Cyclamen persicum grootbloemig Latinia Fantasia

Cyclamen persicum grootbloemig

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Cyclamen persicum storblomstret Latinia Fantasia er en smuk plante med iøjnefaldende og farverige blomster. Blomsterne er store og har et elegant udseende. Planten har mørkegrønne blade, der kontrasterer smukt med blomsterne. Det er en ideel stueplante, der skaber en glad og stemningsfuld atmosfære i hjemmet. Cyclamen persicum storblomstret Latinia Fantasia er let at passe og kan blomstre fra efteråret til foråret.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Ja, den store blomstrede Cyclamen persicum Latinia Fantasia er rimelig let at passe og har få krav til pleje. Det er vigtigt at vande planten regelmæssigt og placere den på et lyst sted, men ellers kræver den ikke særlig særlig pleje.

  Ja, denne plante har brug for masser af lys for at kunne vokse og blomstre ordentligt. Placer planten helst et sted, hvor den kan modtage indirekte sollys. En for mørk placering kan resultere i færre blomster.

  Planten har brug for vand omkring 1-2 gange om ugen. Sørg for, at jorden forbliver let fugtig mellem vanding. Lad ikke jorden udtørre, men undgå også, at rødderne bliver for våde.

  Cyclamen persicum stortblomstret Latinia Fantasia kan ikke lide direkte sollys, så det er bedst at placere denne plante et sted uden direkte sollys. Det vil trives bedst på et sted med indirekte lys.

  Ja, planten elsker varme og en konstant temperatur mellem 18 og 24 grader Celsius. Det er vigtigt at undgå at udsætte planten for træk eller temperatursvingninger. Det er klogt at placere planten et varmt og lyst sted.

  Denne plante blomstrer fra november til marts og blomstrer i gennemsnit 6-8 uger i træk.

  Ja, denne plante er kendt for sine luftrensende egenskaber. Den kan hjælpe med at fjerne giftige stoffer fra luften og bidrage til et renere og sundere miljø. Det er et fremragende valg til indendørs brug.

  Ja, denne plante trives bedst på et sted mellem 15 og 25 grader Celsius. Det er vigtigt at holde planten ved en konstant temperatur for at fremme optimal vækst og blomstring. Placer planten på et lyst sted, men undgå direkte sollys.

 • Du kan regelmæssigt beskære visne blomster og blade for at holde planten sund. Fjern også døde eller beskadigede dele for at fremme væksten. Beskær med et skarpt og rent redskab for at forhindre infektioner.

  Giv planten moderat vand og sørg for, at pottejord forbliver let fugtig. Lad jorden tørre lidt ud mellem vanding. Foretræk at give vand gennem underskålen for at undgå råd.

  De Cyclamen persicum storblomstret Latinia Fantasia trives bedst i en let sur pottemuld, der er godt drænet. Det er vigtigt at holde pottemulden fugtig, men overskydende vand skal kunne dræne godt væk. For optimal vækst og blomstring anbefales det at tilføre pottemulden regelmæssigt med næringsstoffer.

  Den stortblomstrede Cyclamen persicum Latinia Fantasia trives bedst i godt drænet jord, der er let fugtig. Sørg for, at jorden er rig på organisk materiale og har en neutral pH-værdi. Undgå for våd eller for tør jord, da dette kan føre til rådne rødder eller udtørring af planten.

  Placer planten et lyst sted, men undgå direkte sollys. Hold jorden fugtig ved at give regelmæssigt vand, men undgå at rødderne står i vand. Giv planten plantenæring hver anden uge i vækstperioden.

  Det er vigtigt at regelmæssigt støve bladene af denne plante af med en blød klud eller børste for at fjerne støv og holde bladene fri for tilstopninger. Derudover kan døde blade og blomster forsigtigt fjernes for at få planten til at se velplejet ud. Det er også en god idé at sætte planten under bruseren en gang imellem eller sprøjte den med en sprayflaske vand for at øge luftfugtigheden.

  Den Cyclamen persicum storblomstret Latinia Fantasia foretrækker en lys placering, men undgå direkte sollys. Placer planten helst et sted med indirekte lys. Sørg for, at planten får tilstrækkeligt med dagslys for at kunne vokse ordentligt.

  Den optimale temperatur for denne plante er mellem 10 og 15 grader Celsius. Sørg for, at planten ikke udsættes for kold træk eller for høje temperaturer over 20 grader Celsius. Placer planten på et lyst sted, men undgå direkte sollys.

  Cyclamen persicum storblomstret Latinia Fantasia trives bedst ved en luftfugtighed på ca. 60-70%. Det er vigtigt at holde planten væk fra tørre luftkilder som radiatorer for at sikre optimal vækst. Vandning på en skål med vand kan hjælpe med at øge luftfugtigheden omkring planten.

  Den storeblomstrede Cyclamen persicum Latinia Fantasia foretrækker en let sur jord med en pH-værdi mellem 5,5 og 6,5. En for høj surhedsgrad kan føre til ernæringsproblemer og dårlig vækst. Det er derfor vigtigt regelmæssigt at kontrollere jordens surhed og om nødvendigt justere den.

  Det anbefales at give denne stueplante flydende gødning en gang om måneden i vækstperioden fra marts til september. Brug en gødning med et højt kaliumindhold for at fremme blomsterdannelse. I hvileperioden fra oktober til februar er det bedst at undlade at tilføje gødning.

 • Beskrivelse

  Cyclamen persicum storblomstret Latinia Fantasia er en smuk plante med iøjnefaldende og farverige blomster. Blomsterne er store og har et elegant udseende. Planten har mørkegrønne blade, der kontrasterer smukt med blomsterne. Det er en ideel stueplante, der skaber en glad og stemningsfuld atmosfære i hjemmet. Cyclamen persicum storblomstret Latinia Fantasia er let at passe og kan blomstre fra efteråret til foråret.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.