Cyclamen persicum grootbloemig 'Halios Blush'

Cyclamen persicum grootbloemig

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Den Cyclamen persicum storblomstrende 'Halios Blush' er en smuk plante med store blomster i en blød lyserød farve. Bladene er hjerteformede og vokser i en kompakt busk. Denne plante blomstrer fra efteråret til foråret og giver et glad og farverigt udseende i hjemmet. 'Halios Blush' trives på en lys placering og regelmæssig vanding, men undgå at rødderne bliver for våde. Denne Cyclamen er et populært valg for at tilføje stemning og elegance til ethvert rum.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Ja, Cyclamen persicum storblomstret 'Halios Blush' er generelt let at vedligeholde og kræver ikke meget speciel pleje. Sørg for, at planten får tilstrækkeligt med vand og lys, og den vil trives godt i dit hjem. Regelmæssig fjernelse af visne blomster fremmer blomstringen.

  Ja, denne plante har brug for masser af lys og foretrækker at stå et sted med indirekte sollys. Sørg for, at planten ikke står i direkte sollys, men alligevel får tilstrækkeligt med lys til at kunne vokse godt.

  Cyclamen har brug for vand cirka en gang om ugen. Sørg for, at jorden ikke bliver for våd, men heller ikke tørrer helt ud. Det er vigtigt ikke at gøre bladene på planten våde under vandingen.

  "Cyclamen persicum stortblomstret 'Halios Blush' kan lide indirekte lys og bør placeres et sted væk fra direkte sollys. Skarpt sollys kan beskadige og misfarve bladene. Sørg for et sted med klart, men dæmpet lys til denne plante."

  Ja, planten kan lide varme og trives bedst ved temperaturer mellem 18 og 24 grader Celsius. Det er vigtigt at placere planten et varmt og lyst sted for at kunne vokse optimalt. For meget kulde kan beskadige planten og hæmme væksten.

  Cyclamen persicum storblomstret 'Halios Blush' blomstrer fra september til april og kan blomstre i op til 8 uger.

  Ja, Cyclamen-planter er kendt for deres luftrensende egenskaber og kan hjælpe med at forbedre luftkvaliteten i hjemmet. De absorberer skadelige stoffer og producerer ilt under fotosynteseprocessen. Derfor er det et godt valg til indendørs brug for at forbedre luftkvaliteten.

  Ja, planten trives bedst på et sted med en temperatur mellem 15 og 25 grader Celsius. Her vil den føle sig bedst tilpas og kunne vokse og blomstre godt. Det er vigtigt at holde planten væk fra træk og pludselige temperaturændringer.

 • Det er ikke nødvendigt at beskære Cyclamen persicum storblomstret 'Halios Blush', da det kan skade plantens sundhed. Fjern døde blade og blomster regelmæssigt for at holde planten pæn og fremme luftstrømmen. Hvis planten bliver for stor, kan den ompottes i en større potte.

  Planten har brug for regelmæssig vanding, men undgå at pottejorden er konstant våd. Lad pottejorden tørre lidt ud mellem vandingerne. Giv helst vand ved stuetemperatur og undgå at vandet kommer på bladene.

  Denne plante trives bedst i en godt drænet pottemuld, der er rig på organisk materiale. Sørg for, at pottemulden ikke bliver for fugtig, men hold jorden fugtig under vækstperioden. Udskift pottemulden regelmæssigt for at fremme plantens vækst og blomstring.

  Planten trives bedst i veldrænet jord, der er let fugtig. Sørg for, at jorden er rig på organisk materiale for optimal vækst. Undgå for våd jord, da dette kan forårsage rådne rødder.

  Denne plante skal have vand regelmæssigt, men undgå at jorden bliver for våd. Placer planten på et lyst sted, men væk fra direkte sollys. Fjern regelmæssigt visne blomster for at fremme blomstringen.

  Det bedste er at rengøre denne plante ved forsigtigt at fjerne døde blomster og blade. Brug en blød børste eller en fugtig klud til at tørre støv af bladene. Undgå brug af kemiske rengøringsmidler, da dette kan beskadige planten.

  Denne plante trives bedst på en lys placering, men undgå direkte sollys. Sørg for tilstrækkeligt klart, indirekte lys for at holde planten sund. Undgå at planten står for længe i skyggen, da dette kan føre til utilstrækkelig vækst og blomstring.

  Den ideelle temperatur for denne plante er mellem 15 og 20 grader Celsius. Sørg for, at planten ikke udsættes for ekstreme temperatursvingninger. Placer planten på et sted med tilstrækkeligt lys og beskyt den mod træk.

  Luftfugtigheden for stueplanter som disse bør være mellem 40-60%. Sørg for en god luftfugtighed ved at sprøjte regelmæssigt eller bruge en luftfugter. Vær opmærksom på, at planten ikke står et alt for tørt sted, da det kan føre til udtørring af bladene.

  Cyclamen persicum storblomstret 'Halios Blush' trives bedst i en let sur til neutral jord. Det er vigtigt at kontrollere jordens surhedsgrad regelmæssigt og justere den ved behov. En pH-værdi mellem 5,5 og 7,5 er ideel for denne plante.

  Indendørs planter har brug for regelmæssig gødning i vækstsæsonen for at forblive sunde og blomstre ordentligt. Brug en gødning specielt til indendørs planter og følg instruktionerne på emballagen for korrekt dosering og hyppighed. Overgødning kan forårsage skade på rødderne, så vær forsigtig med at tilføre næring.

 • Beskrivelse

  Den Cyclamen persicum storblomstrende 'Halios Blush' er en smuk plante med store blomster i en blød lyserød farve. Bladene er hjerteformede og vokser i en kompakt busk. Denne plante blomstrer fra efteråret til foråret og giver et glad og farverigt udseende i hjemmet. 'Halios Blush' trives på en lys placering og regelmæssig vanding, men undgå at rødderne bliver for våde. Denne Cyclamen er et populært valg for at tilføje stemning og elegance til ethvert rum.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.