Rosa Baby Jewel

Rosa

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Rosa Baby Jewel is een compacte struikroos met kleine, roze bloemen die een aangename geur verspreiden. De bloemen bloeien in trossen en verschijnen gedurende de zomer tot de herfst. Deze roos heeft glanzend groen blad en groeit goed in zonlicht en vruchtbare, goed doorlatende grond. Het is een mooie toevoeging aan borders, bloembedden of rotstuinen en trekt vlinders en bijen aan. Rosa Baby Jewel is een gemakkelijk te verzorgen rozensoort die weinig onderhoud nodig heeft.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Deze plant is vrij gemakkelijk in onderhoud en heeft maar weinig speciale zorg nodig. Hij gedijt goed bij regelmatig water geven en een lichte standplaats zonder direct zonlicht. Het is belangrijk om de plant af en toe te voeden met plantenvoeding.

  De plant heeft veel licht nodig en gedijt het beste op een plek met veel indirect zonlicht. Zet de plant niet in direct zonlicht om verbranding te voorkomen. Het is aan te raden om de plant regelmatig te draaien zodat alle delen gelijkmatig worden blootgesteld aan het licht.

  De plant heeft ongeveer één tot twee keer per week water nodig, afhankelijk van de omgevingsomstandigheden en de grootte van de pot. Het is belangrijk om de grond tussen de gietbeurten licht vochtig te houden. Het is ook belangrijk om de plant niet te laten verdrinken door te veel water te geven.

  Deze plant houdt niet van felle zon en kan het beste op een plek met indirect zonlicht worden geplaatst. Te veel zon kan de bladeren beschadigen. Het is aan te raden om de plant op een plek te zetten waar het licht gefilterd wordt.

  Ja, deze plant houdt van warmte en heeft een plek nodig waar de temperatuur constant is. Warmte en een goede luchtvochtigheid zijn essentieel voor de gezondheid van deze plant. Plaats de plant daarom op een warme en lichte plek in huis.

  Deze plant bloeit meestal in de maanden mei tot en met september. De bloeiperiode van deze plant kan ongeveer 6 tot 8 weken duren.

  Ja, de plant is luchtzuiverend en zorgt voor een gezondere lucht in je huis. Het helpt schadelijke stoffen uit de lucht te verwijderen en zorgt voor een betere luchtkwaliteit. Het is daarom een goede keuze als kamerplant.

  Ja, deze plant staat graag op een plek tussen de 15 en 25 graden Celsius. Het is belangrijk om de temperatuur stabiel te houden voor een gezonde groei. Zorg er ook voor dat de plant niet blootgesteld wordt aan tocht of temperatuurschommelingen.

 • De plant dient jaarlijks gesnoeid te worden in het vroege voorjaar. Verwijder dode of beschadigde takken en knip de plant terug tot gewenste vorm en grootte. Zorg voor scherpe snoeischaar om schade aan de plant te voorkomen.

  Deze plant houdt ervan om regelmatig water te krijgen, maar zorg ervoor dat de grond niet te drassig wordt. Laat de bovenste laag van de grond licht opdrogen voordat je opnieuw water geeft. Geef bij voorkeur water op kamertemperatuur.

  Deze plant is het beste te planten in een pot met speciale potgrond voor kamerplanten. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is en voldoende vocht vasthoudt. Geef regelmatig water en voeg af en toe voeding toe voor een gezonde groei.

  De bodem moet goed doorlatend zijn en rijk aan voedingsstoffen. Zorg voor een pH van ongeveer 6 tot 7. Bemest de plant regelmatig met organische meststoffen voor een optimale groei.

  De plant heeft baat bij regelmatig water geven en een lichte standplaats. Snoei de plant in het voorjaar om de groei te bevorderen. Geef de plant in het groeiseizoen voeding voor bloeiende planten.

  De bladeren van deze plant kunnen worden schoongemaakt met een vochtige doek om stof te verwijderen en de bladeren stofvrij te houden. Vermijd het gebruik van glansmiddelen op de bladeren om schade te voorkomen. De plant kan ook af en toe een douche nemen om de bladeren fris te houden.

  De plant heeft veel helder, indirect licht nodig om goed te gedijen. Zet de plant bij een raam op het oosten of westen voor voldoende licht. Vermijd direct zonlicht om bladverbranding te voorkomen.

  De optimale temperatuur voor deze plant is tussen de 18 en 22 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan temperatuur onder de 15 graden Celsius. Vermijd ook plotselinge temperatuurveranderingen.

  De luchtvochtigheid voor kamerplanten zoals de Rosa Baby Jewel dient gemiddeld te zijn. Zorg voor een luchtvochtigheid van ongeveer 60% tot 70% in de ruimte waar de plant zich bevindt. Dit kan worden bereikt door regelmatig te sproeien of een luchtbevochtiger te gebruiken.

  De ideale zuurgraad van de bodem voor kamerplanten ligt tussen de 5,5 en 6,5 op de pH-schaal. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te testen en eventueel aan te passen met specifieke meststoffen. Een te zure of te basische bodem kan de groei en gezondheid van kamerplanten belemmeren.

  De plant heeft regelmatig voeding nodig tijdens het groeiseizoen. Gebruik hiervoor een vloeibare meststof speciaal voor kamerplanten. Bemest de plant eens per twee weken volgens de aanbevolen dosering op de verpakking.

 • Omschrijving

  Rosa Baby Jewel is een compacte struikroos met kleine, roze bloemen die een aangename geur verspreiden. De bloemen bloeien in trossen en verschijnen gedurende de zomer tot de herfst. Deze roos heeft glanzend groen blad en groeit goed in zonlicht en vruchtbare, goed doorlatende grond. Het is een mooie toevoeging aan borders, bloembedden of rotstuinen en trekt vlinders en bijen aan. Rosa Baby Jewel is een gemakkelijk te verzorgen rozensoort die weinig onderhoud nodig heeft.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.