Cyclamen persicum grootbloemig 'Halios Fantasia Rood'

Cyclamen persicum grootbloemig

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Den storeblomstrede Cyclamen persicum 'Halios Fantasia Rood' er en smuk og iøjnefaldende plante med store røde blomster. Blomsterne har et smukt mønster og blomstrer rigeligt i vintermånederne. Planten har en kompakt vækstform og bruges ofte som stueplante eller til midlertidig blomstring i haven. Plantens blade er mørkegrønne og har et iøjnefaldende sølvfarvet mønster. Denne cyklamen har brug for regelmæssig vanding, men må ikke stå for vådt.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Denne plante er generelt ret nem at passe og kræver ikke meget særlig pleje. Det er vigtigt at give planten regelmæssig vanding og placere den et lyst sted, men ikke i direkte sollys. Derudover er det vigtigt at fjerne visne blomster regelmæssigt for en længere blomstringsperiode.

  Ja, denne plante har brug for masser af lys for at kunne vokse og blomstre godt. Placer den et sted med masser af indirekte sollys for det bedste resultat. Undgå direkte sollys for at undgå forbrænding af bladene.

  Planten har brug for moderat vand og bør ikke stå for vådt. Det anbefales at lade jorden tørre ud mellem vanding. Det er som regel tilstrækkeligt at give planten vand en gang om ugen.

  Denne plante kan lide direkte sollys og foretrækker at stå et sted med indirekte lys. For meget sol kan forårsage skade på bladene. Det er derfor bedre at placere planten et sted, hvor lyset filtreres.

  Ja, denne plante kan lide varme og trives bedst ved temperaturer mellem 18 og 24 grader Celsius. Sørg for, at planten ikke udsættes for træk eller kold luft. Det er vigtigt at placere planten et varmt og lyst sted for optimal vækst.

  Cyclamen persicum med store blomster blomstrer fra december til marts og har en blomstringsperiode på cirka 6 til 8 uger. Blomsterne er store og farverige og skaber en glad stemning i hjemmet.

  Ja, cyclamen er generelt luftrensende planter og hjælper med at forbedre luftkvaliteten i hjemmet. Plantens blade absorberer skadelige stoffer og producerer ilt under fotosyntese. Generelt set er de derfor et godt valg til at rense luften indendørs.

  Ja, Cyclamen persicum storblomstret 'Halios Fantasia Rød' foretrækker en temperatur mellem 15 og 25 grader Celsius. Dette er den ideelle temperatur for denne stueplante at trives og blomstre. Sørg derfor for, at planten placeres et sted med en passende temperatur inden for dette interval.

 • Det er ikke nødvendigt at beskære Cyclamen. Fjern dog regelmæssigt visne blomster for at holde planten sund. Klip eventuelle syge eller beskadigede blade væk for optimal vækst.

  Giv planten moderat vand, sørg for at pottejorden altid er let fugtig. Lad ikke planten tørre ud, men undgå også at rødderne står i vand. Giv gerne vand ved stuetemperatur.

  Cyclamen persicum 'Halios Fantasia Rood' trives bedst i en luftig pottemuld, der holder godt på fugten. Sørg for, at pottemulden ikke bliver for fugtig, da planten er følsom over for rodædelighed. En pottemuld specielt beregnet til stueplanter er egnet til denne plante.

  Denne plante foretrækker en godt drænet pottemuld med en let sur pH-værdi. Sørg for, at jorden er rig på organisk materiale og ikke bliver for våd for at undgå rodforrådnelse. Regelmæssig blanding af kompost eller perlit kan hjælpe med at opretholde en sund jordkvalitet for denne plante.

  Denne plante har brug for regelmæssig vanding, men undgå at jorden bliver for våd. Placér den et lyst sted, hvor den modtager indirekte sollys. Fjern regelmæssigt døde blade for at holde planten sund.

  For at rengøre planten kan du tørre støvet af bladene med en fugtig klud. Undgå at gøre bladene våde for at forhindre skimmel dannelse. Af og til kan du fjerne døde blade for at holde planten sund.

  Denne plante har brug for masser af lys, men undgå direkte sollys. Placer den et sted med klart, indirekte lys for at opnå bedst mulig vækst. Sørg for at dreje planten regelmæssigt for en jævn blomstring.

  Den optimale temperatur for denne plante er mellem 15 og 20 grader Celsius. Sørg for, at planten ikke udsættes for ekstreme temperaturer eller træk. En konstant temperatur hjælper med at holde planten sund.

  Luftfugtigheden for denne plante skal være moderat, så den må ikke være for tør eller for fugtig. Det er vigtigt at sprøjte regelmæssigt og holde planten væk fra træk og varmekilder. En luftfugter kan hjælpe med at opretholde en optimal luftfugtighed.

  Denne plante trives bedst i sur til neutral jord. Det er vigtigt at kontrollere jordens surhedsgrad regelmæssigt og tilpasse den efter behov. En pH-værdi mellem 5,5 og 7 er ideel for denne plante.

  Denne plante har brug for regelmæssig gødning i vækstsæsonen med en afbalanceret gødning til blomstrende stueplanter. Brug kun den anbefalede dosis for at undgå overdosering. Hold op med at gøde i hvileperioden om efteråret og vinteren.

 • Beskrivelse

  Den storeblomstrede Cyclamen persicum 'Halios Fantasia Rood' er en smuk og iøjnefaldende plante med store røde blomster. Blomsterne har et smukt mønster og blomstrer rigeligt i vintermånederne. Planten har en kompakt vækstform og bruges ofte som stueplante eller til midlertidig blomstring i haven. Plantens blade er mørkegrønne og har et iøjnefaldende sølvfarvet mønster. Denne cyklamen har brug for regelmæssig vanding, men må ikke stå for vådt.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.