Cyclamen persicum grootbloemig Latinia Fantasia Fuchsia

Cyclamen persicum grootbloemig

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Cyclamen persicum grootbloemig Latinia Fantasia Fuchsia is een prachtige en opvallende plant met grote, fuchsia-roze bloemen. De bloemen hebben een opvallende kleur en trekken direct de aandacht. De plant heeft een compacte groeiwijze en is perfect voor op een vensterbank of als decoratie in huis. De Latinia Fantasia Fuchsia geeft een vrolijke en kleurrijke sfeer aan elke ruimte. Deze cyclaam heeft weinig verzorging nodig en bloeit langdurig, waardoor je er lang van kunt genieten.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, deze plant is over het algemeen makkelijk in onderhoud. Hij heeft regelmatig water nodig, maar niet teveel. Zet hem op een lichte plek, maar niet in direct zonlicht.

  Ja, de Cyclamen persicum grootbloemig Latinia Fantasia Fuchsia heeft veel licht nodig om goed te gedijen. Plaats de plant op een lichte plek zonder direct zonlicht. Zoek een locatie in huis met helder, indirect zonlicht voor optimale groei.

  De Cyclamen persicum grootbloemig Latinia Fantasia Fuchsia heeft gemiddeld één tot twee keer per week water nodig. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft, maar vermijd dat de plant met zijn wortels in het water staat. In de winter kan de plant met iets minder water toe.

  Deze plant houdt niet van direct zonlicht en staat het liefst op een plek met indirect zonlicht. Felle zon kan de bladeren beschadigen. Het beste is om de plant op een plek te zetten waar hij voldoende licht krijgt, maar niet direct in de zon staat.

  Ja, de plant houdt van warmte en gedijt het beste bij een constante temperatuur tussen de 18 en 21 graden Celsius. Plaats de plant op een warme en lichte plek, vermijd tocht en temperatuurschommelingen. Het is ook belangrijk om de plant regelmatig water te geven en ervoor te zorgen dat de potgrond vochtig blijft.

  De Cyclamen persicum grootbloemig Latinia Fantasia Fuchsia bloeit normaal gesproken van september tot en met april en de bloeiperiode kan tot wel drie maanden duren.

  Ja, de Cyclamen persicum grootbloemig Latinia Fantasia Fuchsia is luchtzuiverend en kan helpen bij het verbeteren van de luchtkwaliteit binnenshuis. Het heeft de capaciteit om schadelijke stoffen uit de lucht te filteren en om te zetten in zuurstof. Het is daarom een goede keuze voor een gezonde en frisse leefomgeving.

  Ja, de plant staat graag op een plek tussen de 15 en 25 graden Celsius. Dit is de ideale temperatuur voor het gedijen van de Cyclamen persicum grootbloemig Latinia Fantasia Fuchsia als kamerplant. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan extreme temperaturen.

 • Deze plant hoeft niet gesnoeid te worden, tenzij er uitgebloeide bloemen of beschadigde bladeren verwijderd moeten worden. Het is belangrijk om regelmatig dode of zieke bladeren te verwijderen om de plant gezond te houden. Het beste moment om te snoeien is na de bloeiperiode.

  De plant heeft regelmatig water nodig, maar vermijd dat de grond te nat wordt. Geef in de winter minder water dan in de zomer en zorg ervoor dat de pot goed kan uitlekken. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar niet drassig.

  Deze plant gedijt het beste in een goed doorlatende potgrond die rijk is aan organisch materiaal. Zorg ervoor dat de potgrond licht vochtig is, maar niet te nat. Vermijd het gebruik van zware grondsoorten die water vasthouden.

  Deze plant gedijt het beste in een goed doorlatende potgrond met een licht zure pH-waarde. Een mengsel van turf, bladaarde en grof zand is ideaal. Het is belangrijk om de grond regelmatig vochtig te houden, maar let op dat de wortels niet te lang nat blijven staan om wortelrot te voorkomen.

  De Cyclaam heeft weinig onderhoud nodig en kan het beste op een lichte plek zonder direct zonlicht worden geplaatst. Geef de plant regelmatig water, maar zorg ervoor dat de grond niet te nat wordt. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om de plant gezond te houden.

  De plant kan schoongemaakt worden door voorzichtig de dode bloemen en bladeren te verwijderen. Maak de bladeren voorzichtig schoon met een vochtige doek om stof te verwijderen. Vermijd het gebruik van chemische schoonmaakmiddelen.

  Deze plant heeft behoefte aan een lichte standplaats, maar vermijd direct zonlicht. Het is belangrijk om de plant regelmatig te draaien zodat alle kanten gelijkmatig belicht worden. Plaats de plant niet te dicht bij een warmtebron, zoals een radiator.

  Deze plant gedijt het beste bij een gemiddelde kamertemperatuur tussen de 15-20 graden Celsius. Vermijd extreme warmte of tocht, aangezien dit de plant kan beschadigen. Zorg ervoor dat de plant op een lichte plek staat, maar vermijd direct zonlicht.

  De luchtvochtigheid voor deze plant is het best tussen de 40-60%. Het is belangrijk om de plant regelmatig te besproeien om de luchtvochtigheid op peil te houden. Plaats de plant ook niet in de buurt van een verwarming of airconditioning.

  De Cyclamen persicum grootbloemig Latinia Fantasia Fuchsia gedijt het beste in een licht zure bodem met een pH-waarde tussen de 5,5 en 6,5. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig bij te sturen met bijvoorbeeld speciale meststoffen voor planten die van zure grond houden. Een te hoge pH-waarde kan leiden tot voedingsproblemen en een verminderde groei van de plant.

  Deze plant heeft regelmatige bemesting nodig tijdens het groeiseizoen. Gebruik een speciale meststof voor bloeiende kamerplanten en volg de instructies op de verpakking. Overbemesting kan leiden tot verbranding van de wortels, dus wees voorzichtig met de hoeveelheid meststoffen die je gebruikt.

 • Omschrijving

  De Cyclamen persicum grootbloemig Latinia Fantasia Fuchsia is een prachtige en opvallende plant met grote, fuchsia-roze bloemen. De bloemen hebben een opvallende kleur en trekken direct de aandacht. De plant heeft een compacte groeiwijze en is perfect voor op een vensterbank of als decoratie in huis. De Latinia Fantasia Fuchsia geeft een vrolijke en kleurrijke sfeer aan elke ruimte. Deze cyclaam heeft weinig verzorging nodig en bloeit langdurig, waardoor je er lang van kunt genieten.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.