Rosa Hot Jewel

Rosa

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Rosa Hot Jewel is een prachtige en opvallende rozenstruik met helderrode bloemen die een rijke warme gloed uitstralen. Deze plant wordt ongeveer 60-80 centimeter hoog en bloeit van het voorjaar tot in de herfst. De bloemen hebben een delicate geur en trekken vlinders en bijen aan. Rosa Hot Jewel gedijt het beste op een zonnige standplaats in goed doorlatende grond. Deze rozenstruik is een echte blikvanger in de tuin en zorgt voor kleur en levendigheid.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, deze plant is over het algemeen makkelijk in onderhoud en heeft weinig speciale zorg nodig. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven en af en toe te bemesten. Ook is het goed om dode bladeren en bloemen te verwijderen voor een gezonde groei.

  Ja, de Rosa Hot Jewel heeft veel licht nodig om goed te groeien en bloeien. Plaats de plant daarom op een zonnige plek in huis voor het beste resultaat. Zorg ervoor dat de plant minimaal 6 uur direct zonlicht per dag krijgt.

  Deze plant heeft ongeveer één keer per week water nodig. Zorg ervoor dat de grond niet te vochtig wordt, maar ook niet helemaal droog. Het is belangrijk om de grond tussen de gietbeurten licht vochtig te houden.

  Deze plant houdt van een lichte standplaats, maar niet van direct zonlicht. Het beste is om de plant op een plek te zetten waar het wel veel indirect licht ontvangt. Te veel direct zonlicht kan namelijk de bladeren beschadigen.

  Ja, deze plant houdt van warmte en heeft het liefst een constante temperatuur tussen de 18 en 24 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant uit de tocht te houden en niet bloot te stellen aan temperatuurschommelingen. Het regelmatig besproeien van de bladeren helpt om de luchtvochtigheid op peil te houden.

  De plant bloeit meestal in de lente en de zomermaanden. De bloei kan ongeveer 4 tot 6 weken duren.

  Ja, de plant is luchtzuiverend en kan helpen de luchtkwaliteit in huis te verbeteren.

  Ja, Kamerplanten zoals Rosa Hot Jewel gedijen het beste bij temperaturen tussen de 15 en 25 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant op een plek te zetten waar deze temperaturen worden behouden voor optimale groei en bloei. Warmer of kouder dan deze temperaturen kan de gezondheid van de plant negatief beïnvloeden.

 • De plant kan het best gesnoeid worden in het voorjaar. Verwijder dode, beschadigde of zieke takken en knip de overige takken tot de gewenste vorm. Zorg ervoor dat je scherpe en schone snoeischaar gebruikt om de plant niet te beschadigen.

  De plant heeft regelmatig water nodig, maar vermijd dat de wortels in het water staan. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft. In de winterperiode kan de plant minder water nodig hebben.

  Voor de plant Rosa Hot Jewel is het belangrijk om gebruik te maken van potgrond. De potgrond moet goed doorlatend zijn en rijk aan voedingsstoffen. Gebruik bij voorkeur een mix van potgrond speciaal voor kamerplanten.

  Deze plant vereist een goed doorlatende grond met veel organische stof. Zorg ervoor dat de bodem een lichtzure pH-waarde heeft. Vermijd zware kleigrond en zorg voor voldoende waterafvoer om wortelrot te voorkomen.

  Zorg ervoor dat de plant voldoende water krijgt, vooral tijdens warme zomerdagen. Plaats de plant op een lichte plek, maar vermijd direct zonlicht. Verwijder regelmatig dode bloemen om de bloei te bevorderen.

  De plant kan worden schoongemaakt door regelmatig stof af te nemen van de bladeren met een zachte doek. Besproei de bladeren af en toe met lauw water om stof te verwijderen. Vermijd het gebruik van chemicaliën of schoonmaakmiddelen, omdat dit schade kan veroorzaken aan de bladeren.

  De "Rosa Hot Jewel" heeft behoefte aan een standplaats met veel licht, bij voorkeur indirect zonlicht. Zet de plant dicht bij een raam op het oosten of westen voor de beste groeiomstandigheden. Vermijd direct zonlicht, dat kan verbranding van de bladeren veroorzaken.

  De optimale temperatuur voor deze plant is tussen de 18 en 22 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet blootgesteld wordt aan temperaturen onder de 15 graden Celsius. Houd de plant weg van tochtige plekken en direct zonlicht om temperatuurschommelingen te voorkomen.

  Kamerplanten gedijen goed bij een luchtvochtigheid van ongeveer 60-70%. Zorg voor voldoende luchtvochtigheid door regelmatig te sproeien of een luchtbevochtiger te gebruiken. Let op: te droge lucht kan leiden tot bruine bladranden of bladval.

  De ideale zuurgraad voor de bodem van de Rosa Hot Jewel is licht zuur tot neutraal, met een pH-waarde tussen 6.0 en 7.0. Het is belangrijk om regelmatig de zuurgraad van de bodem te controleren en indien nodig aan te passen met meststoffen of bodemverbeteraars. Een goede balans in de zuurgraad van de bodem zorgt voor een gezonde groei en bloei van de plant.

  Geef de plant regelmatig vloeibare kamerplantenmest tijdens het groeiseizoen. Zorg ervoor dat de meststof de juiste verhoudingen heeft en volg de aanbevolen dosering op de verpakking. Geef de plant in de herfst en winter minder mest om de groei te vertragen.

 • Omschrijving

  Rosa Hot Jewel is een prachtige en opvallende rozenstruik met helderrode bloemen die een rijke warme gloed uitstralen. Deze plant wordt ongeveer 60-80 centimeter hoog en bloeit van het voorjaar tot in de herfst. De bloemen hebben een delicate geur en trekken vlinders en bijen aan. Rosa Hot Jewel gedijt het beste op een zonnige standplaats in goed doorlatende grond. Deze rozenstruik is een echte blikvanger in de tuin en zorgt voor kleur en levendigheid.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.