Rosa Yellow Jewel

Rosa

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Rosa Yellow Jewel is een prachtige roos met heldergele bloemen die een vleugje elegantie en vrolijkheid toevoegen aan de tuin. Deze struikroos bloeit in de zomer en herfst en heeft een lichte geur. De plant groeit compact en bereikt een hoogte van ongeveer 60-80 cm. Rosa Yellow Jewel is goed bestand tegen ziekten en kan zowel in de volle zon als in de halfschaduw gedijen. Het is een fantastische toevoeging aan elke tuin en trekt bijen en vlinders aan.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de plant is makkelijk in onderhoud en heeft weinig verzorging nodig. Het is een sterke en gezonde plant die goed gedijt in de meeste omstandigheden. Het regelmatig water geven en af en toe wat voeding geven is voldoende om de plant gezond te houden.

  Ja, de Kamerplant "Rosa Yellow Jewel" heeft veel helder indirect licht nodig om goed te kunnen groeien en bloeien. Plaats de plant dus het liefst op een plek waar veel natuurlijk licht binnenvalt, zoals bij een raam op het oosten, westen of noorden. Een plek met direct zonlicht kan de bladeren van de plant verbranden.

  De plant heeft regelmatig water nodig, maar laat de grond tussen de gietbeurten door licht opdrogen. Controleer de vochtigheid van de grond door met je vinger in de aarde te voelen. In het algemeen heeft de plant ongeveer 1-2 keer per week water nodig.

  De plant houdt van een lichte standplaats, maar vermijd direct zonlicht. Het is aan te raden om de plant op een plek te zetten waar het zonlicht gefilterd wordt. Te veel zonlicht kan schade aan de bladeren veroorzaken.

  Ja, de plant houdt van warmte en gedijt het beste bij temperaturen tussen de 18 en 24 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant op een warme en zonnige plek staat, maar vermijd direct zonlicht in de middaguren. Het is belangrijk dat de plant op een constante temperatuur wordt gehouden om goed te kunnen groeien.

  De "Rosa Yellow Jewel" bloeit meestal in de maanden van juni tot september en de bloei kan ongeveer 4 tot 6 weken duren.

  Ja, deze plant staat bekend om zijn luchtzuiverende eigenschappen. Het kan helpen bij het verwijderen van schadelijke stoffen uit de lucht, waardoor de luchtkwaliteit in huis verbetert. Het is een goede keuze voor een gezonde leefomgeving.

  Ja, deze plant groeit het beste op een plek met een temperatuur tussen de 15 en 25 graden Celsius. Plaats de plant op een warme en zonnige locatie voor optimale groei en bloei. Vermijd tocht en extreme temperatuurschommelingen voor een gezonde ontwikkeling van de plant.

 • Om de plant gezond te houden, is het aan te raden om dode of beschadigde takken regelmatig te snoeien. Het beste moment om te snoeien is in het voorjaar, voordat de plant begint uit te lopen. Vermijd het snoeien van te veel takken tegelijk, om de plant niet te veel stress te bezorgen.

  Geef de plant regelmatig water, maar zorg ervoor dat de grond niet te drassig wordt. Laat de bovenste laag van de grond tussen gietbeurten in licht opdrogen. Geef bij voorkeur water op kamertemperatuur.

  Kamerplanten zoals Rosa Yellow Jewel hebben behoefte aan goed doorlatende potgrond met voldoende voedingsstoffen. Gebruik bij voorkeur een mengsel dat geschikt is voor bloeiende planten. Zorg ervoor dat de potgrond niet te nat wordt, om wortelrot te voorkomen.

  Deze plant groeit het beste in goed doorlatende, vruchtbare grond. Zorg ervoor dat de grond licht zuur tot neutraal is en vermijd wateroverlast om wortelrot te voorkomen. Regelmatige bemesting kan de groei en bloei van de plant bevorderen.

  De "Rosa Yellow Jewel" heeft regelmatig water nodig, maar zorg ervoor dat de grond niet te nat wordt. Plaats de plant op een lichte plek maar vermijd direct zonlicht. Gebruik regelmatig plantenvoeding tijdens de groeiperiode.

  Om de plant schoon te maken kun je het stof van de bladeren afvegen met een vochtige doek. Vermijd het gebruik van chemicaliën of schoonmaakmiddelen, dit kan de plant beschadigen. Regelmatig stof verwijderen helpt de plant gezond te houden.

  De plant heeft veel licht nodig en wordt het best geplaatst op een plek met helder, indirect zonlicht. Zorg ervoor dat de plant minimaal 6 uur per dag licht ontvangt. Te weinig licht kan leiden tot verzwakking en verminderde bloei.

  De optimale temperatuur voor de plant is tussen de 18°C en 24°C. Zorg ervoor dat de plant beschermd is tegen plotselinge temperatuurveranderingen en tocht. Vermijd extreme hitte of kou, omdat dit de groei van de plant kan beïnvloeden.

  De optimale luchtvochtigheid voor kamerplanten ligt tussen de 40% en 60%. Zorg voor voldoende ventilatie en vermijd te droge lucht, vooral tijdens de wintermaanden. Het regelmatig sproeien van de bladeren kan helpen om de luchtvochtigheid te verhogen.

  Deze plant heeft een voorkeur voor lichtzure tot neutrale bodem met een pH-waarde tussen 6 en 7.5. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en eventueel kalk toe te voegen om de pH-waarde aan te passen. Een te hoge of te lage zuurgraad kan de groei en bloei van de plant belemmeren.

  Deze plant heeft behoefte aan regelmatige bemesting tijdens het groeiseizoen. Gebruik een uitgebalanceerde meststof voor kamerplanten volgens de instructies op de verpakking. Overbemesting kan leiden tot schade aan de plant, dus wees voorzichtig en observeer de reactie van de plant op de meststof.

 • Omschrijving

  De Rosa Yellow Jewel is een prachtige roos met heldergele bloemen die een vleugje elegantie en vrolijkheid toevoegen aan de tuin. Deze struikroos bloeit in de zomer en herfst en heeft een lichte geur. De plant groeit compact en bereikt een hoogte van ongeveer 60-80 cm. Rosa Yellow Jewel is goed bestand tegen ziekten en kan zowel in de volle zon als in de halfschaduw gedijen. Het is een fantastische toevoeging aan elke tuin en trekt bijen en vlinders aan.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.