Cyclamen persicum grootbloemig 'Halios Dhiva Zalm'

Cyclamen persicum grootbloemig

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Cyclamen persicum grootbloemig 'Halios Dhiva Zalm' is een prachtige en opvallende kamerplant met grote, zalmroze bloemen. De plant heeft een compacte groeiwijze en bloeit rijkelijk met enkele bloemen op lange stelen. De bladeren zijn hartvormig en voorzien van opvallende zilvergrijze tekeningen die het geheel een decoratieve uitstraling geven. Deze cyclaam gedijt het beste op een lichte standplaats en vereist regelmatig water geven zonder dat de grond te vochtig wordt. Met zijn mooie bloemen en unieke bladtekening is de 'Halios Dhiva Zalm' een charmante toevoeging aan elk interieur.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • "Cyclamen persicum grootbloemig 'Halios Dhiva Zalm' is over het algemeen redelijk makkelijk in onderhoud. Zorg voor voldoende licht, regelmatig water geven zonder de wortels te laten weken en periodiek bemesten tijdens de groeiperiode."

  Ja, de Cyclamen persicum grootbloemig 'Halios Dhiva Zalm' heeft veel licht nodig om goed te kunnen groeien en bloeien. Zet de plant op een lichte plek, bij voorkeur met indirect zonlicht. Vermijd te felle zonnestralen om verbranding van de bladeren te voorkomen.

  De Cyclamen persicum grootbloemig 'Halios Dhiva Zalm' heeft behoefte aan regelmatig water geven, maar vermijd dat de grond te nat wordt. Over het algemeen heeft deze plant één tot twee keer per week water nodig, afhankelijk van de omstandigheden zoals de temperatuur en luchtvochtigheid in huis. Het is belangrijk om de grond licht vochtig te houden en te voorkomen dat de wortels van de plant gaan rotten.

  De Cyclamen persicum grootbloemig 'Halios Dhiva Zalm' houdt niet van direct zonlicht, het kan de bladeren verbranden. Het is daarom beter om de plant op een plek te zetten waar het indirect zonlicht krijgt. Zorg voor voldoende licht, maar vermijd directe blootstelling aan de felle zon.

  Ja, deze plant houdt van warmte en gedijt het beste bij een constante kamertemperatuur tussen de 18 en 22 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant uit de tocht en direct zonlicht te houden om verbranding te voorkomen. Het is aan te raden om de plant op een lichte plek te zetten, maar niet in de volle zon.

  Deze plant staat bekend om zijn bloei van september tot april en kan tot wel 12 weken bloeien met zijn prachtige bloemen. Het is een populaire keuze voor kamerplanten vanwege de lange bloeiperiode.

  Ja, Cyclamen planten zijn luchtzuiverende planten en kunnen helpen de luchtkwaliteit in huis te verbeteren. Ze kunnen schadelijke stoffen zoals formaldehyde en benzeen absorberen. Het regelmatig water geven en verzorgen van de plant zal ervoor zorgen dat deze optimaal kan functioneren als luchtzuiveraar.

  Ja, deze plant staat graag op een plek tussen de 15 en 25 graden Celsius. Dit zorgt voor de beste groeiomstandigheden en voorkomt dat de plant te warm of te koud wordt. Het is belangrijk om de temperatuur in de gaten te houden om de plant gezond te houden.

 • Het is niet nodig om de plant te snoeien, behalve als je dood of beschadigd blad wilt verwijderen. Het beste moment om te snoeien is na de bloeiperiode. Zorg ervoor dat je scherpe schaar of mes gebruikt om schade aan de plant te voorkomen.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, maar zorg ervoor dat de grond niet te drassig wordt. Geef water aan de rand van de pot en vermijd dat er water op de bladeren komt. Laat de grond tussen gietbeurten licht opdrogen.

  Deze plant gedijt het beste in een goed doorlatende potgrond die licht zuur is. Zorg ervoor dat de potgrond vochtig is, maar niet te nat. Meng eventueel wat organische compost door de potgrond voor extra voeding.

  Deze plant heeft behoefte aan een goed doorlatende potgrond met voldoende voedingsstoffen. Zorg ervoor dat de grond licht vochtig is, maar niet te nat. Het is belangrijk om regelmatig de bodemkwaliteit te controleren en indien nodig de plant te verpotten.

  De plant heeft regelmatig water nodig, maar vermijd dat de wortels te nat staan. Zet de plant op een lichte plek, maar vermijd direct zonlicht. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om de bloeiperiode te verlengen.

  De bladeren van deze plant kunnen af en toe worden afgeveegd met een vochtige doek om stof en vuil te verwijderen. Het is belangrijk om regelmatig dode bladeren en bloemen te verwijderen om de plant er gezond uit te laten zien. Vermijd het gebruik van agressieve reinigingsmiddelen, omdat deze de plant kunnen beschadigen.

  De Cyclamen persicum grootbloemig 'Halios Dhiva Zalm' heeft behoefte aan een lichte standplaats, maar vermijd direct zonlicht. Zet de plant op een plek waar het voldoende indirect licht krijgt om goed te kunnen groeien en bloeien. Een raam op het oosten of westen is ideaal voor deze kamerplant.

  De Cyclaam gedijt het best bij een gematigde temperatuur tussen de 10-18°C. Vermijd extreme hitte of kou, aangezien dit de groei en bloei van de plant kan beïnvloeden. Een constante temperatuur zal de Cyclaam helpen om gezond te blijven.

  De luchtvochtigheid voor deze kamerplant moet gemiddeld zijn. Het is belangrijk om de plant niet bloot te stellen aan te droge lucht, maar ook niet aan te hoge luchtvochtigheid. Zorg voor een goede balans in de luchtvochtigheid in de ruimte waar de plant staat.

  De zuurgraad van de bodem voor deze plant moet licht zuur tot neutraal zijn, met een pH-waarde tussen 6.0 en 7.0. Het is belangrijk dat de grond goed doorlatend is en geen stilstaand water bevat. Het regelmatig controleren en aanpassen van de bodem pH kan de gezondheid en groei van de plant bevorderen.

  Voor het bemesten van kamerplanten zoals Cyclamen persicum grootbloemig 'Halios Dhiva Zalm' is het aan te raden om tijdens het groeiseizoen regelmatig een speciale kamerplantenmest te gebruiken. Let op dat de meststof de juiste verhouding aan voedingsstoffen bevat en volg de doseringsinstructies op de verpakking om overbemesting te voorkomen. Geef de plant in de rustperiode minder of geen meststoffen.

 • Omschrijving

  De Cyclamen persicum grootbloemig 'Halios Dhiva Zalm' is een prachtige en opvallende kamerplant met grote, zalmroze bloemen. De plant heeft een compacte groeiwijze en bloeit rijkelijk met enkele bloemen op lange stelen. De bladeren zijn hartvormig en voorzien van opvallende zilvergrijze tekeningen die het geheel een decoratieve uitstraling geven. Deze cyclaam gedijt het beste op een lichte standplaats en vereist regelmatig water geven zonder dat de grond te vochtig wordt. Met zijn mooie bloemen en unieke bladtekening is de 'Halios Dhiva Zalm' een charmante toevoeging aan elk interieur.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.