Cyclamen persicum kleinbloemig Tianis Fantasia

Cyclamen persicum kleinbloemig

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Cyclamen persicum kleinbloemig Tianis Fantasia is een prachtige en delicaat bloeiende plant met kleine bloemen in diverse kleuren, zoals roze, wit en paars. De bloemen hebben een opvallend patroon en smalle bloemblaadjes. De plant heeft groene bladeren met een zilverachtige tekening erop en groeit vanuit een knol. Het is een populaire plant voor binnen en wordt vaak gebruikt als decoratieve plant in woonkamers en kantoren. De Cyclamen persicum kleinbloemig Tianis Fantasia heeft regelmatig water en een lichte standplaats nodig om goed te gedijen.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, deze kamerplant is over het algemeen vrij gemakkelijk in onderhoud. Zorg ervoor dat de plant genoeg licht krijgt, matig water en regelmatig bemest wordt. Ook is het belangrijk om dode bladeren en bloemen te verwijderen om de plant gezond te houden.

  Ja, de Cyclamen persicum kleinbloemig Tianis Fantasia heeft behoefte aan veel licht en doet het goed op een lichte standplaats. Plaats de plant op een plek met indirect zonlicht voor optimale groei en bloei. Onthoud wel dat de plant gevoelig is voor direct zonlicht en felle, brandende zonnestralen.

  De Cyclamen persicum kleinbloemig Tianis Fantasia heeft gemiddeld 1 tot 2 keer per week water nodig, afhankelijk van de vochtigheid van de grond en de omgevingstemperatuur. Zorg ervoor dat de grond licht vochtig blijft, maar niet drassig. Het is belangrijk om de plant regelmatig te controleren en pas water te geven als de bovenste laag van de grond droog aanvoelt.

  Deze plant houdt niet van direct zonlicht, het is beter om hem op een plek met indirect licht te plaatsen. Te veel zon kan de bladeren beschadigen en verbranden. Het beste is om de plant op een lichte en koele plek te zetten.

  Ja, de Cyclamen persicum kleinbloemig Tianis Fantasia houdt van warmte en gedijt het beste bij een constante temperatuur tussen de 18-20 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan koude tocht of temperatuurschommelingen. Het regelmatig besproeien van de bladeren met lauw water helpt ook om de luchtvochtigheid te verhogen en de warmte te behouden.

  Deze plant bloeit meestal van januari tot en met april. De bloeiperiode kan ongeveer 6 tot 8 weken duren.

  Ja, deze plant staat bekend om het zuiveren van de lucht in huis. Het kan helpen bij het verminderen van giftige stoffen en het verbeteren van de luchtkwaliteit. Het is daarom een goede keuze voor het zuiveren van de lucht binnenshuis.

  Ja, deze plant staat graag op een plek met een temperatuur tussen de 15 en 25 graden Celsius. Het is belangrijk om deze temperatuur goed te handhaven voor een optimale groei. Het is een kamerplant die gedijt bij deze temperatuur.

 • Je kunt de plant na de bloei terugsnoeien tot vlak boven de grond. Verwijder eventueel verdorde bladeren en bloemen om de plant gezond te houden. Geef na het snoeien voldoende water en voeding.

  Geef de plant regelmatig water, maar zorg ervoor dat de grond niet te nat wordt. Geef water aan de basis van de plant en vermijd dat er water op de bladeren terechtkomt. Laat de grond tussen gietbeurten door gedeeltelijk opdrogen.

  Deze plant heeft potgrond nodig met een goede waterdoorlatendheid en voedingsstoffen. Gebruik bij voorkeur een speciale potgrond voor bloeiende kamerplanten. Zorg ervoor dat de potgrond licht vochtig blijft, maar niet te nat.

  De Cyclamen persicum kleinbloemig Tianis Fantasia groeit het beste in een goed doorlatende potgrond met een neutrale pH-waarde. Zorg ervoor dat de bodem niet te nat wordt, om wortelrot te voorkomen. Voeg regelmatig voedingsstoffen toe aan de bodem voor een gezonde groei van de plant.

  De plant vereist regelmatig water geven en de grond moet altijd licht vochtig gehouden worden. Het is belangrijk om de plant op een lichte plek te zetten, maar niet in direct zonlicht. Regelmatig de uitgebloeide bloemen verwijderen bevordert de bloei.

  Om de plant schoon te maken, kun je voorzichtig stof verwijderen van de bladeren met een zachte doek of een kwast. Pas op dat de bladeren niet beschadigen tijdens het schoonmaken. Je kunt eventueel ook de bladeren voorzichtig afspoelen onder lauwwarm water om ze schoon te maken.

  De plant heeft veel licht nodig, maar vermijd direct zonlicht. Zet hem op een lichte plek in huis, zoals bij een raam op het oosten of westen. Te weinig licht kan leiden tot het afvallen van bloemen en bladeren.

  De ideale temperatuur voor deze kamerplant ligt tussen de 15°C en de 20°C. Zorg ervoor dat de plant niet blootgesteld wordt aan extreme temperaturen of tocht. Een constante temperatuur zal de groei en bloei van de plant bevorderen.

  Deze plant gedijt het beste bij een luchtvochtigheid tussen de 40% en 60%. Zorg ervoor dat de plant niet te droog staat om uitdroging van de bladeren te voorkomen. Besproei regelmatig de bladeren met water om de luchtvochtigheid te verhogen.

  De ideale zuurgraad van de bodem voor deze plant is licht zuur tot neutraal met een pH tussen 6,0 en 7,0. Het is belangrijk om een goed doorlatende potgrond te gebruiken om wortelrot te voorkomen. pH-testkits zijn beschikbaar om de zuurgraad van de bodem te meten.

  De Cyclamen persicum kleinbloemig Tianis Fantasia heeft regelmatig bemesting nodig tijdens het groeiseizoen. Gebruik hiervoor een vloeibare meststof voor kamerplanten, volgens de aanwijzingen op de verpakking. Vermijd overbemesting om wortelverbranding te voorkomen.

 • Omschrijving

  De Cyclamen persicum kleinbloemig Tianis Fantasia is een prachtige en delicaat bloeiende plant met kleine bloemen in diverse kleuren, zoals roze, wit en paars. De bloemen hebben een opvallend patroon en smalle bloemblaadjes. De plant heeft groene bladeren met een zilverachtige tekening erop en groeit vanuit een knol. Het is een populaire plant voor binnen en wordt vaak gebruikt als decoratieve plant in woonkamers en kantoren. De Cyclamen persicum kleinbloemig Tianis Fantasia heeft regelmatig water en een lichte standplaats nodig om goed te gedijen.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.