Kalanchoe blossfeldiana gevuld Calandiva Cherry Red

Kalanchoe gevuld

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Kalanchoe blossfeldiana gevuld Calandiva Cherry Red is een prachtige en opvallende vetplant met gevulde bloemen in een diepe kersenrode kleur. De bloemen hebben een fluweelachtige textuur en bloeien rijkelijk, waardoor de plant een echte blikvanger is. De bladeren zijn dik en vlezig, typerend voor vetplanten, en hebben een glanzende groene kleur. De plant vereist weinig onderhoud en kan zowel binnen als buiten groeien, mits het voldoende zonlicht krijgt. De Calandiva Cherry Red is een populaire keuze voor zowel beginners als ervaren tuiniers vanwege zijn mooie uiterlijk en gemakkelijke verzorging.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de plant is over het algemeen vrij makkelijk in onderhoud. Deze plant heeft niet veel water nodig en gedijt goed bij kamertemperatuur en indirect zonlicht. Regelmatig bloeien en trimmen bevordert de gezondheid en de groei van de plant.

  Ja, de Kalanchoe blossfeldiana gevuld Calandiva Cherry Red heeft veel licht nodig om goed te groeien en bloeien. Plaats de plant bij voorkeur op een lichte plek, maar vermijd direct zonlicht. Water geven doe je pas als de grond droog aanvoelt.

  De Kalanchoe blossfeldiana gevuld Calandiva Cherry Red heeft wekelijks water nodig. Het is belangrijk om de grond licht vochtig te houden, maar niet te drassig. Controleer regelmatig of de grond droog aanvoelt voordat je opnieuw water geeft.

  De plant houdt van helder, indirect zonlicht maar kan ook gedijen in lichte schaduw. Direct zonlicht kan leiden tot verbranding van de bladeren. Het is daarom aan te raden om de plant niet bloot te stellen aan felle zon.

  Ja, de Kalanchoe blossfeldiana gevulde Calandiva Cherry Red houdt van warmte. Het is belangrijk om de plant op een warme plek te zetten waar de temperatuur niet onder de 15 graden Celsius komt. Zorg er ook voor dat de plant niet blootgesteld wordt aan tocht of koude luchtstromen.

  De Kalanchoe blossfeldiana gevuld Calandiva Cherry Red bloeit meestal in de maanden februari tot en met mei en bloeit ongeveer 6-8 weken lang.

  Ja, de Kalanchoe plant staat bekend als luchtzuiverend en kan helpen bij het verbeteren van de luchtkwaliteit in huis. Het is een populaire keuze als kamerplant vanwege zijn aantrekkelijke uiterlijk en makkelijke verzorging.

  Ja, deze plant staat graag op een plek tussen de 15 en 25 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant op een constante temperatuur te houden om hem gezond te houden.

 • De Kalanchoe plant kan het beste na de bloei wat teruggesnoeid worden, dit zal de plant helpen om meer bloemen te produceren. Verwijder uitgebloeide bloemen en stengels met een scherpe schaar. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht en water krijgt na het snoeien.

  Deze plant heeft matig water nodig, zorg ervoor dat de grond tussen gietbeurten opdroogt. Geef water aan de basis van de plant en vermijd dat er water op de bladeren komt. Tijdens de winter heeft de plant minder water nodig dan in de zomer.

  Potgrond voor kamerplanten is ideaal voor deze plant. Zorg ervoor dat de potgrond goed doorlatend is en geen stilstaand water bevat. Verpot de plant indien nodig om de groei te bevorderen.

  De bodemkwaliteit voor deze plant moet goed doorlatend en licht zuur zijn. Vermijd natte voeten en zorg voor voldoende luchtigheid in de grond. Een potgrond specifiek voor kamerplanten is ideaal voor een gezonde groei.

  De plant heeft weinig water nodig en moet op een lichte plek staan met indirect zonlicht. Zorg ervoor dat de grond tussen gietbeurten goed kan opdrogen om wortelrot te voorkomen. Verwijder regelmatig dode bloemen en bruine bladeren om de plant gezond te houden.

  De plant kan regelmatig stofvrij worden gemaakt door zachtjes af te nemen met een vochtige doek. Vermijd het gebruik van schoonmaakmiddelen, dit kan de plant beschadigen. Het regelmatig afstoffen zorgt voor een gezonde groei en mooi uiterlijk van de plant.

  De plant heeft veel licht nodig en gedijt het best op een zonnige plek in huis. Plaats de plant bij een raam op het zuiden, westen of oosten voor voldoende licht. Vermijd direct zonlicht in de middag om verbranding van de bladeren te voorkomen.

  De temperatuur voor deze plant moet tussen de 18 en 23 graden Celsius liggen. Het is belangrijk dat de plant niet wordt blootgesteld aan koude tocht of vorst. Zorg er ook voor dat de plant niet te dicht bij een warmtebron staat.

  De luchtvochtigheid voor kamerplanten, waaronder de Kalanchoe blossfeldiana gevuld Calandiva Cherry Red, moet gemiddeld zijn en niet te droog. Besproei de bladeren regelmatig met water om de luchtvochtigheid te verhogen. Zorg ervoor dat de plant niet blootgesteld wordt aan te droge lucht in de ruimte.

  De zuurgraad van de bodem voor deze plant moet neutraal tot licht zuur zijn, met een pH-waarde tussen 6 en 7. Het is belangrijk om de pH-waarde regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen met speciale bodemverbeteraars. Het juiste zuurgehalte zorgt voor een gezonde groei en bloei van de plant.

  Deze plant heeft behoefte aan regelmatige bemesting tijdens het groeiseizoen om gezond te blijven. Gebruik hiervoor een uitgebalanceerde meststof voor kamerplanten. Voorkom overbemesting om schade aan de wortels te voorkomen.

 • Omschrijving

  De Kalanchoe blossfeldiana gevuld Calandiva Cherry Red is een prachtige en opvallende vetplant met gevulde bloemen in een diepe kersenrode kleur. De bloemen hebben een fluweelachtige textuur en bloeien rijkelijk, waardoor de plant een echte blikvanger is. De bladeren zijn dik en vlezig, typerend voor vetplanten, en hebben een glanzende groene kleur. De plant vereist weinig onderhoud en kan zowel binnen als buiten groeien, mits het voldoende zonlicht krijgt. De Calandiva Cherry Red is een populaire keuze voor zowel beginners als ervaren tuiniers vanwege zijn mooie uiterlijk en gemakkelijke verzorging.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.