Cyclamen persicum grootbloemig 'Latinia Blush'

Cyclamen persicum grootbloemig

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Cyclamen persicum grootbloemig 'Latinia Blush' is een prachtige kamerplant met opvallende bloemen in een zachte roze kleur. De bloemen hebben een unieke vorm en zijn groot in vergelijking met andere cyclamensoorten. De plant heeft decoratieve groene bladeren die mooi contrasteren met de bloemen. Deze plant heeft weinig verzorging nodig en bloeit voornamelijk in de herfst en winter. Het is een populaire keuze voor binnenshuis vanwege zijn charmante uitstraling.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de Cyclamen persicum grootbloemig 'Latinia Blush' is vrij gemakkelijk in onderhoud. Zorg voor regelmatige watergift, houd de grond licht vochtig en geef de plant voldoende licht, maar vermijd direct zonlicht. Het is belangrijk om oude bloemen te verwijderen om nieuwe bloei te stimuleren.

  Ja, de plant heeft veel licht nodig en gedijt het beste op een plek met helder, indirect zonlicht. Zorg ervoor dat de plant niet in de volle zon staat om verbranding te voorkomen. Het is aan te raden om de plant regelmatig te draaien voor gelijkmatige groei.

  De Cyclamen persicum grootbloemig 'Latinia Blush' heeft regelmatig water nodig, maar vermijd dat de grond te nat wordt. Het is aan te raden om de grond licht vochtig te houden door eens per week water te geven. Let op dat de plant niet uitdroogt.

  De Cyclamen persicum grootbloemig 'Latinia Blush' houdt niet van felle zon. Het beste gedijt deze plant op een plek met indirect licht of halfschaduw. Te veel direct zonlicht kan de bladeren beschadigen.

  Ja, de "Cyclamen persicum grootbloemig 'Latinia Blush'" houdt van warmte en gedijt het beste bij een temperatuur tussen de 15 en 20 graden Celsius. Plaats de plant op een warme en lichte plek in huis voor optimale groei en bloei. Zorg er wel voor dat de plant niet te dicht bij een verwarmingselement staat om uitdroging te voorkomen.

  Deze plant bloeit meestal in de wintermaanden, van november tot maart. De bloei kan ongeveer 4 tot 8 weken duren, afhankelijk van de omstandigheden waarin de plant groeit.

  Ja, kamerplanten hebben over het algemeen een luchtzuiverende werking en helpen de luchtkwaliteit in huis te verbeteren. Dit geldt ook voor de Cyclamen persicum grootbloemig 'Latinia Blush'.

  Ja, deze plant staat graag op een plek met een gemiddelde temperatuur tussen de 15 en 25 graden. Het is belangrijk om de plant niet bloot te stellen aan extreme temperaturen. De plant gedijt het beste bij een constante kamertemperatuur.

 • Je kunt de bloemstelen van de cyclaam na de bloei tot aan de basis afsnijden om de plant te stimuleren nieuwe bloemen te produceren. Verwijder ook eventuele dode bladeren of bloemen om de plant gezond te houden. Snoei de plant regelmatig om een compact en goed gevormd uiterlijk te behouden.

  De Cyclamen persicum grootbloemig 'Latinia Blush' heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens de groeiperiode. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft, maar vermijd dat de plant met zijn wortels in het water staat. Geef bij voorkeur water op kamertemperatuur en vermijd water op de bladeren om schimmelvorming te voorkomen.

  Deze plant gedijt het beste in een goed doorlatende potgrond die rijk is aan organisch materiaal. Zorg ervoor dat de potgrond licht vochtig is, maar niet drassig. Het is belangrijk om de potgrond regelmatig te controleren op uitdroging.

  Deze plant gedijt het beste in goed doorlatende en vruchtbare grond. Zorg ervoor dat de bodem licht vochtig blijft, maar vermijd dat de wortels te nat worden. Voeg indien nodig organische meststof toe om de bodem te verbeteren.

  De Cyclamen persicum grootbloemig 'Latinia Blush' heeft regelmatig water nodig, maar vermijd dat de potgrond te nat wordt. De plant gedijt het beste bij een temperatuur tussen de 15 en 20 graden Celsius. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om de bloeiperiode te verlengen.

  Om de plant schoon te maken, kun je voorzichtig de dode bladeren en bloemen verwijderen met behulp van een schaar of je handen. Gebruik een zachte borstel of een vochtige doek om stof van de bladeren af te nemen. Vermijd het gebruik van schoonmaakmiddelen, omdat deze de plant kunnen beschadigen.

  De Cyclamen persicum grootbloemig 'Latinia Blush' heeft veel licht nodig, maar vermijd direct zonlicht. Plaats de plant op een plek met helder indirect licht voor optimale groei. Zorg ervoor dat de plant regelmatig gedraaid wordt om gelijkmatige groei te bevorderen.

  De optimale temperatuur voor deze plant is tussen de 15 en 20 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet blootgesteld wordt aan extreme hitte of tocht, dit kan schade veroorzaken. Een constante en gematigde temperatuur helpt de plant gezond te houden.

  De luchtvochtigheid moet gemiddeld zijn en de plant gedijt goed in normale luchtvochtigheidsniveaus. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan te droge of te vochtige omstandigheden om gezond te blijven. Het regelmatig besproeien van de bladeren kan helpen om de luchtvochtigheid op peil te houden.

  Deze plant houdt van een licht zure tot neutrale bodem. Een pH-waarde tussen 5,5 en 7,0 is ideaal voor een goede groei. Zorg ervoor dat de bodem goed gedraineerd is om wortelrot te voorkomen.

  Deze kamerplant heeft regelmatige bemesting nodig tijdens de groeiperiode in het voorjaar en de zomer. Gebruik een uitgebalanceerde meststof voor bloeiende planten volgens de instructies op de verpakking. Overbemesting kan schade veroorzaken, dus het is belangrijk om de aanbevolen dosering te volgen.

 • Omschrijving

  De Cyclamen persicum grootbloemig 'Latinia Blush' is een prachtige kamerplant met opvallende bloemen in een zachte roze kleur. De bloemen hebben een unieke vorm en zijn groot in vergelijking met andere cyclamensoorten. De plant heeft decoratieve groene bladeren die mooi contrasteren met de bloemen. Deze plant heeft weinig verzorging nodig en bloeit voornamelijk in de herfst en winter. Het is een populaire keuze voor binnenshuis vanwege zijn charmante uitstraling.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.