben een lichtgroene zweem en contrasteren mooi met het donkergroene blad. Deze plant bloeit in de winter en vroege lente, waardoor het een welkome toevoeging is aan de winterse tuin. De 'Midori White' gedijt het beste in een koele en lichte omgeving met regelmatig water geven, maar vermijd dat water op de knollen komt. Het is een prachtige en elegante toevoeging aan zowel binnen- als buitenruimtes.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.