Rosa Beau Monde

Rosa

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Rosa Beau Monde is een prachtige roos met grote, volle bloemen in een zachte roze kleur. De bloemblaadjes hebben een lichte geur en staan mooi rechtop op stevige stelen. Deze roos bloeit rijkelijk gedurende het groeiseizoen en kan een hoogte bereiken van ongeveer 80-100 cm. Het is een gezonde en sterke rozensoort die goed gedijt in zonlicht en goed doorlatende grond. Met zijn elegante uitstraling is de Rosa Beau Monde een populaire keuze voor tuinen en bloemstukken.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • De plant heeft weinig onderhoud nodig en gedijt goed bij voldoende zonlicht en regelmatig water geven. Zo nu en dan de dode bloemen en bladeren verwijderen zal de plant mooi en gezond houden. Het is een relatief eenvoudige plant om te verzorgen.

  Ja, de plant heeft veel licht nodig om goed te kunnen groeien en bloeien. Plaats de plant daarom op een plek met veel indirect zonlicht. Vermijd direct zonlicht om verbranding van de bladeren te voorkomen.

  Kamerplanten zoals de Rosa Beau Monde hebben gemiddeld één keer per week water nodig. Het is belangrijk om de grond licht vochtig te houden, maar niet te laten weken in water. Overmatig water geven kan leiden tot wortelrot.

  De plant houdt van helder, indirect licht en kan verbranden in direct zonlicht. Het is daarom aan te raden om de plant uit de felle zon te houden en op een plek te zetten met helder, maar niet te fel licht.

  Ja, de plant houdt van warmte en gedijt het best op een plek met een constante temperatuur tussen 18 en 24 graden Celsius. Plaats de plant niet in direct zonlicht of in de buurt van tocht. Geef de plant regelmatig water en zorg voor een luchtvochtigheid van ongeveer 60%.

  De plant bloeit van mei tot en met september en de bloeiperiode kan ongeveer 3 tot 4 weken duren.

  Ja, de plant heeft de eigenschap om de lucht te zuiveren door schadelijke stoffen op te nemen en om te zetten in zuurstof. Het is dus een goede keuze voor het verbeteren van de luchtkwaliteit binnenshuis.

  Ja, de plant houdt van een plek met een gemiddelde temperatuur tussen de 15 en 25 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant op een constante temperatuur te houden om optimale groei en bloei te bevorderen. Pas op voor te grote schommelingen in temperatuur, dit kan schadelijk zijn voor de plant.

 • De plant dient jaarlijks gesnoeid te worden om de vorm en bloei te behouden. Snoei dode of beschadigde takken en verwijder uitgebloeide bloemen om de groei te stimuleren. Dit kan het beste in het voorjaar of direct na de bloei plaatsvinden.

  De plant heeft regelmatig water nodig, maar zorg ervoor dat de grond niet te drassig wordt. Laat de bovenste laag van de grond tussen de gietbeurten door een beetje opdrogen. Geef in de lente en zomer wat vaker water dan in de herfst en winter.

  De Rosa Beau Monde heeft goed doorlatende potgrond nodig om gezond te blijven. Kies voor kwalitatieve potgrond met voldoende voedingstoffen voor een optimale groei. Zorg ervoor dat de potgrond vochtig blijft maar niet te nat.

  De Bodemkwaliteit voor deze plant moet goed doorlatend zijn en een lichtzure tot neutrale pH-waarde hebben. Zorg voor een voedzame bodem met voldoende organisch materiaal. Gebruik bij voorkeur potgrond voor kamerplanten met toegevoegde voedingsstoffen.

  De plant gedijt het best op een lichte plek met indirect zonlicht. Water geven wanneer de bovenste laag van de grond droog is en voorkom dat de plant te lang met natte voeten staat. Regelmatig bemesten tijdens de groeiperiode in het voorjaar en de zomer.

  Om de plant schoon te maken, kunt u het stof voorzichtig afvegen met een vochtige doek. Vermijd het gebruik van agressieve schoonmaakmiddelen, dit kan schade aan de bladeren veroorzaken. Regelmatig afstoffen houdt de bladeren gezond en glanzend.

  Deze plant heeft veel licht nodig en staat het liefst op een plek met veel indirect zonlicht. Vermijd direct zonlicht, vooral tijdens de warme middaguren. Plaats de plant in een kamer met een raam op het oosten of westen voor de beste groei.

  De optimale temperatuur voor deze plant is tussen de 15 en 25 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan koude tocht of extreme hitte. Plaats de plant op een lichte plek zonder direct zonlicht.

  Ideaal is een luchtvochtigheid van ongeveer 60-70%. Zorg voor voldoende luchtvochtigheid door regelmatig te sproeien met water en de plant niet te dicht bij een verwarmingselement te plaatsen. Lage luchtvochtigheid kan leiden tot uitdroging van de bladeren.

  Voor een optimale groei en bloei heeft deze plant een bodem met een licht zure tot neutrale pH-waarde nodig. Het is aan te raden om regelmatig de zuurgraad van de bodem te controleren en indien nodig aan te passen met speciale producten voor planten. Een te hoge of te lage pH-waarde kan de gezondheid van de plant beïnvloeden.

  De plant heeft regelmatige bemesting nodig tijdens het groeiseizoen om gezond te blijven. Gebruik een evenwichtige meststof voor kamerplanten om de groei en bloei te bevorderen. Overbemesting kan leiden tot verdorde bladeren en minder bloemen.

 • Omschrijving

  Rosa Beau Monde is een prachtige roos met grote, volle bloemen in een zachte roze kleur. De bloemblaadjes hebben een lichte geur en staan mooi rechtop op stevige stelen. Deze roos bloeit rijkelijk gedurende het groeiseizoen en kan een hoogte bereiken van ongeveer 80-100 cm. Het is een gezonde en sterke rozensoort die goed gedijt in zonlicht en goed doorlatende grond. Met zijn elegante uitstraling is de Rosa Beau Monde een populaire keuze voor tuinen en bloemstukken.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.